Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Málovics: Szegeden létrejött a Fidesz-Jobbik koalíció

Szegeden létrejött a Fidesz-Jobbik koalíció – jelentette ki pénteken a bizottsági helyekről és a tanácsnokok személyéről szóló közgyűlési döntés után Málovics György.
Az LMP megyei koordinátora párttársával, Szentistványi István önkormányzati képviselővel tartott sajtótájékoztatót a városháza előtt. Hangsúlyozták: sem az MSZP, sem a Fidesz javaslatát nem tartották elfogadhatónak, mert a szocialisták túlzott szerepet szántak volna a kis pártoknak, a Fidesz és a Jobbik viszont a 49 százalékos választási eredményéhez képest kapzsi módon szerezte meg a bizottsági helyek közel 70 százalékát. Málovics szerint a Jobbik úgy viselkedik, mint az egykori SZDSZ. A választáson éppenhogy átlépte az 5 százalékos küszöböt, s ezzel az eredménnyel "kizsarolja magának a hatalmat."

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. olmosnyomdasz 2010. november 14. 20:53
  „Me hogy összenyő, ami összetartozik!”
 • 26. szeti 2010. november 13. 23:39
  „kereszturi alkalmatlan arra, hogy az ő szava döntsön ilyen kardinális kérdésekben. röhej...”
 • 25. KolomparBeyonce 2010. november 13. 11:58
  „Csak bepucsitott a Jobbik a Fidesznek. :-DDD Kiskancsok”
 • 24. szilléri 2010. november 13. 07:29
  „Az LMP nem párt, hanem egy üzleti vállalkozás ugyanúgy mint a néhai SZDSZ.”
 • 23. malovics 2010. november 13. 07:10
  „Kedves Zumike,

  nem a sajtóanyagok gyártásának kényszeréról van szó. Hanem arról, hogy szerintünk probléma: a Fidesz és a Jobbik pont ugyanazt a működést produkálja, mint az MSZP itt Szegeden az elmúlt 8 évben. (Mellesleg tényleg erről van szó, ami a cikkben van.)

  Amit mi szeretnénk: ügyek, nem pedig pártérdekek mentén történő működés. Sajnos egyébként ez a tegnapi napból is látszik: nehezen fog ez menni. A mohóság ezt simán felülírja, amikor megjelennek az egyéni érdekek. Ezt akartuk jelezni.

  M.Gy.”
 • 22. qrumpli 2010. november 13. 04:15
  „Nagyon helyes!
  Remélem ezekután a jobbik követelni fogja a gárda felszámolását

  Vége a barátságnak a gesztenye ki van kaparva!
  Szebb jövőt!”
 • 21. zumike 2010. november 13. 00:51
  „Vazzeg Máló!

  Leht a vaker, de Te is tudod, hogy nem erről van szó, csak egy jól csengő nyilatkozatot le kell adnod Bp-nek. Én némileg cikinek érezném ezt helyedben/helyetekben. Ok, hogy a FIDESZben is van jónéhány gázos arc, de mégis egy dologra kéne koncentrálni. BL megnyerte, a választásokat, de a tökeit nem sikerült átvinni a kerítésen, ha odaszögezitek, s leszakítjátok, akkor lehet majd ilyenekről beszélni, de addig nem.”
 • 20. Sportplusz 2010. november 12. 22:39
  „végre!! megkezdődhet az elszámoltatás T. Bukta -BOTKA .. : napfényfürdő ..csőd -..az utak szétverve ..a csÓkos szeviép .. .. melosok átvágva .. "EZ " CSAK KÁRT CSINÁLT A VÁROSBA .. NEM HIÁBA VÖRÖSÖDIK AZ A TÖK FEJE”
 • 19. macs 2010. november 12. 19:47
  „Lajos,
  próbáljuk meg, Te meddig bírnád, azt amit az előző képviselő testület bizonyos tagjai csináltak?
  Nem tudom megnézhezőek-e az üléseken készült videók, ha igen, néz bele néhányba és aztán beszélj!”
 • 18. macs 2010. november 12. 19:45
  „Málovics Úr,

  "az, hogy nem támogatjuk az MSZP-t, nem jelenti azt, hogy szeretnénk, ha a Fidesz és a Jobbik túlhatamat szerezzenek."
  A szeretnénk, már nem jó kifejezés. Az okt.3-ai szavazással kialakult egy helyzet. Azt kéne eldönteni, hogy Önök szerint milyen jövője legyen Szegednek. Miután ezt tisztázták, talán-talán segíthetnek a jó irány megtartásában.”
 • 17. florian70 2010. november 12. 19:27
  „9. hozzászólás sling 2010.11.12. 16:14

  Hát ez az elmúlt 7 hónappal sem kell annyira felvágnod !”
 • 16. szilléri 2010. november 12. 19:05
  „Végre a DM-nek is van Jobbikkal kapcsolatos híre !
  Bezzeg az LMP állandóan szerepel!
  Az LMP a szellemi munkanélküliek pártja! Improduktív okostojások !

