Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Már háromezren látták Mednyánszkyt

Háromszorosára nőtt a szegedi Móra Ferenc Múzeum téli hónapokra jellemző látogatottsága a Mednyánszky-tárlatnak köszönhetően, ezért sikernek tartják a kiállítást, amit eddig több mint háromezren láttak.
Technikai problémák miatt kissé csúszva, egy héttel a megnyitó után jelent csak meg a Móra Ferenc Múzeum Mednyászky-kiállításához készített reprezentatív katalógus. Az ezer példányban kiadott, önköltséghez közeli áron 1500 forintért kínált 86 oldalas kötetet tegnap mutatta be Vörös Gabriella múzeumigazgató. A kiállításon látható összes Mednyánszky-kép jó minőségű, színes reprodukciója szerepel a kiadványban, amelyhez a festő korai korszakát legjobban ismerő szlovák művészettörténészek írtak három tanulmányt. A tudományos igénnyel szerkesztett, forrásként is használható katalógust nemcsak a Szegeden március 26-áig nyitva tartó tárlathoz kínálják, hanem majd az április 7-én nyíló szentesihez is. A volt megyeházán megnyíló múzeumnak ez lesz az első időszaki kiállítása.

Fotó: Schmidt Andrea
Vörös Gabriella három héttel a nyitás után máris sikeresnek ítélte a szegedi tárlatot, hiszen elsősorban Mednyánszky képeinek köszönhető, hogy az általában kevéssé mozgalmas téli hónapok alacsony múzeumi látogatottságát sikerült háromszorosára növelniük: tegnap délig összesen 3052 fő váltott belépőjegyet a kiállításra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Próbaúton jártunk a nyereményautóval

Igen kellemes modellnek bizonyult lapunk nyereményjátékának fődíja, a 3,2 millió forint értékű… Tovább olvasom