Délmagyar logó

2017. 02. 28. kedd - Elemér 5°C | 17°C Még több cikk.

Már kicsempézték a medencéket az újszegedi Napfényfürdőben

Szeged - Elkészültek a csúszdák és kicsempézték a medencéket is az újszegedi Napfényfürdőben. Ugyanazok a munkák vannak már csak hátra, mint egy átadás előtt álló lakásban. Január közepétől próbaüzemet tartanak.
Az újszegedi gigaberuházás, a Napfényfürdő épületén kívülről szinte minden kész, a gépek már csak a terepet rendezik. Belül a burkolatokat rakják le: mintegy 250 ember dolgozik egyszerre a létesítményen, többek között járólapoznak, csempéznek.

Az időjárás most nekünk dolgozik – mondta Nemesi Pál, a kivitelező Ferroép Zrt. vezérigazgatója, aki tegnap bemutatta, hol tartanak a munkálatokkal. Ha még egy hónapot megúsznának csapadék nélkül, akkor nem panaszkodhatnának – tette hozzá.

Január közepén kezdődik a próbaüzem a Napfényfürdőben. Fotó: Schmidt Andrea
Január közepén kezdődik a próbaüzem a Napfényfürdőben.
Fotó: Schmidt Andrea

A körsétát ott kezdtük, ahová majd a vendég is megérkezik, előreláthatóan három és fél hónap múlva. Ez a Szent-Györgyi Albert utca. Innen elindulva először a leendő parkolón – ma még sártengeren – haladtunk át, amelyet a buszoknak és a taxiknak alakítanak ki.

Az autósok majd az alagsorba, a 270 férőhelyes, ingyenes mélygarázsba hajthatnak le. Innen lifttel lehet feljutni a fogadószintre, az aulába. A gyalogosan érkező fürdővendégek a széles lépcsősoron lépdelhetnek fel az átadást követően, és ugyanabba az aulába, a pénztárakhoz jutnak el.
A fürdő Szent-Györgyi Albert utca felé eső két szintjén a nappali kórház, valamint az öltözők kaptak helyet, ez a létesítmény „csendes része": a töltésre, valamint a dómra néző oldalra tervezték a wellness- és az élményfürdő medencéit, s azokat is, amelyekbe a vállalkozó szellemű fürdőzők a csúszdákból érkezve pottyannak. Mostanra az összes medencét kicsempézték.

Elkészültek a csúszdák és kicsempézték a medencéket is az újszegedi Napfényfürdőben. Fotó: Schmidt Andrea
Elkészültek a csúszdák és kicsempézték a medencéket is az újszegedi Napfényfürdőben. Fotó: Schmidt Andrea

A csúszdák különböző színűek: a két leghosszabb, 270 méter hosszú, 30 méter magasból induló „kígyó" például kék és a sárga, a második emelet galériájáról a „hagymába" vezető pedig piros. Innen, a másodikról ajtó vezet ki a gyógyászati részleg tetejére, az úgynevezett zöldteraszra. Ide éppen a termőföldet telepítették tegnap a munkások. A fedett csúszdatoronyba csigalépcsőn, valamint lifttel lehet feljutni: összesen 7 lift lesz, ezeket azonban még nem építették be. Annak az érzékelő berendezésnek a telepítése sem történt még meg, amelyik majd arra vigyáz, hogy a toronyban 8-nál többen egyszerre ne tartózkodjanak.
Mikor vonulnak le az építkezésről? Nemesi Pál elmondta, január közepén elkezdődik az úgynevezett terhelés nélküli próbaüzem, amely majd 2–3 hétig tart. A terheléses próbaüzem utáni átadást információi szerint február végére vagy március elejére tervezik.

