Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Marihuánacsempészéssel kezdték az évet - bukják az autójukat is

Az egyik 17, a másik 12 kilóval bukott meg a határon. Nem úszták meg a vádemelést, és az autóiktól is búcsúzhatnak.
A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt egy macedón és egy koszovói-horvát férfival szemben, akik 2017. év elején hoztak be nagy mennyiségű marihuánát az ország területére.

A vádiratok szerint a macedón elkövető 2017. január 5-én, a reggeli órákban, a Szerb Köztársaság felől lépett be Magyarország területére a röszkei határátkelőnél. A vámvizsgálat során az ellenőrök a férfi saját gépkocsijában 25 csomag, mintegy tizenhét kilogramm marihuánát találtak. A férfi a marihuánát Nyugat-Európába kívánta szállítani, a kábítószer tiszta hatóanyag tartalma mintegy 2400 gramm volt, ami több, mint kétszeresével haladta meg a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A másik vádirat szerint a koszovói-horvát elkövető február 17-én, az éjszakai órákban lépett be szintén a Szerb Köztársaság felől Magyarország területére a röszkei határátkelőnél. A férfi előzetesen a saját tulajdonú gépjárműjébe 25 csomag, mintegy tizenkét kilogramm marihuánát rejtett. A kábítószer tiszta hatóanyag tartalma mintegy 1300 gramm volt, ami meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A Csongrád Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő elkövetőket különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. Az ügyészség az öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt a vádlottakkal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, valamint kiutasítanák a vádlottakat az ország területéről. Az ügyészség indítványt tett a kábítószer szállításához használt gépkocsik elkobzására is. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre többen próbálkoznak Románia felől

Tizennyolc határsértőt Nagylaknál fogtak el a rendőrök vasárnap, őket, meghallgatásuk után a román hatóságoknak adták át. Tovább olvasom