Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Marika ledobott magáról 86 kilót

Sándorfalva - A sándorfalvi Vasné Hegyi Mária valamivel több mint két éve még 14 kilogramm híján két mázsa volt. Nem tudott járni, lábai nem bírták a rájuk nehezedő irdatlan súlyt. Mára minden megváltozott, megszabadult nyolcvanhat kilótól, sétál, kirándul, bevásárol.
– Néhányan, akik régen jártak erre, nem ismernek meg. Benéznek az üzletbe, egy nagyon kövér asszonyt keresnek, de én nézek vissza rájuk. Pár kiló híján feleannyi a súlyom, mint 28 hónapja. Akkor egészen pontosan 186,6 kilót nyomtam, most, nem sokkal ezelőtt mértem, a mérleg egy mázsánál megállt – mondja mosolyogva a szegedi, Mars téri palacsintás asszony.

Vasné Hegyi Mária elérte célját, száz kilogrammra akart lefogyni, ezt szombaton teljesítette, befejezte, nem akar könnyebb lenni.

Az egyébként családjával Sándorfalván élő asszony amikor elhatározta, hogy „ledob" néhány kilót, évek óta jóformán már járni sem bírt. Csak néhány métert tudott megtenni.

Vasné Hegyi Mária boldog 100 kilósan, a palacsinta illata sem csábítja evésre. Fotó: Karnok Csaba
Vasné Hegyi Mária boldog 100 kilósan, a palacsinta illata sem csábítja evésre.
Fotó: Karnok Csaba

Tavaly decemberben még „csak" 56 kilóval cipeltek kevesebb súlyt a lábai. Vasné Hegyi Mária a két ünnep között azzal „dicsekedett" lapunkban, hogy ismét tud járni, nagyokat sétál, és a karácsonyi bevásárlást is ő intézte.

Plasztikai műtét vár rá

Vasné Hegyi Máriára két-három hónap múlva még vár egy plasztikai műtét, megszabadítják a „feleslegessé" vált bőrétől. A mindig derűs nő most is fontosnak tartotta elmondani, amit tavaly is hangsúlyozott, hogy családtagjai, férje, két lánya és édesanyja mindenben segítették, nélkülük nem sikerült volna 86 kilót lefogynia.

– Most még annál is jobb, pedig már az is fantasztikus volt. A nyáron a családdal voltunk Olaszországban és Romániában, Erdélyben. Fürödtem a tengerben, nagyokat sétáltunk, rengeteget kirándultunk. Nem is emlékszem, hogy ilyesmiben mikor volt részem utoljára. Sok-sok éve nem. Csak az tudja, hogy ez milyen nagy dolog, aki évekig mozdulni is alig bírt, most meg úgy jár-kel, mint a jelentős többség – mesél az elmúlt hónapok élményeiről.

A kétgyermekes asszony nem egészségügyi és nem esztétikai okok miatt döntött a fogyókúra mellett, egyszerűen nem akart továbbra is mindenhová két cementeszsáknyi pluszsúlyt magával cipelni.

Bár Szegeden, a Mars téren övé az az üzlet, ahol a környék talán legfinomabb palacsintáját és lángosát sütik, az illatok nem csábították el. Szereti a hasát, de ha akarna, sem tudna „hirtelen" sokat enni és inni, mivel ebben megakadályozza a gyomorszájat szűkítő gyűrű. Kenyeret, péksüteményt 28 hónapja nem vett a szájába.

Soha nem volt vékony, terhessége alatt és szülés után rengeteget felszedett. Más módszereket is kipróbált, de egyik sem vált be, a kilók maradtak.

– Először 160 kilónál állt meg a fogyás, az első 24 kiló gyorsan lement, utána hónapokig egyetlen grammot sem fogytam. Majd ismét megindult. Ahogy közeledtem a 100 kilóhoz, egyre nehezebb volt, de sikerült – mondja az asszony.

Olvasóink írták

 • 19. dova 2008. november 19. 23:34
  „Buzzz!
  A cikket nem olvastam, de a címe alapján azt hittem, hogy a párját dobta le magáról az éjszaka.
  "(...)lábai nem bírták a rájuk nehezedő irdatlan súlyt. Mára minden megváltozott, megszabadult nyolcvanhat kilótól(...)"

  Az milyen oknyomozásra adhatott volna okot, de így!?”
 • 18. CsImre 2008. november 19. 22:47
  „Kedves kismoncsi!

  Nem voltál sértő, úgyhogy nincs harag, nem is lehet. :)”
 • 17. CsImre 2008. november 19. 22:43
  „Kedves smalltown!

  Bulvárosodás van mindenütt, közben az embereknek fogalmuk sincs, mi történik körülöttük, ami fontosabb. Ennek előbb, vagy utóbb Te is megiszod a levét. De ez nem frusztráltság, csak kritika.

  Kfer-ke!

