Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Marika blues és anyagharc-olimpia

Szeged - Nem mindennapi motivációs eszközt talált egy cég a dolgozói morál javítására. A csapatépítő rendezvényeken az alkalmazottak életét, mindennapjait játssza el egy színházi társulat.
Rendhagyó csapatépítési módszerrel motiválja megváltozott munkaképességű dolgozóit az ERFO Nonprofit Kft. Az ország több helyén működő cég szegedi rendezvényén jártunk pénteken, ahol a Momentán társulat improvizatív színházát is megnézhettük.

– Mindent a nézők ötletei alapján viszünk színpadra, saját, hétköznapi életükből merítünk – mondta Harsányi Bence, a fővárosi társulat vezetője. – Az ő javaslataikat, tárgyaikat használjuk fel a rövid, improvizáción alapuló jeleneteinkben.

Jeltolmács is segített az előadás megértésében. Fotó: Karnok Csaba
Jeltolmács is segített az előadás megértésében.
Fotó: Karnok Csaba

– A cégnél régóta védett környezetben dolgoznak a munkavállalók, számukra különösen fontos, hogy alkalmat adjunk a közös kikapcsolódásra, az egymás közti kapcsolatok fejlesztésére – mondta Hoffmann Zoltánné, az ERFO Kft. területi vezetője. Hozzátette, az év folyamán 900 megváltozott munkaképességű munkavállalónak tartanak hasonló előadást, a cél természetesen a szórakoztatás és a kompetenciafejlesztés.

Seprű, LED

Az ERFO Nonprofit Kft. 90 százalékban foglalkoztat megváltozott munkaképességű dolgozókat. Főbb tevékenységeik közé a nyomdai munkák, a LED-gyártás, csomagolótermékek gyártása tartozik. Sándorfalván seprűgyártással foglalkoznak. A csapatépítő rendezvényük egy uniós pályázatból jött létre. 

A pénteki 80 dolgozó előtt tartott előadáson négy fiatal színész játszotta, énekelte, szavalta el a szegedi és sándorfalvi telephelyen dolgozó emberek mindennapjait. Énekeltek Marikának, az egyik női alkalmazottnak saját bluesnótát, eljátszották a seprűkötést egy kommandós jelenetben. A nézők új olimpiai számot találtak ki, amelynek neve, harc az anyagért. A színészek minden jelenetet improvizálva, spontán játszottak, hatalmas sikert arattak a kétszer 40 perces előadásban.

Az egyéves kora óta hallássérült Sebestyén Róberttől jeltolmács segítségével megtudtuk, sohasem látott hasonlót, élete egyik legviccesebb élményét köszönheti a társulatnak. A Sándorfalván hat éve seprűkészítőként dolgozó férfi elárulta, sokáig erőt ad majd neki, amit látott, rengeteget tanult a jelenetekből. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél milliárdos szegedi lyuk

Szegeden több pénzt vont el a kormány, mint amennyi feladatot államosított. Ez közel 1,6 milliárd forintos lyukat ütött a város idei költségvetésében. Tovább olvasom