Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Márciusban nyit a régi helyén a JATE - online interjú a klubvezetővel

Szeged - Csaba Levente, a szegedi JATE-Klub üzletvezetője volt a delmagyar.hu vendége csütörtökön. A szórakozóhely márciusban költözik vissza a régi helyére, ahol nyüzsgőbb lesz klubélet.
Köszönöm a sok érdekes kérdést! Remélem, hogy ilyen aktív lesz az érdeklődés az új klub nyitásával kapcsolatban is, ahol újra három helyszínen várjuk a szórakozni vágyókat. Itt újra lehetőségünk lesz egy igazi klubélet kialakítására, sok színes programmal és koncertekkel.

Kamikaze: Miért van annyi verekedés a JATE Klubban? Milyen lépéseket terveznek a verekedések megelőzésével kapcsolatban a jövőben? Sokan emiatt nem járnak a JATE-ba.
- Ezeket nem mi generáljuk, ugyanakkor az ilyen embereknek nincs helyük a klubban. A rendezőink tettlegesség nélkül "likvidálják" a klubból őket, ez akár eltiltást is eredményezhet.

Zoli: Hello Levi! Gratulalok, hogy a rektori felujitasa alatt is flottul uzemelt a klub. Tovabbra is a kedvenc szegedi helyem marad a JATE! Szoval csak igy tovabb! Udv Kanadabol!
- Köszönjük a pozitív kritikát, igyekeztünk megtartani a törzsközönségünket és folytatni a töretlen munkát.

csakattk: Kedves Levente! Én úgy vettem észre az elmúlt pár évben jelentősen megváltozott a klub profilja. Valamivel igényesebb lett a klub megjelenése, megnőtt a kari bulik száma, a koncertek száma, stb. Legutóbb pedig, tulajdonképpen a költözés óta a klub közönsége is kibővülni látszott, mintha már nem csak az egyetemisták járnának a klubba szórakozni, hanem egyre több 'külsős' (írhatnám a középiskolást is, de ezt most nem csak rájuk értem) megjelenik esténként. Régebben jellemzőek voltak a kari bulikon is az 'értelmesebb' programok is: tanár-diák vetélkedők, humoristák fellépése, stb. Ezek mostanra a profilból teljesen eltűntek. A hallgatók nagy része valószínűleg már nem is emlékszik rá, hogy ilyenek voltak is valaha... Mostanában egy értelmes program helyett inkább a pia akciók és a nagyobb nevű zenekarok csábítják a hallgatókat a klubba. (Tiszteletre méltó kivétel a dumaszínház és a táncház.) A kérdésem, hogy az ilyen jellegű programok kiestek teljesen a klub profiljából (gyk. mert nincsen rá igény) vagy egyszerűen csak a HÖK-ök nem szerveznek értelmes programokat? Törekszik-e esetleg a klub arra, hogy ösztönözze a HÖK-öket arra, hogy több energiát fektessenek a kari bulik szervezésébe, vagy inkább nem, mert ez azzal járna, hogy kevesebben járnának a klubba szórakozni? Köszönöm a választ!
- A költözésünkkel nehezebbé vált a szakestek és a kari vetélkedők szervezése, de nem tűntek el teljesen, sőt, a költözésünk után szeretnénk, ha visszatérne a nyüzsgőbb hallgatói élet, ahol a tanárok is jól érzik magukat. Az évfolyamhatárok elmosódása miatt sokkal nehezebb egy összetartó csoportbulit megszervezni, aminek mi igazából csak a helyét és a körülményeit tudjuk biztosítani.

fistagon: Kedves Levente! Ezt már régóta szeretném megtudni: évek óta terjeng egy amolyan városi pletyka, hogy a Jate klub "backstage"-éből vezet egy titkos, földalatti folyosó abba a night clubba, tudod amit egy hosszú nyakú állatról neveztek el (nem írom ki a nevét, mert nem akarok neki reklámot csinálni)? Szóval ez igaz? Állítólag a koncertek után a fellépő zenészek mindig oda jártak át "feltöltődni". Várom válaszod! Kössz!!!
- Nem tudok róla, de majd utánanézek.

Csaba Levente, a szegedi JATE-Klub üzletvezetője volt a delmagyar.hu vendége. Fotó: delmagyar.hu
Csaba Levente, a szegedi JATE-Klub üzletvezetője volt a delmagyar.hu vendége.
Fotó: delmagyar.hu

picinyem:
Dj. Alma meddig zenél még a Jate Klubban?
- Alma már egy éve nem zenél a klubban. Lehet, hogy azóta nem jártál felénk?!

