Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Maratoni Bach-koncert szegedi előadókkal

Szeged - Csanádi László orgonaművész, főiskolai tanár és két tanítványa vesz részt a Da Capo al Fine című maratoni Bach-orgonahangversenyen, amelyet június 17-én és 18-án rendeznek meg a balatonboglári római katolikus templomban.
11 magyarországi város közép- és felsőfokú zenei intézményeiből érkezik június 17-én Balatonboglárra 12 orgonaművész és 40 tehetséges tanítvány, akik vállalták, hogy a római katolikus templom orgonáján megszólaltatják Bach összes művét.

– Szép kezdeményezésnek tartom, hogy egyszerre előadjuk a teljes, eddig ismert Bach-életművet, amely 300 darabból áll – mondta Csanádi László szegedi orgonaművész, az SZTE Zeneművészeti Kar főiskolai tanára. – Két tehetséges tanítványom is muzsikál majd Balatonbogláron: Nánai Mária és Endreffy Attila. A közelmúltban mindketten sikeresen szerepeltek olaszországi, nemzetközi versenyeken. Mária első helyezést ért el tavaly októberben, Attila pedig a harmadik helyen végzett idén tavasszal, amikor a második Nagy Gerda lett, aki szintén a szegedi orgona tanszak büszkesége. Lubics László, a hangverseny szervezője azt tervezte, hogy csak diákok játszanak majd, de néhány mű még nem került be a mindennapi előadói gyakorlatba, elsősorban ezért hívtak meg orgonaművészeket is – mesélte Csanádi László.

A maratoni koncert, amelynek végén Liszt Ferenc egyik műve is felcsendül, június 17-én 15 órakor kezdődik, és a tervek szerint másnap 16 óráig tart.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ilyen volt a teljes holdfogyatkozás - lenyűgöző fotók!

Felhívásunkra több olvasónk is lefényképezte a szerda esti teljes holdfogyatkozást. Gyönyörködjön a képekben! Tovább olvasom