Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Már tiszta az ivóvíz Sándorfalván

Sándorfalva - Éppen egy éve, hogy Sándorfalva önkormányzata képviseletében Kakas Béla polgármester aláírta az ivóvízminőség-javító program kivitelezésére vonatkozó vállalkozási szerződést.
Az utóbbi hetekben már a próbaüzem zajlott, szerdán pedig át is adták a beruházást.

A Sándorfalva vízbázisából szolgáltatott ivóvíz minősége nem volt megfelelő: az ammónium-, illetve a vastartalom a megengedettnél magasabb volt. A projekt során olyan víztisztító technológiát telepítettek, amely lehetővé teszi az Európai Unió által támasztott követelmények maradéktalan teljesítését. Ehhez szükség volt az ivóvízhálózat részleges rekonstrukciójára, valamint ülepítőmedence és iszapsűrítő építésére is. A kezelendő nyersvizet össze kell gyűjteni, ezt a célt szolgálják a megtervezett gyűjtővezetékek. A fejlesztés részét képezi a keletkező vízműtelepi iszap kezelése, elhelyezése, és nem utolsósorban a telep energiaellátásának bővítése. A 208 millió forint összköltségű beruházáshoz szükséges önerő mértéke közel 21 millió forint volt, amelyre Sándorfalva önkormányzata vissza nem térítendő támogatást igényelt, így a projekt nem került pénzbe a sándorfalviaknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bíróság előtt a kübekházi lány brutális gyilkosai

A magyar kriminalisztika egyik legszörnyűbb gyilkosságát kezdték el tárgyalni Gyulán – az áldozat és a két vádlott Csongrád megyei származású. Tovább olvasom