Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 22°C | 35°C Még több cikk.

Már nem tépnek együtt a pártok fiataljai

Bár az országgyűlési választások után a parlamenti pártok ifjúsági szervezetei együtt tisztították meg Szegedet a politikai plakátoktól, az önkormányzati voksolások után nem tépnek közösen. Ennek két oka van: az MSZP és az SZDSZ nem ragasztott plakátokkal kampányolt, a Fidesz jelöltjei pedig saját csapatukkal cégéreztették fel a várost.
Harminc napig maradhatnak. Fotó: Segesvári Csaba
Harminc nappal az önkormányzati választások után már nem lehet kampányplakát az utcákon. Ennek megfelelően a különböző politikai pártok és civil egyesületek gőzerővel szabadítják meg a várost képviselő-, és polgármesterjelöltjeik képmásától. Legelőrébb az MSZP-sek és a SZDSZ-esek tartanak: előbbiek leszerelhető műanyagtáblákon és óriásplakátokon, utóbbiak molinókon kampányoltak a választási időszakban.

– Abban a két körzetben, ahol a Fidelitas jelöltjei indultak, már megtisztítottuk az oszlopokat. Máshol a Fidesz képviselőjelöltjei saját csapatukkal plakátoltatták ki arcmásukat, ezek leszedése is az ő feladatuk. Ennek ellenére tárgyalunk majd velük, besegítsünk-e a tisztogatásba – magyarázta Farkas László, a Fidelitas Szegedi Csoportjának elnöke. A várost körbenézve munkájuk bőven akadna: a fideszes polgármesterjelölt és a párt politikusainak arcképe szinte minden utcában felfedezhető.

Mivel az MSZP és az SZDSZ az önkormányzati választások előtt nemigen plakátolt, a közös tépelődés – ami az országgyűlési választások után a parlamenti pártok ifjúsági szervezeteinek részvételével zajlott – ezúttal elmarad. – Főleg óriásplakátokon kampányoltunk. Ha lejár a bérleti szerződés, ezeket leszedik, átragasztják majd. Annak az egy-két képviselőnknek pedig, akiknek villanyoszlopokra felszerelhető műanyagtáblákra ragasztottuk ki képmását, már leszereltük – mondta Mészáros Tamás, az MSZP szegedi ügyvivője. Plakátok helyett molinókon hirdették magukat a liberális képviselőjelöltek. – Meg akartuk védeni a város szépségét. Reményeink szerint azok a pártok, akik a ragasztás mellett döntöttek, mihamarabb eltávolítják kampányanyagaikat az utcákról. Ha hívnak minket, természetesen nem zárkózunk el egy hasonló akciótól, amit az országgyűlési választások után is végeztünk – beszélt Muhi Miklós az Új Generáció nevében.

Esőre várva

Amíg az FVSZ-Magyar Egyesület tagjai gőzerővel tüntetik el választási posztereiket, az MDF ifjúsági tagozata – az Együtt Szegedért Egyesület tagjaival egyetemben – kivár: az első esőig.

– Ha harminc napon belül nem tüntetik el a pártok és szervezetek választási plakátjaikat, szabálysértési eljárást kell ellenük indítani – mondta Csapó Balázs lakossági érdekvédelmi megbízott. A Szegedért Egyesület elnöke és mandátumot szerzett képviselője – mint arról korábban beszámoltunk – még a választás előtt fideszes és SZDSZ-es választási plakátokat és molinókat tépett/szerelt le, mondván, azokat olyan helyekre rakták ki, ahol nem lehetnének. – Úgy tudom, a jegyző eljárást akar indítani ellenem ebben az ügyben, pedig csak egy törvénysértő állapotot szüntettem meg – mondta Csapó, aki most már saját és egyesületi plakátjait is nyugodtan tépkedhetné, mégsem teszi. A választások előtt ugyanis ők sem ragasztgattak a városban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellenzéki és kormánypárti frakcióvezetők reményei

A szegedi közgyűlés vezető politikusai biztosak abban, hogy az országos politika hatással lesz a… Tovább olvasom