  Valami beugrik az 1% -os SZDSZ-ből ???????????????
  Na ne mán a ,,farok" csóválja a kutyát !”
 • 15. Lajos 2010. november 12. 18:23
  „LMP-nek egy képviselővel nehéz lesz hallatni a hangját. Nem fogják megismerni a véleményüket. Mindenesetre szép lesz a közgyülés hiszen a polgármester alpári kioktató stílusa ismert, még saját frakciótársával is úgy beszélt mint a kutyával. Sok sikert az LMP-nek hogy megmutathassa hogy melyek is az igazi céljai, tervei.”
 • 14. davido 2010. november 12. 17:41
  „LMP nem egyenlő liberalizmus. Csak az ember-jogi liberalizmust vállalja a gazdaságpolitikait nem.
  A liberalizmus sem egyenlő az SZDSZ-szel, az csak egy -sokszor sajnos kulcsszerepbe kerülő - értelmezését képviselte. Az SZDSZ bűne, hogy most sokan azt gondolják, a baj az, hogy túl sok a szabadság, és ez az "ami romba dönti az országot". Pedig nem a szabadság a sok, hanem azoknak az önkénye, akiknek megvan a lehetőségük, a hatalmuk ahhoz, hogy kibújjanak a törvények alól.
  Épp ezért az lmp sohasem támogatott semmilyen deviáns, liberál-kapitalizmust, hanem inkább azon volt, hogy leleplezze annak valódi természetét és rákényszerítse a törvények és az érintettek akaratának tiszteletét (ld.:Sukoró-ügy, Balatonring, Mars tér, stb.)”
 • 13. strangerrr 2010. november 12. 17:36
  „11. "LMP = liberalizmus, liberalizmus = SZDSZ. "
  Fekete= gonosz, fehér=jó. Úgy irigylem az ilyen együgyűeket, Nekik olyan egyszerű a világ. Vannak "azok" a gonoszak, meg vagyunk "mi" a jók.
  És ezt komolyan el is hiszi ma egy felnőtt ember.
  És csodálkozunk hogy itt tartunk...”
 • 12. Gideon 2010. november 12. 17:33
  „délikapu, sőt, a hanyatló nyugat ópiuma, mi? drága mivü marha...”
 • 11. délikapu 2010. november 12. 16:47
  „LMP = liberalizmus, liberalizmus = SZDSZ. A liberalizmus a társadalmak romba döntője. Különösen aljas, hogy az LMP az egyébként támogatandó környezetvédelem álarca mögé bújva ugyanazt a szélsőséges, kizsákmányoló és deviáns liberál-kapitalizmust képviseli, mint az SZDSZ. Az LMP mögött semmiféle társadalmi bázis nincs, csak a szélsőségesen liberális médiahatalom. Az fújta fel ekkora lufivá. A jobbik ezzel éppen ellentétes helyzetben van. A legnagyobb társadalmi bázissal rendelkezik, de a legnagyobb médiaellenszélben kénytelen küzdeni.”
 • 10. malovics 2010. november 12. 16:20
  „Kedves Sling,

  az, hogy nem támogatjuk az MSZP-t, nem jelenti azt, hogy szeretnénk, ha a Fidesz és a Jobbik túlhatamat szerezzenek. Látszik, hogy országosan hogyan élnek a hatalommal, és hát ez sokszor nem egyeztethető össze a mi elveinkkel. És ez Szegeden is így van/lesz feltehetőleg.

  Mi ugyanúgy nem vagyunk Fidesz, mint ahogyan MSZP sem.

  Értem én, hogy sokan elkeseredettek az MSZP elmúlt 8 éve után, teljesen megértem. De ez nem jelenti azt, hogy a megoldást ugyanabban - bombaerős Fidesz és Jobbik - látjuk.

  M.Gy.”
 • 9. sling 2010. november 12. 16:14
  „Málovics Úr!

  Akkor cselekedtek volna helyesen, ha Önök is összefognak a 8 év mszp irányításával szemben, és tevékeny részt vállalnak a botka féle agyamentség megakadályozásában.
  Az egész lmp sumák működésén azt értettem, hogy ugyanezt a retorikát folytatják országosan, sokszor az mszp érdekeit támogatva.”
 • 8. SZERINTEM 2010. november 12. 15:20
  „úristen !”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetem napi ünnepen - A Szlovén Köztársaság elnöke az SZTE díszdoktora

Szeged - Díszdoktor lett a szlovén köztársaság elnöke, beszédet mondott a nemzeti erőforrás… Tovább olvasom