Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Már napi 7 centit apad a Tisza Szegednél

Az Alsó-Tiszán a lassú apadás erősödött. Szegednél tegnap koraeste a vízállás a II. fokú készültségi szint alá csökkent.
A Maros végig lassan apad, a vízszintcsökkenést időnkénti gyenge visszaáradások szakítják meg, tározóeresztések miatt. Makónál a következő napokban a készültségi szint alatti, lassú apadás várható.

Az Alsó-Tiszán a lassú apadás kissé erősödött. Szegednél tegnap koraeste a vízállás a II. fokú készültségi szint alá csökkent - az I. fok alá süllyedés a jövő hét közepéig nem valószínű.

A vízállás Szegednél szombat reggel 8:00 órakor 747 cm volt. Csongrádnál a II. fokból (750 cm) való kilépés a jövő hét első felében (vízállás ma reggel 793 cm), Mindszentnél a jövő hét közepén várható (vízállás 812 cm).

A vízszintváltozás intenzitása szombat reggel: Csongrád -7 cm/nap, Mindszent -6 cm/nap, Szeged -7 cm/nap.

Olvasóink írták

 • 3. dodoni 2013. április 28. 09:54
  „2. alfoldi

  Teljesen egyetértek veled. Elképesztő agyalágyultság. Ami itt megy az minden csak nem felelős, hosszútávú gondolkodás. Már szárazság van. Három hete nem volt eső, plusz bejöttek a harminc fokok a déli széllel. Amint látszott, hogy csökken a csapadékhajlam, egy kis felesleg elengedés után azonnal zárni kellett volna a zsilipeket. Ehelyett? Hetek óta folyik le a víz a Tiszába. Az is jellemző a korlátoltságra, ahogy a média, a sajtó tálalni szokta a dolgokat. Ha több esik, ha belvíz van, akkor állandóan attól rettegtetik a népet, hogy jaj, mi lesz, úszunk! Ennyi és ennyi hektár van víz alatt. Csak azt nem mondják, hogy annak nagy része gyep, olyan terület, ami korábban is víz alatt volt, s ami éppen jó, ha víz alatt van, mert fenntartja az egyensúlyt. Viszont a több hetes, sőt, hónapos szárazság után se szólnak a hírek még a katasztrófa helyzetről, csak arról, hogy húha, jön egy kis eső, ajaj, s mi lesz, ha jégeső lesz? Inkább ne is essen semmi. Érdekes, hogy ilyenekből is látszik, hogy ez a nép korlátolt, elhülyült és a vesztébe rohan.”
 • 2. alfoldi 2013. április 28. 08:32
  „Most megy ki az országból az aranyat érő víz.
  Ez nem a ciános oldat, hanem tiszta víz, hiszen ez jórészt hólé.
  Pár hét múlva már nem lesz itt, pedig hatalmas igény lenne rá.
  Hatalmas a téveszmék miatti pazarlás. Megint kinyomunk az országból rengeteg vizet.
  Meddig még?”
 • 1. queenmargareth1 2013. április 27. 17:51
  „egész szépen látszik már az apadás, láttam Algyőnél is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Julius Caesar – világsztárokkal

A Metropolitan HD-live közvetítéssorozatának szezonzáró előadása lesz ma 18 órától a szegedi Belvárosi moziban. A közvetítés 4 és fél órás. Tovább olvasom