Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Mamma Mia! - jövőre a Dóm téren

Változik a Szegedi Szabadtéri Játékok nemrégiben meghirdetett jövő nyári programja: az Ének az esőben helyett az ABBA-dalokból írt musicalt, a Mamma Mia!-t mutatják be augusztus 15-én non-replica produkcióként Szirtes Tamás rendezésében.
Szirtes Tamás, a Madách Színház direktora és Harangozó Gyula, a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti igazgatója együtt jelentették be szerdán, Budapesten a New York Kávéházban, hogy augusztus 15-én a Dóm téren tartják az ABBA-slágerekből készül musical, a Mamma Mia! első non-replica bemutatóját. A londoni West Enden 1999 óta óriási sikerrel futó darab – amelynek Görögországban játszódó kerettörténetét Catherine Johnson írta – jogtulajdonosai először adtak engedélyt arra, hogy az eredeti verziótól eltérő, teljesen új alkotói koncepcióval állítsák színpadra a musicalt. A szegedi bemutatót rendezőként jegyző Szirtes Tamás szerint ez a Madách Színház elmúlt évtizedben végzett művészi munkájának elismerése is, valamint folytatása annak a sorozatnak, amely 2003-ban Az operaház fantomjával kezdődött.

Szirtes Tamás rendező, a Madách Színház igazgatója és Harangozó Gyula, a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti igazgatója a szerdai sajtótájékoztatón.
Szirtes Tamás rendező, a Madách Színház igazgatója és Harangozó Gyula, a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti igazgatója a szerdai sajtótájékoztatón.

Harangozó Gyula azt hangsúlyozta, azért döntöttek úgy, hogy egy évvel elhalasztják az eredetileg tervezett Ének az esőben bemutatóját, mert ez a non-replica produkció akkora lehetőség, amit a hosszú távú együttműködést tervező két „musicalfellegvár", a Madách Színház és a szegedi szabadtéri nem hagyhatott ki. Szirtes Tamás több produkciójával is vendégszerepelt már a játékokon – ezen a nyáron a például Az operaház fantomját adták koncertszerűen –, de ez lesz az első Dóm téri bemutatója. A fesztivál vezetői büszkék arra, hogy Szegeden tartják a Mamma Mia! premierjét – a Madách csak szeptembertől játssza tovább Budapesten a produkciót.

A főszereplőket castingon választják ki, a rendező szerint rangos magyar színészcsapatot szeretnének toborozni, mert a filmváltozatot is kiváló színészek vitték sikerre. Szirtes úgy fogalmazott: rendezőként inspirálja az a helyzet, hogy 2014 nyarán a megfordított nézőterű Dóm téren kell színpadra állítania a Mamma Mia!-t. A musical szempontjából jó ez a változás, és érdekes művészi feladatnak ígérkezik.

Az Ének az esőben tervezett előadásaira még nem lehetett jegyet vásárolni, így a műsorváltozás nem okoz zavart. A Mamma Mia! augusztus 15-i, 16-i, 17-i, 19-i és 20-i előadásaira szóló jegyeket és azokat a bérleteket, amelyekben már ez a produkció is szerepel, csütörtökön kezdi árusítani a szabadtéri.

Olvasóink írták

 • 17. JungHeinrich 2013. november 01. 08:29
  „Nem szeretjük a változást nna :-) Minden úgy jó ahogy régen volt :-D”
 • 16. tol 2013. október 31. 16:43
  „jópofák vattok. Még sehol semmi, de már fikázzátok! Hajrá magyarok!”
 • 15. mátka 2013. október 31. 16:38
  „zért döntöttek úgy, hogy egy évvel elhalasztják az eredetileg tervezett Ének az esőben bemutatóját, mert ez a non-replica produkció akkora lehetőség, amit a hosszú távú együttműködést tervező két ,,musicalfellegvár", a Madách Színház és a szegedi szabadtéri nem hagyhatott ki. A szabadtéri musical fellegvár ? És mi a valódi ok--”
 • 14. alfoldi 2013. október 31. 09:35
  „Ez a vezetés ugyanaz, mint az előző!
  A szabadtérit teljesen kisiklatták.
  Mocskot mocsok követ.”
 • 13. stewenson 2013. október 31. 09:16
  „"Hogy én milyen rosszmájú vagyok, elnézést..." nem vagy rosszmájú, csak az ego-d tölti be a rendelkezésre álló teret”
 • 12. queenmargareth1 2013. október 30. 20:47
  „Tetszett a film, és, hát ugye a zene a lényeg, azt meg megkaptuk benne.”
 • 11. v.imre 2013. október 30. 20:19
  „Hát igen, még se szinpad, se nézőtér terv. Annál jobban szeretem az ABBA-t, hogy elmenjek megnézni egy nem autentikus tartalmú előadást. Maradok a DVD-nél. :-)”
 • 10. joy 2013. október 30. 19:23
  „Lehet, hogy még is hátat fordítok egy estére a Fogadalmi-fogadalmamnak?
  :o)