  Baromból őrültté léptem elő, ami már önmagában is boldoggá teszi az estémet, hiszen ez legalább emberibb tulajdonság. De még inkább bearanyozza napomat, hogy egy kedves arctalan, névtelen nick kielégített engem: lebolondozott. Már napok óta álmaltanul fetrengtem kielégületlenségemben, hogy senki nem foglalkozik velem, de Te megtetted, amiért hálám üldözni fog még kb. 2 percig, addig is vigyázz, nehogy utolérjen.

  Most, hogy pár perces keresgélés után megtaláltam a számítógép vezetékeinek elosztójánál a leesett államat, elmém mélyebb zugaiba is eljut a felismerés, hogy egy igazi lélektani mélybúvárral találkoztam személyedben, aki gyorsan diagnózist készített rólam, és nem volt rest munkája, családja, a szomszédok baráti zaklatása, folyamatos telefoncsöngés mellett leírni nekem analízisét. Ez van akkora önzetlenség, hogy DM vezércikkben volna a helye, mint kfer, akinek akkora szíve van, hogy Németországba kell utazni, hogy megoperálják, beszorítandó térbeli kiterjedését tekintve igencsak szűkös mellkasába. :D

  Anyukám jól van, a kutya pedig imád engem, reggelente együtt olvassuk a DM-et, bár az ilyen cikkeket többnyire csak ő élvezi.

  Nah örülök, hogy pár másodpercig a középpontban okoskodhattam :)”
 • 16. atomboy 2008. november 19. 22:18
  „CsImre melle allok. Delmogyoro valtozzon meg, ne legyen egy deka bulvarcikk se.

  Marikanak meg szivbol gratulalok. Lehet, egyszer eszek nala palacsintat.”
 • 15. Zééé 2008. november 19. 18:53
  „Még jó, hogy nem finanszírozza! Jól is néznénk ki ha mindenki, aki elégedetlen magával egyből kés alá feküdne!
  CsImrének igaza van 100%-ban.
  Rangon aluli a Délmagyarországnak is, hogy ez volt a vezető hír aznap.
  És nem Marikának szól a kritika. Talán élete legszebb napja, hogy bekerült az újságba és ráadásul címlapon hozták le a fogyását.

  Irány a Marika-féle palacsintázó! Együnk, együnk, együnk!”
 • 14. edus36 2008. november 19. 12:38
  „Én is szeretnék gratulálni kedves asszonynak a fogyásához!
  Szintén súlyfelesleggel küzködöm,de nekem nincs 1millió forintom
  a mütétre.Azt hogy ennyibe kerül onnan tudom h a sogórnöm
  26évesen csináltatta meg a mütétet ill.a szülei neki.
  Ő 195kg volt akkor most meg asszem 70-80kg.
  Ja de utánna még volt vagy 5 plasztikai mütét ami szintén nem kevés volt
  pénzben.Hát az én szüleimnek meg a mi családunknak sajnos ennyi pénze nincs:(
  jaa és még azt hozzáteszem az oep ezt nem finanszirozza.”
 • 13. kismoncsi 2008. november 19. 12:25
  „CsImre!

  Én megbántani nem akartalak ne haragudj, csak gondoltam írok neked, hogy ne legyél egyedül fent a hozzászólok között. Tetszett ahogyan reagáltál a levelekre:-)”
 • 12. kfer 2008. november 19. 10:51
  „Imike!
  Az őrültek és a bolondok mind meg vannak győződve róla, hogy a környezetükkel van baj. Tudom neked ez most egyfajta kielégülés, hogy veled itt most egyáltalán foglalkozik valaki. El tudom képzelni a sivár, ingerszegény életedet. Senki nem nyit rád ajtót, nem telefonál és még a szomszédok, sem köszönnek neked. Ha volna kutyád -amit erősen kétlek-, levizelné a lábad.
  Szegény Imike!
  Nem baj, majd mi itt törődünk veled. Még néhány másodpercig. Azután....? Azután reméljük lesz egy-két okos hozzászólásod majd másik cikkhez, esetleg majd más néven és ott is középpont lehetsz.
  Imike, Imike!
  Szegény anyukád, ha tudta volna...
  Imike, Imike...”
 • 11. bespin 2008. november 19. 08:19
  „Én azt hittem természetes úton fogyott le, művi úton kicsit másképp fest a dolog.
  Gratulálok így is neki, mások is élhetnének a lehetőségekkel, de elsősorban a prevenció lenne a legfontosabb.”
 • 10. smalltown 2008. november 19. 01:39
  „Csimre, miutan ilyen ugyesen kiosztottal mindenkit, a kerdes csupan az, hogy miert vagy te ilyen kis piti, frusztalt alak?:) Megszokhattuk mondjuk,ha jo hirek van a cimlapon az a baj, ha tragedia, akkor miert ilyenekkel rontja a dm a hangulatot..... Laztits kicsit Csimre, vagy kezd hatulrol olvasni az ujsagot, csak ne gorcsolj hulyesegeken!:)”
 • 9. Nagygábor 2008. november 18. 22:43
  „Csimre, sokat ér, ha másnap elolvassa, hogy előző nap miért volt egy út vagy tér lezárva?
  Egyébként kiderült, olvasta tegnap is meg ma is.”
 • 8. CsImre 2008. november 18. 22:29
  „Nos, kedves Kismoncsi!

