Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Már nem bosszantó a Kossuth Lajos

Szeged - Az autósok már egy hete használják, kedden délelőtt pedig ünnepélyesen is átadták a felújított Kossuth Lajos sugárutat. A nemzeti fejlesztési miniszter szerint ez az út már nem bosszantja az autósokat.
– Egy olyan út felújítását ünnepelhetjük, melynek rossz állapota évekig jelentett veszélyt, bosszantotta az erre közlekedőket – mondta kedden délelőtt a Kossuth Lajos sugárút – Damjanich utca sarkánál tartott ünnepélyes útavatón Németh Lászlóné. A nemzeti fejlesztési miniszter hangsúlyozta, az útromlást a 2002 és 2010 közötti autópálya-építések is fokozták, ugyanis a PPP konstrukciókban épült sztrádák elkötik a forrásokat.

Németh Lászlóné utat sugárutat avatott. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

Megírtuk, 500 millió forintból aszfaltozták újra az 1034 méter hosszú Kossuth Lajos sugárutat, a nagykörút és Rókusi körút között. A felújítást ősszel kezdték, amivel rövid téli pihenő után, március 24-én végeztek. – Az M43-as megépítéséig naponta több száz kamion ment át Szegeden. A járművektől több út is nyomvályús lett, itt volt az ideje a Kossuth Lajos sugárút felújításának – mondta Bohács Zsolt, útügyi biztos. A szalagátvágáshoz rövid időre lezárták a sugárutat, amit zokszó nélkül tűrtek a szegedi autósok.

A Magyar Közút Zrt.-től megtudtuk, a kormány 109 milliárd forintra emelte a 4-5 számjegyű utak egyes szakaszainak teljes körű rekonstrukcióját támogató program keretösszegét. Így közel 1000 kilométernyi alsóbb rendű mellékút rendbetételét végezheti el a közút.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy fillért sem kap Kaiser Ede Mórért

A móri vérengzés miatt tényleges életfogytiglanra ítélt férfi 25 millió forintra perelt, mert csak 5 év múlva derült ki: nem ő követte el a bűntényt. Tovább olvasom