Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 20°C | 30°C Még több cikk.

Már elég érett a Nyers a JATE-klubhoz

Szeged - Egy szegedi és egy várpalotai koncert erejéig újra összeáll a 2005-ben feloszlott Nyers. A szegedi zenekar a JATE-klubban koncertezik. Ott, ahonnan egy plakát miatt kitiltották őket.
A 2005-ben feloszlott legendás szegedi zenekar, a Nyers körüli botrányt 2003-ban egy provokatívnak tartott plakát okozta. Az együttes aktuális JATE-klubbeli koncertjét Tafaszi zsongás címmel hirdette, a szöveg mellé tett, sematikusan ábrázolt női és férfi nemi szervvel. Az egyetem kérte a rockegyüttest, hogy legalább az iskolák környékéről távolítsák el a plakátokat. Miután ezt megtették, megtarthatták a koncertet, de többet nem léphettek fel a JATE-ban. Azóta más irányítja az egyetemi klubot, melynek mostani vezetőjével jó a kapcsolata a zenészeknek, akik Nyersként az incidens óta nem, de egyéb formációval külön-külön koncerteztek már a szórakozóhelyen.

Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora nem emlékezett a plakátügyre, de miután tájékozódott, úgy kommentálta a Nyers fellépését: ha nincs obszcén plakát, nyugodtan énekelhetnek.

Nyugodtan fognak énekelni – rajongói kívánságnak engedve.

– A zenekar – annak ellenére, hogy megszűnt – folyamatosan kap koncertmeghívásokat. Az új MR2 Petőfi rádió indulásától kezdve pedig igazán megsokasodtak a felkérések. Engedve a nyomásnak május 28-án, a várpalotai Pannónia Fesztiválon újra színpadra állunk. Ezt egy bemelegítő koncert előzi meg március 23-án, Szegeden, a Belmondo fellépése után – magyarázta Volent Zsolt dobos.

Ez a plakát verte ki a biztosítékot 2003 márciusában. Fotó: Karnok Csaba
Ez a plakát verte ki a biztosítékot 2003 márciusában.
Fotó: Karnok Csaba

A Nyers eredeti felállásban (Czutor Zoltán, Miklós Tibor, Hegyi Pál, Volent Zsolt), a régi vokalistákkal kiegészülve ad koncertet. A zenekar nem tervezi új dalok, vagy album elkészítését: a koncert egyetlen alkalomra, csak mostanra szól.

Volent: A zenekar csinált embert belőlünk

– Együtt nőttünk fel, ez a zenekar csinált belőlünk embert. Nagyon jó érzés újra előadni a régi dalokat – fogalmazott Volent Zsolt. A Nyers elődje, a Ropi zenekar a nyolcvanas évek elején alakult, Nyersnek 89-től hívták magukat. A MAHASZ az 1995-ös év felfedezettjének választotta őket. Fontosabb albumaik: Elmúltak a Buta Zenék; Béna; Mi rendes emberek; Szeretet, béke van; Afrobetyár. Utolsó koncertjüket a Szegedi Ifjúsági Napok nagyszínpadán, 2005. augusztus 27-én adták.

Olvasóink írták

  • 2. cylonflatus 2009. március 14. 02:04
    „IVYkém, Te miről beszélsz??? A Nyers MINDIG szegedi volt, csak az énekes CzutorZ. költözött anno ´Pestre. Mellesleg 2005-ben feloszlott a zenekar, tehát máshol se játszottak...”
  • 1. IVY 2009. március 13. 10:57
    „Na?

    Visszataláltak Szegedre?
    Azt hittük, már elfelejtették, -merre is van.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Büdös a Vértó, mint a döglött hal

Szeged - Változatlanul bűzlik Szegeden a rókusi Vértó és környéke, amióta januárban tömérdek hal fulladt meg a vizében oxigénhiány miatt. Tovább olvasom