Legek a fürdőben

Magyarország legnagyobb fedett wellness- és élményfürdője épül Szegeden. A 31 méter magas csúszdatorony Közép-Európában vezeti a legek listáját. Egyszerre 3000 vendég fürödhet, pihenhet, gyógyulhat abban a létesítményben, amelyben a medencék vízfelülete 5000 négyzetméter. Páratlan a panoráma is: a töltés felőli oldal hatalmas üvegfalán keresztül a dóm két tornyában lehet gyönyörködni.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. favágó 2009. november 23. 10:35
  „Sokkal izgibb lenne, ha a torony körüli csúzdából egy elemet kivennének! Tehát lecsúszol és bele bell találni a másik lyukba! Így lenne igazi élményfürdő!:-))))))”
 • 23. babar 2009. november 22. 11:20
  „Nem úgy volt, hogy 2009 november végére készül el? Nem értem még mindig, hogy miért nem lehet Magyaroszágon valamit határidőre megcsinálni/kifizetni/stb”
 • 22. Szusi 2009. november 20. 19:55
  „20. korcsmaaros 2009.11.20. 18:14
  Én nem cigizek , játékgépezek. Csak egy bűnöm van, hogy szültem két gyereket. Ha a családom el szeretne menni ide. 16000 Ft-ot kellene kipengetnem. 60000 Ft a gyedem. Lehet számolni. Nekem sajnos luxus.”
 • 21. Felhőfejes 2009. november 20. 18:48
  „Kérném szépen, (többek között) nagy elmék (is) sokat értekeztek már az emberi leállatiasodás szintjeiről.
  Az egyik szint az, amikor jogos és alapvető igényünket az emberi élethez, az egészséghez, a testmozgáshoz semmibe veszik mások, s helyette másodlagos vagy álértékeket preferálnak (úgy, mint: profit-központúság, fogyasztói életforma, primér élvezeti források kergetése stb.).
  S ezen másodlagos - mert az emberi életminőség szempontjából nem meghatározó (sőt!) - ,,értékeket" abszolútnak állítják be, s mások elé mint viszonyítási pontot, mint követendőt állítják.
  Továbbmenve, igyekeznek ellehetetleníteni azokat, akikben még élne valamiféle természetes igény egy tisztább, rendezettebb, egészségesebb élet iránt. Féktelen mohóságukban ráadásul azon vannak, hogy megfosszanak bennünket ezektől az alapvető létfeltételektől is - főleg, ha veszélyeztetni érzik profit-kilátásaik megvalósulását.
  No, az ilyenek mondják, hogy minek neked az úszás, helyette: légibiciklizz, habra mássz, fuss az anyádba!
  Jól tudják ugyanis, hogy mindez szintén lehetetlen - de nem számít, hisz a lényeg, hogy mielőbb visszavonuljunk, elduguljunk, s húzzunk félre az ő útjukból.
  Így állunk - meglepődni semmin nem illik hát már ezután...”
 • 20. korcsmaaros 2009. november 20. 18:14
  „A Ferroép Zrt. a kivitelező! Algyői Borbála fürdőt is ők kivitelezték és az átadást követő harmadik hónapban a tanuszoda medencéjét szétverték mert elszökött a víz!Remélem ezt most sikerült jobban elkészíteni!
  Azoknak üzenem akik sokalják a belépő árát,hogy amíg ilyen jól fogy az alkohol és a cigaretta,a játékgépek is ki vannak használva ne tessék panaszkodni! Az algyői fürdői is üres lenne ha nem töltenék meg most a szegediek,pedig helyieknek igen kedvező az ár ,nyolc kocsmát viszont eltart a falu !Sportolni szeretnétek ?
  Lehet futni,kerékpározni!Ingyen van!”
 • 19. Felhőfejes 2009. november 20. 17:23
  „18. immanuel-nek
  Sajna, ez a helyzet. Én, aki már harminc éve járok a sportusziba, az utóbbi időben kénytelen voltam felhagyni vele - az embertelen körülménynek miatt.
  Az egyébként egészséges úszás így többet árt, mint használ!
  Azt viszont nem kellene tán´ feledni, hogy van, akinek se egészség, se sport nem számít, viszont bukik a hájas hátsó részekre. Az utóbbi időben az ilyenek felvonulnak, hangoskodnak, hatalomhoz jutnak.
  Be kell lássuk tehát, hogy nekünk: kuss!
  (kérem alássan)”
 • 18. immanuel 2009. november 20. 14:39
  „Gratulalok a gigaberuhazashoz.
  Aki pedig uszni szeretne, nem a segget hizlalni a wellness medencekben meg a csuszdakon, az tovabbra is jarjon a tomott sportuszodaba, telen fagyoskodjon a sator alatt.”
 • 17. CID 2009. november 20. 14:34
  „Asszem, a fugázó szakinak is életében először és utoljára volt kesztyű a kezén, munka közben :)”
 • 16. Felhőfejes 2009. november 20. 14:18
  „T. Moderátorok!

