Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Már próbálják a Cigányszerelmet

Szeged - A szabadtéri idei nyitóprodukcióját, a Cigányszerelmet már próbálják a sztárok Budapesten. Óriási médiaérdeklődés mellett jó hangulatú olvasópróbát tartottak, amelynek során az is kiderült: Gesztesi többkilós fukszokat magára aggatva személyesíti meg a cigányvajdát.
Hangulatos olvasópróbát tartottak a fővárosban a Cigányszerelem sztárszereplői és alkotói, így már szinte biztos, hogy egy újabb remek csapat áll össze nyárra a fesztivál következő megaprodukciójához.

A színészek – már ahogyan az művészemberekhez illik – az utolsó pillanatban, de még éppen időben érkeztek meg a próbaterembe, ahol a rendező, Béres Attila már a díszlettervvel és a szövegkönyvvel fogadta őket. A rekkenő hőség ellenére a népszerű sztárszínészek, valamint a kiváló operisták kirobbanó formában várták a munkás próbafolyamat első felvonását. A rendező igyekezett megnyugtatni őket: nem lesz nehéz dolguk, „Szegeden már csak mint egy puzzle-t össze kell rakni a részleteket".

Béres Attila lelkesen vázolta fel a születendő produkció elképzelt feelingjét, majd hamar kiderült: nem mindenki hozta el kinyomtatott szövegkönyvét a próbára, Stohl András és Gesztesi Károly cinkosan összenézve tette fel kezét a rendezői kérdésre. A próba azért természetesen elindult, méghozzá nem is akárhogyan: Rácz Rita – aki az egyik főszereplőt alakítja – varázslatosan adta elő Zórika nyitódalát. Nemcsak leendő férje, a karmester Silló István arcán látszott az elérzékenyülés, Molnár Piroska és a többiek is áhítattal hallgatták.

Hárman a Cigányszerelem főszereplői közül az operettszínházi próbán: Hollósi Frigyes, Stohl András és Gesztesi Károly
Hárman a Cigányszerelem főszereplői közül az operettszínházi próbán:
Hollósi Frigyes, Stohl András és Gesztesi Károly.

A próba szünetében az újságírók megrohanták a színészeket, az előadás megjósolható sikere nem csupán a jegyeladásokon, de a hatalmas médiaérdeklődésen is látszik. Később tovább folyt a próba, közben az is kiderült, hogy Gesztesit „aranyba burkolják" az előadáson, hiszen cigányvajdaként több kiló fukszot és aranyfogakat kell majd viselnie.

A szegedi próbák június 18-án kezdődnek, addig a fővárosban készülnek a színészek a nyári előadásra. A közönség négy alkalommal, július 3-án, 4-én, 10-én és 11-én láthatja a produkciót a Dóm téren.

Fesztiválkoordinátor kerestetik

Önkéntes fesztiválkoordinátorok jelentkezhetnek a szabadtérire. A legfontosabb feladat az aktív közreműködés az előadásokon és a próbákon, valamint a REÖK rendezvényein, így a koordinátorok betekintést nyerhetnek a kulisszák mögé. Fényképes önéletrajzot 2009. június 7-én éjfélig a fesztivalkoordinator@hotmail.com címre várnak. Bővebb információ a szabadtéri honlapján található.

(x)

Olvasóink írták

  • 1. Yucca 2009. május 30. 15:33
    „Ha Stohl nem szerepelne, meg is nézném, de sajnos rettentően irritál!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Regióra

Szeged - Ma délután 13 óra 20 perckor ismét jelentkezik a Magyar Televízió 1-es csatornáján a… Tovább olvasom