Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Mára iparággá vált a masszázs

Míg tíz évvel ezelőtt még csak a betegek és a sportolók jártak masszázsra, ma egyre többen kényeztetik magukat különböző kezelésekkel. A masszázs az elmúlt években iparággá vált Szegeden, ennek megfelelően az árak között is nagyok a különbségek.
„Nem igaz, hogy nincs időd, nem igaz, hogy nincs rá egy félórád" – ilyen és ehhez hasonló agitációt fejtenek ki a barátnők, amikor egyik a másikát szeretné rábeszélni egy-egy stresszoldó vagy relax masszázsra. Az érvek között az is elhangzik, hogy egy ilyen kezelés nem indokolatlan flancolás, hanem jó a szervezetnek, nem szabad rá sajnálni se az időt, se pénzt. Egy későbbi betegségből ugyanis sokkal több idő, energia, fájdalom és pénz árán lehet csak kilábalni.

Témánál vagyunk: idő és pénz. A legtöbb nőnek ugyanis se ideje, se pénze. Kenéz Vivien, akivel egy masszőrnél találkoztam, azt mondta, jó, ha két-három havonta egyszer el tud jutni masszőrhöz, akkor is csak szombat délután. Hétköznap ugyanis lohol: munkahely, család, gyerekek. És hát meg kell gondolnia, hogy mennyi pénzt tud áldozni a masszázsra, mivel nem olcsó mulatság: csak a legegyszerűbb, félórás kezeléseket lehet kevés pénzből megúszni, az egyórás kényeztetések, amelyek megdolgozzák az utolsó izmot, megmozgatják az utolsó porcikát is, súlyos ezrekbe kerülnek.

Amit a thai lányok tudnak

Általában egy óra hossza kényeztetik a thai lányok a pácienseket, a masszázsra jelentkezők még speciális fehér öltözéket, nadrágot és felsőt is kapnak. Nemcsak tenyérrel, hanem térddel, talppal is masszíroznak, miközben különböző hajlító és nyújtó gyakorlatokat végeztetnek el az „áldozattal". Pontosabban ők segítenek abban, hogy a test felvegyen olyan pozitúrákat, amelyekre segítség nélkül nem is lenne képes.

A Forrás Szálló gyógyászati részlegén dolgozik Varga Jánosné, aki elmondta: öt-hat éve lendült fel az iparág, korábban csak azok vették igénybe, akik betegek voltak. Legtöbben a vitalizáló, vagy a relax masszázst kérik, de divat lett a tibeti köves masszázs is. A távol-keleti jótékony hatású „gyúrás" elsajátításához még a gyakorlott masszőrnek is tanfolyamot kell elvégezni. A Forrásban a legolcsóbb, félórás
masszírozás 1600 forintba kerül

Pallagi Anita csak nőket vállal, mert azt meséli, előfordult, hogy a férfiak ki akartak kezdeni vele. A nő, aki női fodrászból képezte át magát masszőrré, az egyórás gyúrásért 2500 forintot kér el. Szerinte legtöbben a nyirok- és a svédmasszázst kérik, s aki ezekhez hozzászokott, egy idő után azt veszi észre, függővé vált.

Az európai vonal a svédmasszázs – tudom meg a szakértőktől –, ami tulajdonképpen egy frissítő kezelés, a módszert egy svéd vívómester dolgozta ki. Ma már nehéz meghúzni a határvonalat a gyógy- és a svédmasszázs között.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az elnök embere már felmérte a körzeti rádiót

Információink szerint a Magyar Rádió árulja a szegedi körzeti stúdiójának épületét, ami a szakértők… Tovább olvasom