Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Márciusra új igazgatója lesz a Tisza-parti iskolának

Szeged - Nem értik az iskolában, miért év közben hirdetett pályázatot a KLIK a Tisza-parti iskola élére. A fenntartó szerint ezzel rendeződik az átmeneti helyzet. Nagy a bizonytalanság.
– Legbiztosabb most a bizonytalanság a Tisza-parti iskolában. Ősszel kezdene ott a lányom, de nem tudjuk, egyáltalán hány osztály indulhat, kik lesznek a tanító nénik. Tartott ugyan az intézmény tájékoztatót az oviban, de ott sem tudott senki semmit. Nem értem, miért most, félév közben kellett kiírni a pályázatot az új igazgatóra. Látom én, hogy nem szakmai alapon dőlnek el mostanság a dolgok, de még nem vagyok hozzászokva – panaszkodott egy neve elhallgatását kérő szülő.

Egy másodikos gyerek anyukája azt mondta az iskola előtt, hogy náluk is kavarás van. Derült égből villámcsapásként érte őket a hír a múlt héten, hogy az eddigi osztályfőnök napokon belül nyugdíjba megy. A korábbi igazgatónő váltaná, de mivel ő újból pályázik az iskola élére, nem tudják, mi lesz, ha nyer, hiszen akkor nem vihet osztályt. És az is kérdéses, addig mi lesz.

Fotó: Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

Fölsős anyukák az esélyeket latolgatták. Szerintük a korábbi igazgatónőnek nincs esélye a megbízatásra, hiszen tavaly sem őt választotta a minisztérium, holott egyedül pályázott. Úgy látják, most megtalálta a politika a megfelelő jelöltet, aki egy másik szegedi általános iskolából jönne. Kettejük pályázata közül a szülők, a tantestület és az iskolaszék is a korábbi vezetőt pártolja. Hiszen a döntés mindent borít, így az órarendet, tantárgykiosztást. Abban szintén biztosak, hogy most sem számít a szavuk. Akárcsak tavaly.

Megírtuk augusztusban, hogy egyedül az addigi igazgatónő, Samuné Lázár Éva indult a vezetői székért, aki előtte 6 éven át irányította az iskolát. Pályázatát akkor is támogatták a szülők, a tanárok, az iskolaszék, és ez alapján mellé állt a közgyűlés is. Végül a fenntartó állami Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) eredménytelenné nyilvánította a pályázatot, és az addigi helyettest bízta meg az igazgatói feladatokkal. Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a KLIK szegedi tankerület-vezetője nem indokolta a döntést. Helyette a köznevelési törvényt idézte, miszerint a KLIK intézményeinek vezetőjét az oktatásért felelős miniszter nevezi ki.

Az új pályázat kapcsán kerestük Samuné Lázár Évát, ő megerősítette, hogy valóban pályázott. A pályázatot a pedagógusok, a szülők, az iskolaszék és az intézményi tanács is elolvasta, véleményezte és mindegyikük őt támogatja. A tantestületi meghallgatás után a napokban a tankerületben is meghallgatták, de ennek kimenetelét nem ismeri. A pályázat végső eredményéről nem kívánt találgatásokba bocsátkozni. Az intézményi tanács elnöke is megerősítette, a korábbi igazgatónő pályázatát támogatják, szeretnék ha a hagyományok folytatódnának. Külön kérték a fenntartótól, hogy bármilyen változás lesz, azzal várja meg az év végét. Felhívtuk a másik iskolában tanító vetélytársat, aki szintén megerősítette értesülésünket az indulásáról, de a nyilatkozatot elhárította.

A tankerületi igazgató kérdéseinkre szűkszavú tájékoztatást küldött. Azt írta, az átmeneti állapot rendezésének érdekében záros határidőn belül új pályázatot kellett kiírni. A KLIK 2014 novemberében hirdette meg az intézményvezetői pozíciót decemberi határidővel. Bővebb tájékoztatást a pályázatok elbírálását követően, várhatóan február 20. után tudnak adni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Timinek egész évben bikini-kész a teste

A szuperszexi, szegedi származású Grlic Tímea számára jól indult az év: a legnépszerűbb német táplálékkiegészítőket gyártó cég bikini modell viadalán a legjobbak közé került. Tovább olvasom