Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Maratoni telefontól a polgári közgazdaságtanig

Szeged - Mihálffy Béla fideszes önkormányzati képviselő, bizottsági alelnök javaslatára 5 milliót kapott a sportkeretből az UTC futsalszakosztálya.
Azért a sietség, mert a tavaszi szezon befejezése is veszélybe került a pénzgondok miatt. Ennyi konkrétum derült ki a közgyűlés ifjúsági és sportbizottságának tegnapi ülésén. A testület szocialista elnöke, Szentgyörgyi Pál – a sporttanács javaslata alapján – indítványozta a közel 50 millió forintos sportkeret felosztását. Eszerint 31 millió jutna működésre, 15 millió pályázat útján utánpótlásra és 3,9 millió rendezvények szervezésére. Ehhez képest a bizottság jobboldali többsége Mihálffy Béla javaslatát fogadta el, így 44,2 millió költhető az egyesületek működésére, utánpótlás-nevelés támogatására 4 millió és rendezvényekre 1,6 millió. Nem ment egyszerűen a megszavazása, mert Kothencz János külsős tag maratoni telefonbeszélgetést folytatott a folyosón. A fideszesek egymásnak drukkolva hosszú hozzászólásokkal húzták az időt, majd szünetet kértek, végül többségben voltak a voksoláskor. A 44,2 milliós keretből szavazta meg a testület az UTC támogatását. A többi pénz felosztásáról két hét múlva határoznak.

Tarkította az ülést, amikor Nógrádi Tibor fideszes tag „Csikós Nagy Béla polgári közgazdaságtanárra" hivatkozva azt mondta: az összes sportra költhető pénzt szeretnék besöpörni a bizottság fennhatósága alá, hogy felelősen dönthessenek a sportkeretről. Három olyan forrás van ugyanis, aminek a kifizetését a polgármester zárolta, mert nincs meg a fedezete. Ilyen a sportkeret 25 milliója, illetve a decentrumokra és az UTC-re költhető 10-10 millió forint. Így a bizottság összesen 95 millióról dönthet. Az elnök hangsúlyozta, ezek a pénzek csak akkor felhasználhatók, ha az IKV-nak sikerül ingatlanokat eladni. Nógrádi Tibor megjegyezte: reméli, segíteni tud egy ingatlan eladásánál, ennek fejében bízik benne, ha a polgármester rangsorol a kifizetéseknél, a sportkeret kerül az első helyre. A kétszer 10 milliós keretet úgy lehet beolvasztani a sportkasszába, hogy a bizottság kéri a közgyűléstől a költségvetés módosítását. Ez sem ment elsőre, de a jobboldali képviselő nem hagyta magát, és többszöri nekifutásra előterjesztési javaslatot diktált a jegyzői iroda munkatársának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felmászott a telefontoronyba az öngyilkos jelölt

Egy kisteleki férfi öngyilkossági szándékkal fenyegetőzve felmászott a város határában álló mobiltelefon átjátszó állomás tornyára. Tovább olvasom