Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Március 15.: ingyenes tárlatvezetés

Szeged - A Móra-múzeum kiállításait kedden egész nap díjmentesen nézhetik meg a látogatók. Óránként – ugyancsak ingyenes – tárlatvezetések indulnak.
Kossuth-relikviák is megtekinthetők ezen a napon. Így a Róna József alkotta turini szobrok, amelyeken az emigrációban élő agg Kossuthot örökítette meg. Megismerhetik a látogatók a gyűjtemény becses darabjának, a Kossuth-nyakkendőtűnek a történetét. A 8,8 centi hosszú ékszer gömbjében Kossuth parányi arcképe látható. A tű eredetileg a New Yorkban élő John Lincoln O\'Sullivan szenátoré volt, a feltevés szerint 1852-ben találkozott Kossuthtal, akkor kapta tőle a szenátor. Az O'Sullivan család később rokonságba került a Szegeden született és 1949 óta Ausztráliában élő L. E. Sanders (Csenderits) családjával. Így kerülhetett a tű ez utóbbiakhoz, majd tőlük ajándékképpen a családfő szülővárosának múzeumába.

Olvasóink írták

 • 4. Rosmary53 2011. március 13. 13:44
  „Ez jó hír, köszönjük! A Klauzál tér után egy finom ebéd, és utána a múzeumi séta nagyon jó időtöltésnek ígérkezik! Az idő is kedvező lesz...mi megyünk!”
 • 3. deszkás 2011. március 13. 12:04
  „Dicsérhető ötlet csak kedves múzeum a cimeres zászlót kutya legyek ha értem.”
 • 2. pandababa 2011. március 12. 15:18
  „Naná!! Én sem hagyom ki!!!!
  Kis hasznos infó az eddigi történelem ismereteimhez,amit levelezőn tanulok! :-D”
 • 1. 1pasi 2011. március 12. 10:28
  „Ez jó, megyünk!!!!
  Köszönjük!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy Sándor előhúzta a nyulat a cilinderből

Beszállítója volt a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft.-nek az a cég, amelynek Póda Jenő, az átvilágító bizottság tagja is tulajdonosa volt. Tovább olvasom