Mia21: Szia! Valamikor a közeljövőben fellép nálatok az Adam's Comedy? Barátnőimmel folytattunk egy kis diskurzust egy kedvelt közösségi oldalon nemrégiben egy csabai fellépésük kapcsán. Úgy gondolom lenne rá érdeklődés Szegeden is.
- Nem lép fel nálunk az Adam's Comedy. Egyelőre nem terveztük.

cocobaci A Jate Klub még a kilencvenesévek közepén is helyet adott a régióban turnézó külföldi zenekaroknak, a mostani koncertfelhozatal viszont kimerül a magyar "élvonal" ismételgetésében. A profitszerzés mellett nem érzitek feladatotoknak, hogy alternatívát mutassatok?
- Ezeknek a zenekaroknak a koncertjeit más helyeken rendezik meg. Immár négy éve szervezzük meg a JATE Klub tehetségkutató versenyt, ami az SZTEhetségkutató versenyből nőtte ki magát.

moonsafari: Kedves Levente! Lehetne-e esetleg a jövőben külföldi zenekarokat meghívni a Jatéba, esetleg lehetne szemezgetni az A38 hajó, a veszprémi Expresszó vagy az Utcazene fesztivál programjában ötletekért? Néhány zenekart biztosan meg lehetne hívni Szegedre is viszonylag költséggel...
- Ahogy eddig, ezután is szeretnénk meghívni külföldi előadókat (Transglobal Underground, Anathema). Sajnos ezeknek a költségvonzata is sokkal nagyobb, valamint a szervezés is több odafigyelést igényel.

egérke: Lehetne egy kicsit progresszívebb, innovatívabb a Jate Klub. Miért olyan együttesek lépnek fel, akik 10-15 évvel ezelőtt is? Miért nincsenek újak, mint például a Pluto vagy a Larry Hangman?
- A 10-15 éve tevékenykedő zenekaroknak kialakult egy olyan bázisa, aki rendszeresen eljön a koncertjeikre. Sajnos a klub méreteiből adódóan egy feltörekvő zenekar vendégeiből nagyon nehéz megtölteni a küzdőteret, ami a zenekarnak sem építő kritika.

jános: Jónapot kívánok Levente! Érdeklődnék, hogy nagyon sok metál koncert lesz-e a jate klubban december 10-től? Ugyanolyan remek hangzás lesz, mint tavaly? Van ott valami hangmérnök állítólag maguknál, ez igaz? Válaszát előre is köszönöm, János (az internet legnagyobb metálrajongója)
- Sajnos Magyarországon nem sok akkora metálzenekar van, amelyik megtöltené a JATE Klubot, de természetesen ennek a zenei vonalnak a populárisabb előadói lehetnek vendégeink a későbbiekben. A hangosítás és annak minősége ezután is "csúcsminőségű" lesz, köszönhetően a technikus kollégáinknak.

babyface: Gondolt már arra a vezetőség, hogy változatosabb zenével, profillal más vendégeket is becsalogasson a Jatéba? gondolok itt a 16-22 évnél idősebbekre (mert hétvégén inkább a tinik látogatják a klubot) és más zenére? Akkor nagyobb konkurenciája lehetne a Szoténak és talán a bevétel is nagyobb lenne...
- Nem szeretnénk a SZOTE Klubnak a konkurenciája lenni, ugyanakkor úgy gondolom, hogy igen változatos a zenei kínálatunk, gondolok itt a népzenétől a progresszív bulikig, a koncertekről nem is beszélve.

Attila: Kedves Levente! Igaz, hogy a HÖK tisztségviselőkre más szabályok vonatkoznak a klubban, mint az egyéb vendégekre, így példul, hogy a hátsó bejáraton is bemehetnek. Igaz, hogy a Dugonics téri Rektori Hivatal alagsorának munkálataiban korábban (a JATE Klub megalakulásakor) jelenlegi egyetemi vezetők is részt vettek. Miért engednek be a klubba 18 év alatti személyeket, ráadásul ezeket ki is szolgálják (gondolok itt a szombati bulikra). Átalgosan melyik kari buli szokott a legnagyobbra sikeredni, ki szervezi ezeket a rendezvényeket? Válaszát előre is köszönöm.
- Nem vonatkoznak rájuk más szabályok, esetleg a saját maguk által szevrezett rendezvényeik alkalmával. Hátsó bejáratunk nincs. 1973-ban alakult a klub, számos egyetemi dolgozó és oktató segítségével. Alapvetően a kulturális rendezvényeink alkalmával látogathatják a 17 év felettiek a szórakozóhelyet, ők is szülői felügyelettel. Természetesen szeszes itallal nem szolgáljuk ki őket. Tervezzük, hogy a pinceklubban bevezetjük a 18 éves korhatárt a visszaélések miatt. A kari bulikat nem lehet összehasonlítani, hiszen egy gazdaságtudományi kar sokkal kisebb létszámmal tudja képviseltetni magát, mint például a bölcsészek, hiszen az az egyik legnagyobb kar az egyetemen. A kari bulikat a hallgatói önkormányzatokkal közösen szervezzük.

