Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Március 16-áig kell kérni a tejkvótát

Szeged - 60 millió kilogramm közvetlen értékesítési és 60 millió kiló beszállítási tejkvótát oszthat ki a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH), amelyből 5-5 milliót fiatal tejtermelők részére különítenek el.
A tejkvótarendszer szabályozza a megtermelt nyers tej mennyiségét, így garantálja a piaci egyensúly megteremtését és fenntartását. A kiosztott mennyiségek, egyéni kvóták a tejtermelők tulajdonába kerülnek, akik azokkal szabadon rendelkeznek. A közvetlen értékesítési kvóta a fogyasztóknak eladható mennyiséget, míg a beszállítási a felvásárlók számára értékesíthető mennyiséget jelenti. A kvótaév április 1-jétől a következő naptári év március 31-éig tart.

Azok a tejtermelők igényelhetnek tejkvótát, akik a 2009–2010-es kvótaévben a kiosztott mennyiségüket túlteljesítették, vagy akik eddig nem rendelkeztek kvótával. A kérelmeket az Állattenyésztési Teljesítményvizsgáló Kft. címére (2101 Gödöllő, Pf. 260) március 16-áig kell elküldeni, az MVH a beérkezés sorrendjében dönt a kiosztásukról.

Olvasóink írták

  • 1. deszkás 2011. február 19. 13:44
    „Nem fognak érte összeveszni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Herczeg Tamás a nemzeti dalszínház stratégiai igazgatójaként folytatja

Szeged - A Szegedi Szabadtéri Játékok vezetői csapatával elért szakmai sikerek elismerésének is… Tovább olvasom