  Ölég jól ismerem az ABBA zenéit, történetét, filmjeiket, a muslicát is, kíváncsi vagyok a szabad földolgozásra.
  Szirtes Tamás nagyon jó produkciókat szokott művelni.

  Nincs nehezebb, mint a könnyűzene!
  Akik elvetik a zenés darabokat hibbant sznobok, az ember lényegét, a muzsikát vetik el.
  Pölö:
  http://www.hir24.hu/idogep/2010/10/05/a-macskak-a-broadway-en-1982/”
 • 9. tol 2013. október 30. 19:03
  „egy esti szórakozásnak kiválóan megteszi; valóban egyszerü a történet, de egyúttal zseniális. Már középgyenge szereposztással is elmegy. Siker lesz.”
 • 8. Ebgondolat 2013. október 30. 18:28
  „Ez a Mamma Mia! olyan egyszerű történetű, mint a faék, mondhatni: gagyi. De nem is ez a lényeg, hanem az ABBA-dalok. Már csak ABBA(n) reménykedem, hogy nem magyar szövegű előadás lesz.”
 • 7. amina 2013. október 30. 17:09
  „Én láttam pár éve Bp-en a musicalt, egy amerikai társulat adta elő, szenzációs volt. Az szivesen megnézném újra. Itt kicsit lutri lesz most, mert a feldolgozás nem tudjuk mit jelent, lehet nagyon jó de lehet csalódás is (lsd. idei évi Szabadtérin előadások). Szereposztás sem lenne közömbös.”
 • 6. sajtkukac 2013. október 30. 14:45
  „Nagyon örülök a Mamma Mia-nak!!!!!!!! De! Jegyet azt még egyelőre csak foglalni lehet, vásárolni - a Jegyiroda ügyfélszolgálatán kapott információ alapján - majd csak november 15.-e után. A honlapjukon sem nézőtér elosztás, sem konkrét jegyár, sem konkrét időpont. Pont :D”
 • 5. toth.andras.akos 2013. október 30. 14:39
  „Én évek óta alig-alig találok valamit a színházi kínálatban, amire elmennék... Prózai művek, drámák, tragédiák érdekelnének, amikben van valami mélyebb gondolatiság, ami megérint. Persze a többség meg pont ezt nem szereti - talán mert gondolkozni kell hozzá... Hogy én milyen rosszmájú vagyok, elnézést...”
 • 4. axon 2013. október 30. 14:02
  „1. majzik
  Teljesen egyetértek.
  "az eredeti verziótól eltérő, teljesen új alkotói koncepció"... Ezeket az úgymond rendezőket honnan szalajtották?
  A klasszikus darabokat sem lehet már eredetiben élvezni, legyen az Shakespeare, vagy Verdi.
  Az ABBA filmet láttam, siralom volt. A musicalt nem, ezek után nem is vagyok rá kíváncsi.
  A popot, mint műfajt nem szeretem, de az ABBA zenei téren nagyot alkotott.
  Inkább meghallgatom az eredeti számaikat, minthogy fizessek egy ilyen "újragondolt" előadásért.”
 • 3. macs 2013. október 30. 13:54
  „Ének az esőben helyett Mama Mia, OK, de a korábbiakban a Zorba, a görög, Csárdás királynő, Elfújta a szél, Háry János szerepelt a kínálatban. Az Ének az esőben nagyon nem dereng. Bocs, ha valami elkerülte a figyelmemet. :-)”
 • 2. szatyi 2013. október 30. 13:42
  „Folytatódik a bulvárosodás?”
 • 1. majzik 2013. október 30. 13:22
  „Ezért járok Gyulára kb. tíz éve !
  Gagyi !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szülőnek tabu, a gyermeknek veszélyforrás a szex

Adott már pénzt fogamzásgátlóra kamaszgyermekének? Beszéltek már arról, hogy az AIDS, azaz a HIV… Tovább olvasom