Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Már a szóbeli vizsga előtt izzadnak az egyetemisták

Szeged - A legnagyobb kánikulában is öltönyben és nyakkendőben ad számot tudásáról az egyetemisták nagy többsége a szóbeli vizsgákon. A szabályzat egyébként nem kötelezi a hallgatót az elegáns megjelenésre.
Nem csak a vizsgákon izzadnak meg az egyetemisták – derült ki tegnap az SZTE Bölcsészettudományi Karának Egyetem utcai épületében. A szerkesztőségünk előtt álló hőmérő már délelőtt fél 10-kor 35 fok meleget mutatott, így rossz volt ránézni a sötét öltönyben, nyakkendőben, nyakig begombolt ingben szóbeli vizsgájukra igyekvő vagy váró egyetemista fiúkra.

– Még fel sem húztam a zakómat, de már a trolin leizzadtam – közölte az államvizsgázó Ádám Albert, akinek csoporttársai, Gulyás László és Takács Gábor már három órája várták a folyosón, hogy a tanárok behívják őket. – Nekem egy szóbelire hatórányi várakozás volt a rekord nyáron. Akkor már az sem számított, hogy meleg volt, csak túl akartam lenni az egészen – mesélte Albert. A fiúk szerint nem éppen a legideálisabb nyári viselet az öltöny és nyakkendő, de szerintük egyes tanároknál necces lenne másban megjelenni. – Nem adnának rosszabb jegyet, de biztosan jobban megizzasztanának. Volt, aki megjegyezte, ha a szóbelire nem öltözött ki az ember – beszéltek egyetemi tapasztalataikról. A lányok – állapítottuk meg – sokkal szerencsésebb helyzetben vannak ilyenkor. Szinte kivétel nélkül rövid szoknyában és lenge blúzban vizsgáztak tegnap a gyengébb nem képviselői.

Kohut Attila, Pápa Zsuzsanna, Major Balázs és Kovács Péter – a fiúk kánikulában is öltönyt húznak szóbeli vizsgájukra. Fotó: Frank Yvette
Kohut Attila, Pápa Zsuzsanna, Major Balázs és Kovács Péter – a fiúk kánikulában is öltönyt húznak szóbeli vizsgájukra. Fotó: Frank Yvette

– Nem sajnáljuk a fiúkat az öltöny miatt – közölte tömören Pápa Zsuzsanna a TTK épülete előtt, az Aradi vértanúk terén. Elmondása szerint a tanárokat nem igazán érdekli a vizsgázó ruhája – tegnap mégis mindannyian sötét színű ünneplőbe bújtak számonkérésük előtt. Egyedül csoporttársa, Kovács Péter engedett meg magának kisebb lazaságot: sárga rövid ujjú ingben, zakó és nyakkendő nélkül indult neki a vizsgának.

Nem kötelező az elegáns ruha

A BTK tanulmányi osztályának vezetőjétől kérdeztük, hogy előírás-e a szóbeli vizsgákon az öltöny-nyakkendő kombináció. – A vizsgaszabályzat semmi ilyet nem mond ki, a záróvizsgákon azonban illik elegánsan megjelenni. A tanulóknál azonban kialakult ez a hagyomány – mondta Kothencz Mihály.

Olvasóink írták

  • 1. Gazficko 2009. június 17. 21:21
    „Nem kell ezt bemutatni. Volt hozzá szerencsém,hogy öltönyben rohangáltam”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Scriptum – a Szegedi Kortárs Balett 20 éve

Szeged - Demcsák Katalin tollából Scriptum címmel több mint kétszáz oldalas reprezentatív album… Tovább olvasom