Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Márciustól rugalmas jegy és bérlet is lesz Szegeden

Szeged - A közgyűlés decemberi döntése szerint márciustól bevezetik Szegeden a rugalmas bérletet, vagyis nemcsak naptári hónapra érvényes a szelvény, hanem a vásárlás napjától számított 30 napig.
Ára megegyezik az általános havibérlet árával, vagyis 6830 forint. Rugalmas lesz a menetjegyek használata is. Ha az utas megfizeti az értékkülönbözetet, a 3 napra szóló jegyet becserélheti hetijegyre, kéthetes bérletre vagy akár 30 napos bérletre. A hetijegyet is be lehet váltani kéthetes vagy 30 napos bérletre. A kétheti bérletet pedig 30 napos bérletre lehet cserélni. (Ez elsősorban az elektronikus jegyek esetében bevált módszer, de megvalósítható papír alapon is.)

Márciustól rugalmas jegy és bérlet is lesz Szegeden. Fotó: Frank Yvette
Márciustól rugalmas jegy és bérlet is lesz Szegeden. Fotó: Frank Yvette

A változtatások hosszabb előkészítés után lépnek érvénybe. Nagy Sándor (Együtt Szeged Frakció), a közgyűlés városüzemeltetési és fejlesztési bizottságának alelnöke a testület ülésén többször hangsúlyozta, azért előnyös a jegy- és bérlettípusok bővítése, mert így nem kell előre döntést hozni a használat hosszáról. A 30 napos bérletet pár éve használják Budapesten, Győrben, Miskolcon, és igény lenne rá Szegeden is. A becserélhető 3 napos jegyek, illetve az egy- és kéthetes bérletek bevezetését pedig azzal indokolta a politikus, hogy ezzel is rugalmasabb lesz a rendszer, kedvezőbb az utasok számára. Ennek a fajta rugalmasságnak már most is létezik egy változata Szegeden: az adott hó 15-éig a havibérlet fél áron visszaváltható – némi kezelési költség fejében.

Szintén a közgyűlés döntése, hogy a 2008. január 1. és 2013. december 31. között vásárolt vonaljegyek, a járművezetőnél váltott jegyek és gyűjtőjegyek 2014. december 31-éig használhatók fel. Az idén megvett jegyeket jövő év december 31-éig lehet leutazni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elzárt radiátorral is lehet fűteni

Hiába zárta el olvasónk a kisszobájában lévő radiátort, csak a fűtési szezon végén derült ki, hogy a termosztatikus szelep átengedi a meleget. Tovább olvasom