Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Már sehol sem bérel termet a Delfi

Csongrád megye - Csongrád megyében és Szegeden több telephelye is volt a Delfi Koronája Alapítványi Gimnázium és Szakképző Iskolának. Ma már egyik sem működik.
Mint megírtuk, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt rendelték el az előzetes letartóztatását a Delfi Koronája alapítvány vezetőjének, aki ellen hűtlen kezelés miatt már eljárás folyik a Szegedi Törvényszéken.

Az Oktatási Hivatal honlapján elérhető információk szerint a szegedi székhelyű alapítvány országszerte működtetett intézményeket. Ezek egy része aktív, a legtöbb viszont megszűnt vagy szünetelteti a tevékenységét. A honlap szerint a csongrádi és a mórahalmi még üzemel. Azt írják, hogy a Delfi Koronája Alapítványi Gimnázium és Szakképző Iskola Mórahalmi Telephelye – a Barmos György tér 2. alatt – státusza aktív. Az intézmény típusa mellett ez szerepel: „önálló ügyvitellel nem rendelkező feladatellátási hely".

A megadott telefonszám a mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola, Szakképző Iskola és Kollégiumé. Érdeklődésünkre Kazi Mária intézményvezető elmondta, az alapítvány korábban tantermet bérelt tőlük, de jelenleg nincs működő osztályuk.

Csongrádon a Batsányi-gimnázium épületében bérelt korábban termeket a Delfi. A városban azt hallottuk: a tankerület szeptemberben már nem szerette volna nekik kiadni a helyiségeket, végül mégis kötöttek egy decemberig szóló szerződést. Információink szerint többször előfordult, hogy nem fizették ki a tanárokat, ezért ők sem kívántak már túl sokáig az alapítványnak dolgozni. A csongrádi gimnázium igazgatója, Kiss Attila a dologról mindössze annyit tudott elmondani: január 1-jétől már biztosan nem ők adnak helyet a Delfinek, arról, hogy a városban máshol még megtalálhatók-e, nem hallott.

A szegedi Temesvári körúton lévő Csonka János Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola honlapján található információk szerint az iskola bérbe adja délutáni és hétvégi rendezvényekre tornacsarnokát, tantermeit. A tanterem bérleti díja 1400–1800 forint óránként. Márton József szakmai felelős elmondta, a delfisek érdeklődtek korábban, de soha nem jött létre a bérlet.

– Az elmúlt öt évben nálunk biztosan nem béreltek tantermet – mondta.
A Szegedi Tudományegyetem Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskolában is volt a Delfinek bejelentett telephelye, de a honlapon található információk szerint az oktatás ott is megszűnt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végső búcsút vettek a hummeres gázolótól

A gyászszertartást szombat délelőtt a klagenfurti Szent András-temetőben tartották. Tovább olvasom