Csaba Levente, a szegedi JATE-Klub üzletvezetője volt a delmagyar.hu vendége. Fotó: delmagyar.hu
Csaba Levente, a szegedi JATE-Klub üzletvezetője volt a delmagyar.hu vendége.
Fotó: delmagyar.hu

persona: Az "ereszdelahajamat" bulikon kívül van még esetleg más, az egyetemi élethez illő funkciója is a klubnak?
- Az "ereszdelahajamat" csak a végkifejlet. Számtalan kulturális rendezvényt szervezünk, például ingyenes táncházat, koncerteket, dumaszínházat, valamint ingyenes táncoktatást is tartunk.

angel90: Szia Levente! Te meg tudod mondani, hogy bezár-e a Szote Klub? Gondolom ha bezár, az hatással lesz a Jatéra...
- Én is figyelemmel kísérem a városi pletykákat, de talán ezt jobb lenne a szotés vezetőségtől megkérdezni. Ha bezárna, az hatással lenne ránk, mert nem férne be hozzánk az összes egyetemista. Egyébként jó viszonyban vagyunk a szotésokkal, szinte szimbiózisban élünk.

liliom: Miért csak februárban nyit a Jate a régi helyén, amikor az épületet már decemberben átadják? Mi történik még két -három hónapig?
- Februárban szerettünk volna nyitni, mert a szorgalmi időszak is akkor indul, de egy közel 800 négyzetméteres klub belsőépítészeti kialakítása több időt vesz igénybe.

Cicus: Mikor költözik vissza eredeti helyére a Jate-klub? Mert jó az új hely, de a régi hangulata mégiscsak más.
erzsike: Jól érezték magukat a Kálvária sugárúton? Várják már a költözést? Mikor nyit a régi helyén a Jate Klub? Milyen változások lesznek a korábbiakhoz képest?
- Terveink szerint márciusban sikerül teljesen átköltöztetni a klubot, ami azt jelenti, hogy a teljes belsőépítészeti beruházás megvalósul. Például a komplett kávézó, a nagyterem büfépulttal, vizesblokk, ruhatár és a kisterem. A Kálvária sugárúti klubnak teljesen más hangulata volt, egyáltalán nem volt nappali kávézónk, így a nyüzsgő klubélet is szürkébb volt. De kárpótolt bennünket az, hogy a vendégeink estéről estére visszatértek hozzánk.

Korábban írtuk

Csaba Levente, a JATE-Klub üzletvezetője lesz a delmagyar.hu következő online interjújának vendége. A népszerű szegedi egyetemi klub a rektori hivatal felújítása miatt új helyre költözött a Kálvária sugárútra, ám hamarosan újból elfoglalhatja régi helyét. Ha bármilyen kérdése van a Jatéra, bulikra, koncertekre vonatkozóan vagy az egyetemi klub működésével kapcsolatban van véleménye, kérdése, azt most bátran írja meg!

Olvasóink kérdéseit december 9-én 12 óráig várjuk a megszokott formában.

Olvasóink írták

 • 9. shalomka 2010. december 11. 01:41
  „Régen lehetett az udvaron smárolni, most majd nem lehet???”
 • 8. Morpheus_RexXx 2010. december 10. 13:09
  „Ez gáz... közgáz nélkül... :)”
 • 7. DélMagyarFan 2010. december 09. 16:25
  „<moderálva...> Régen is buliztak az egyetemisták, és régen is voltak hozzátok hasonló károgók. A régi egyetemisták most elismert szakemberek, értelmiségiek, a be..... emlékeikkel együtt, ti meg csak siránkoztok itt. Ők elismertek, ti nem. Sok minden változik, de nem minden....”
 • 6. IVY 2010. december 09. 15:23
  „Hétfőtől - vasárnapig non-stop buliznak.
  Mikor tanulnak?
  Vizsga előtt egy héttel!”
 • 5. Titanilla 2010. december 09. 14:45
  „4. Igen !!! Minél többet inni!! Állítólag ez együtt jár a felső oktatással. Meg már a középsuliban is isznak rendesen!”
 • 4. persona 2010. december 09. 08:23
  „az ereszdelahajamat bulikon kívül van még esetleg más, az egyetemi élethez illő funkciója is a klubnak?”
 • 3. kiokushyn 2010. december 08. 11:49
  „Miért van a klubban olyan büdös?”
 • 2. almaszósz 2010. december 07. 20:56
  „Szereti a krumplis tésztát? --- Ööööö bocs csak kérdeztem!”
 • 1. lepkehalo 2010. december 07. 17:18
  „Igaz, hogy Török Márk a HÖK-nek kiállított áfás számlát kér a klubban fogyasztottakról? ;)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tető nélkül a Dóm téri bálaszínház

A szél miatt átmenetileg nincs teteje a Dóm téri bálaszínháznak. Rekorderejű orkán tarol az országban. Tovább olvasom