  Csak jelezni szeretném, hogy én soha nem írtam Logaritmus /13./ kapcsán se szervilizmusról, se az írás-, se a logikai készség hiányáról, hogy az alapvető ismeretekkel kapcsolatos zavarokat most ne említsem.
  Ő viszont nyakló nélkül gyalázkodik.
  TANÍTÓ NÉNI, VÉDJEN MEG, KÉREM!
  Persze, lehet, hogy tud valamit: legközelebb vele fognak interjúzni?
  Mint kiemelkedő hozzászólásokat produkálóval?”
 • 15. Felhőfejes 2009. november 20. 14:09
  „"Az alvállalkozók bekussolhatnak!" - hogy a klasszikust idézzem.
  Mit képzelnek? Dolgoznak és ezért még fizetséget is elvárnának?!
  Hol élnek ők?
  A lényeg, hogy minden a "lobbisták", a szerződés körül ügyködők meg a fővállalkozók érdekei szerint történjen.
  Ja, hogy ez nem tetszik?!”
 • 14. Logaritmus 2009. november 20. 14:07
  „6. hozzászólás emigrans: kivel kötöttél szerződést? Ha lejárt a számla és nem fizetnek, irány az ügyvéd!”
 • 13. Logaritmus 2009. november 20. 14:06
  „10. hozzászólás Felhőfejes: kihagytad a meteorit találatot, a HIV fertőzést, a házról lehulló tetőcserepet. <moderálva> talán mások még lehetnek boldogok, néha napján...”
 • 12. IVY 2009. november 20. 13:49
  „És az alvállalkozók?
  Kifizették már őket?!”
 • 11. insideman 2009. november 20. 13:13
  „4000ért????”
 • 10. Felhőfejes 2009. november 20. 12:44
  „Erre az élményfürdőre mindazoknak nagy szükségük is lesz, akik szerencsésen túlélik a szegedi viszonyokat: megússzák a kaotikus közlekedési helyzetet nagyobb baleset nélkül, nem lesznek betegek egy egészségügyi ellátás nélküli városban, nem bukták el a maradék pénzüket ügyvédi letétben. És tudnak nagyon erősen szorítani azért, hogy a globális felmelegedés vízapasztó hatása kis városunkat elkerülje. Ja, és még (mindezek után) képesek lesznek leszurkolni a szerény belépődíjat - hogy a derék befektető is megtalálja a számítását.”
 • 9. Pinaman 2009. november 20. 12:41
  „Hova csempesztek ki, Romaniaba?”
 • 8. Darkman 2009. november 20. 12:37
  „Kipróbáljuk! Persze. Ha addig nem döglünk meg.
  Mert ugye melyik is a fontosabb?
  A hátsónkat áztatni, vagy gyógyulni?
  Sokan nem tudják a fontossági sorrendet.
  Szegeden lesz multikomplex fürdő, az egészségügyi intézmények meg lehúzzák a rolót.”
 • 7. Carlo 2009. november 20. 12:34
  „a próbaüzemben én is kipróbálhatom?és ha már próba, ugye nem kell fizetni érte?
  vagy nekem fizetnek?.:)”
 • 6. emigrans 2009. november 20. 12:04
  „Lehet,hogy a csempézésnél tartanak,de engem még mindig nem fizetettek ki.Ez bezzeg nem része a választási kampánynak :(”
 • 5. lilik 2009. november 20. 11:50
  „2. Azért,hogy a félájult lecsúszokat ne lássákazok, akik utánuk következnek.”
24 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A karácsonyra készültek a csempészek

Feltehetően már a karácsonyi készülődés jegyében indult el Romániából az a több mint 270 ezer… Tovább olvasom