Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Mandarinnal adják majd a Kékszakállút

Szeged - Két bemutatót tart márciusban a szegedi teátrum: a Kalózkaland című Sullivan-operettet a nagyszínházban, Shakespeare darabját, A tévedések komédiáját a kisszínházban láthatja a közönség. Felújítják a Mandarint és a Kékszakállút.
Új párosítással Bartók-estre várják a nézőket március 6-ától a nagyszínházban. 1999-es premierje óta nyolcvan előadást játszottak A csodálatos mandarinból, amelynek nemcsak rendező-koreográfusa, címszereplője is Juronics Tamás volt. A fiatal táncművész, Haller János személyében most új Mandarint avat a társulat. A Lányt Palman Kitti és Zsadon Flóra felváltva táncolja. Az est második felében – Balázs Béla születésének 125. és halálának 60. évfordulójára is emlékezve – Pál Tamás dirigálásával A kékszakállú herceg várát adják kettős szereposztásban: az új beálló Érsek Dórával, valamint a „régiekkel", Tóth Judittal, Altorjay Tamással és Gábor Gézával.

Bodolay Géza főrendező a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta: a drámai tagozat irányítását átvéve úgy érezte, lehetetlen, hogy társulata csupán egyetlen bemutatót tartson a tavasszal. Ezért az elhagyott Shakespeare-darab, A vihar helyett választottak egy másikat: A tévedések komédiáját március 13-án mutatják be a kisszínházban. Bodolay egy éve Nagyváradon már színre vitte a vígjátékot – annak a produkciónak a díszletét kapják most kölcsön. Noha a színpadkép ugyanaz, a szegedi nem a nagyváradi előadás kópiája lesz – hangsúlyozta Bodolay Géza.

Magyarországi bemutatóként állítja színpadra Almási-Tóth András Arthur Sullivan operettjét, a Kalózkalandot, amit a műfajban debütáló főigazgató, Gyüdi Sándor dirigálásával március 20-ától láthat a publikum a nagyszínházban. Az Andrew Lloyd Webber musicaljeinek mintát adó, operakarikatúraként is értelmezhető darab főszerepeit operisták – többek között László Boldizsár, Kónya Krisztina és Vajda Júlia – éneklik.

Vaszy Viktorra emlékeznek

30 éve halt meg a színházteremtő karmester és igazgató Vaszy Viktor, akire március 26-án Mozart Requiemjével emlékeznek a dómban. Szimbolikus, hogy a színház és a Belvárosi mozi közötti tér, amit 2003-ban Vaszyról nevezett el az önkormányzat, öt év múltán bekerült a teátrum címébe is. Így ha a Szegedi Nemzeti Színháznak küldenek levelet, akkor nem a Deák Ferenc utca 12.-t, hanem a Vaszy Viktor tér 1-.et kell a borítékra írni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cura visszatér Szegedre a Toscában


Tovább olvasom