Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Már Szegedre csomagol a Jekyll és Hyde stábja

Szeged - Befejezték a szegedi szabadtéri idei első bemutatójának győri próbáit a színészek, pár nap múlva már Szegeden készülnek a bemutatóra. Az izgalom a tetőfokára hágott, a jegyek iránt hatalmas a kereslet.
Tegnap volt az utolsó győri próbája a szabadtéri játékok nyitóprodukciójának, a Jekyll és Hyde thriller-musicalnek, amely a győriekkel közös előadásként kerül színre július 6-án Szegeden. A Dóm téri premierig mindössze három hetük van a színészeknek és alkotóknak, úgyhogy rendkívüli az izgalom a stábtagok körében. Elvileg kis pihenés várna a művészekre, ám a sajtóérdeklődés irántuk és a produkció iránt már most olyan mértékű, hogy pillanatok alatt tele lett a naptárjuk a következő napokra is.

Molnár László rendező az utóbbi egy hétben szinte megszűnt létezni a külvilág számára: teljes nappalokat és éjszakákat töltött a Győri Nemzeti Színház nézőterén, hogy instruáljon, világítson, hangosítson, jeleneteken módosítson – egyszóval a lehető legjobb előadást „varázsolja" a színpadra. Ráadásul ő játssza a főszerepet is, amely önmagában sem nevezhető könnyű feladatnak. A skizofrénia témakörét középpontba állító darabban ugyanis az ő alakításában szólal meg Dr. Jekyll és Mr. Hyde is, és nemcsak az egész előadás során kell két jellemet magára öltenie, hanem a darab végén egy dalon belül kell, hogy hangnemet váltson.A két fontos karaktert, Lucyt és Emmát játszó Janza Kata és Tunyogi Bernadett is izgalmas napokat tudhat maga mögött. A színésznők folyamatosan ingáztak a főváros és Győr között, hogy felkészüljenek a szegedi fellépésre. Mindketten belebújtak már ugyanezekbe a szerepekbe több mint tíz évvel ezelőtt, a legendás Jekyll-előadásban, ám az új rendezői koncepció miatt szinte újra kellett tanulniuk őket. Ráadásul Bernadett egy vadonatúj dalt is kapott, amelyet korábban még nem hallhatott a magyar közönség.

Forgács Péter, a győri nemzeti igazgatója, aki John Uttersont alakítja az előadásban, úgy érzi, annyira fantasztikus lesz a Jekyll, hogy a Dóm téri bemutató során rengeteg új rajongóra tesz majd szert a társulata.

Az előadást július 6-án, 7-én és 8-án tekintheti meg a közönség Szegeden. Aki ezt a három hetet sem bírja ízelítő nélkül, a Klauzál téren vethet egy pillantást Kentaur lenyűgözően ötletes díszletterveire, amelyek nagyszerűen érzékeltetik, milyen atmoszférára számíthatnak a nézők a borzongatóan démoni este alatt. Igyekeznie kell annak, aki jegyet szeretne váltani a Jekyll és Hyde-ra, mert hatalmas az érdeklődés.
(X)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

90 éves születésnapját ünnepli Petőfitelep

Az 1922-ben még Somogyi-telepként, ma Petőfitelepként emlegetett városrész 90 évvel ezelőtt alakult ki. Tovább olvasom