Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Már tízezerből is fel lehet öltözni Szeged áruházaiban

Noha szeptemberben már mindenki őszi–téli holmit szeretne vásárolni, körsétánkon mégis az derült ki: a kereskedők reménykednek, hátha el tudják adni a nyári ruházatot is. Ugyanakkor azt is tapasztaltuk, hogy az óriási verseny miatt mérsékelt áron lehet beszerezni a legszükségesebb cikkeket.
Míg szombaton még tombolt a nyár, a vasárnap már esősre fordult. A Kárász utcán mégis az idegenforgalmi csúcsszezonra emlékeztetett a sétálók hada.

Akadt olyan üzlet a belváros szívében, amelyben még mindig a nyári szoknyákat, topokat, a fehér és rózsaszín csípőnadrágokat árulták kizárólag, pulóvernek a nyomát sem leltük. Főleg a kisebb butikok kísérleteztek azzal, hogy megszabaduljanak a kánikulai daraboktól – az eredeti ár töredékéért. Egy szegedi testvérpárt, Kolip Klárát és húgát, Ibolyát kérdeztem, vásárolnak-e, avagy csak nézelődnek. Azt a választ kaptam, vennének szívesen, hiszen 1000-1500 forint nem pénz egy felsőért, szoknyáért, de nem biztosak abban, hogy ezek a darabok jövőre még divatosak lesznek.

Hétvégi körsétánkon arra is kíváncsiak voltunk, vajon fel lehet-e öltözni tízezer forintból Szegeden. A végeredmény meglepetést tartogatott: igen, meg lehet csinálni ezt a bűvészmutatványt, természetesen a Cserepes soron, a távol-keleti üzletekben, a Tesco egyik-másik butikjában, valamint a város két ruházati áruházában, a Sever Centerben és a Skálában. A Sever parkolójában szombaton a déli órákban ugyan bőven találtunk helyet az autónak, de a benti forgalom rácáfolt a várakozásra. A tavasszal átadott áruházban látszott, készültek az őszre, talán csak a cipőkínálat sikerült vékonyabbra: még a nyári darabok uralták a földszint cipőosztályát.

Zárt női lábbelit vásárolhattunk volna már 3 és 4 ezer forint közötti áron is, igaz, műbőrből. Ezt meg is tette a hároméves kisfiával nézelődő Dobszai Ágota, aki elmondta: odafent, az emeleten 3200 forintért farmert is vett a mostanság divatos csatos, színes övvel, valamint talált két hosszú ujjú felsőt 990 és 1200 forintért, így alatta maradt a bűvös tízezer forintnak.

Egy bőrkabátot leszámítva mást nem vettek magukhoz a vásárlók a Sever kabátrengetegéből, míg ott voltunk az áruházban. Az árra nem volt panasz, mint ahogy a Skálában sem: a július óta nívósabb távol-keleti ruházatot árusító áruházban 4500 és 6500 forint közötti áron elegáns női átmeneti kabátokat láttam. A tízezer forintos lélektani határt itt sem kellett átlépni. A Skála volt különben körsétánk egyetlen helye, ahol végérvényesen szakítottak a nyárral. Varga Péterné, az áruház igazgatója elmondta: a nyár közepe óta folyamatosan akcióztak, mára döntő többségében az új tulajdonos árujával töltötték fel a készleteket, és augusztus óta őszi ruházatot kínálnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balesetek sorozata Szegeden a Dorozsmai úton

Szombaton délben Szegeden, a Dorozsmai úton négy közlekedési baleset is nehezítette az áthaladást. Tovább olvasom