Délmagyar logó

2018. 11. 14. szerda - Aliz 8°C | 15°C Még több cikk.

Már év végére bővül a piros troliflotta Szegeden

Alacsonypadlós, klimatizált szóló trolikat épített az SZKT az elmúlt hónapokban.
Az első Škoda 21TR típusú jármű holnap áll forgalomba – jelentette be a pénteki autómentes napon tartott sajtótájékoztatóján Nagy Sándor (Együtt). A városfejlesztési alpolgármester hozzátette, az önkormányzat idén 170 millió forinttal támogatja a Szegedi Közlekedési Kft. járműrekonstrukciós programját. Alapelvárás volt az alacsonypadlóssá alakítás és a klimatizálás.
Bővül a piros troliflotta - GALÉRIA

Németh Zoltán Ádám, az SZKT ügyvezetői megbízottja elmondta, a régi magaspadlós trolikat fokozatosan kivonják a forgalomból, helyükre újszerű, klimatizált, alacsonypadlós járművek kerülnek. A 11,6 méter hosszú, 71 utast befogadó troli alapja egy korábban Plzenben autóbuszként szolgáló jármű volt. A teljes felújítása 77 millió forintba került, ez nagyjából a fele a hasonló trolik piaci árának. A következő felújított trolit pár napon belül levizsgáztatják. A tervek szerint az év végén áll forgalomba a harmadik, jövőre pedig további kettő.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

30 év alatt 124 bemutatót tartott a Szegedi Kortárs Balett - Számok beszélnek a társulatról

30 év alatt 124 bemutatót tartott a Szegedi Kortárs Balett - Számok beszélnek a társulatról
A 30 éves Szegedi Kortárs Balett három bemutatóval, két fotókiállítással, a Játékkészítő folytatásával, az Álomutazó című szuperprodukcióval és számos vendégszerepléssel készül a jubileumi évadukra. Tovább olvasom