  Tudom mi történt, még aznap megtudtam, láttam az onlány verzióban volt is. És másnap a papírverzióban a téli gumik, és egy nő fényképei fogadtak a címlapon, mert gondolom ez lényeges, ami lényegesebb minden másnál, hiszen az újság címlapján azok szoktak lenni.

  Nagygábor!

  Rajtam nincs plusz kiló, és ha degeszre zabálom magam, akkor sincs, erről is lehetne egy vezércikk?
  De van jobb ötletem. A Hold havonta úgy lefogy, hogy csak kis sarló látszik belőle. Esetleg lehetne egy velős tényfeltárás ezzel kapcsolatban, és meg lehetne kérdezni Manyikát meg Joli nénit és férjét az X utcából, hogy mit szólnak ehhez a jelenséghez, akik elmondanák, hogy már másfél éve nem néztek fel az égre, mert nem volt ott semmi érdekes. Jó téma a címlapra, nem?

  Kedves kfer!

  Szerintem meg nem vagyok barom, és ebben a kérdésben a saját véleményem magam számára mérvadóbb, mint a tiéd, úgyhogy köszönöm hozzászólásod, de... :)

  Kedves vau!

  Bocs, hogy beleugatok (ami inkább kutyára vall, ezen gondolkozz, hátha...), de most okos barom vagyok? És ha nem olvasok online verziót? (ami persze tudjuk, hogy nem igaz, különben nem írnék ide, márpedig éppen ide írok, szóval olvasom az online verziót, de tegyük fel, ha mégsem)

  Katcsi!

  Nem bántottam én Marikát, nekem vele egy pillanatig sem volt bajom. Isten éltesse őt sokáig! Szívesen látom a lap bulvármellékletében, vagy az utolsó lapon a színesek rovatában, mit tudom én, Nem fér a bőrébe, hogy a bőrébe fér címmel, vagy nekem mindegy, csak ne a vezércikkben a címlapon. De ez nem Marikának szól.”
 • 7. katcsi 2008. november 18. 22:09
  „csimre
  szerintem a MARIKTOL kérjél bocsit
  ez az eredmény fantasztikus
  követendö
  de te biztos fajin vagy”
 • 6. KolompárRómeó 2008. november 18. 21:45
  „Aki kimoderált, az kapja ki a fikámat!”
 • 5. vau 2008. november 18. 21:25
  „CsImre szerintem is egy alulinformált barom, aki ráadásul nagyon okos is. Annak ellenére, hogy elkerüli a figyelmét, hogy ez az információ egész nap hozzáférhető volt a DMonline címlapján.”
 • 4. kfer 2008. november 18. 21:05
  „"Ne kelts gyűlöletet, ne uszíts..."
  Kedves CsImre!
  Szerintem te egy barom vagy.”
 • 3. Nagygábor 2008. november 18. 20:53
  „Fantasztius!!! Őszintén gratulálok és icsit irígyedek, mert bizony rajtam van néhány plusz kiló!!!


  K. Csimre, jó lenne bocsánatot érnie!!”
 • 2. kismoncsi 2008. november 18. 20:25
  „Drága Imre!
  Akkor nem tudsz olvasni! Tegnap főoldalon volt, hogy miért áll a forgalom!!! El árulom neked.
  Ismételten bombariadó volt. Nagyon unatkoznak az emberek!”
 • 1. CsImre 2008. november 18. 18:06
  „Lassan már paróka viselésén kezdtem gondolkodni, ugyanis egészen eddig hajamat téptem, és véresre rágtam a körmömet, hogy szegény Marika le tud-e fogyni, és mikor az újság vezércikkében (!!!) megláttam, hogy igen, heveny sírógörcs kapott el meghatódottságomban, hogy felmosóronggyal kellett feltörölnöm szerteszét fröcsögött könnyemet, és még így is sófoltok maradtak a földön. Csak most heveny görcsös hasmenés fog elkapni, és beteges álmatlanság gyötör majd, hogy hogyan sikerül a bőrleszedő műtét, remélem a helyi újság vezércikkében tudósít majd legalább másfél oldalas terjedelemben a műtét apró műveleteiről, és Marika harmadik szomszédjának kutyájának táplálkozási szokásairól a műtétet megelőző 4 nap alatt.

  Azt, hogy miért állt a város tegnap csúcsidőben, nem sikerült megtudnom a címlapról, de az nyilván kevesebb embert érint, mint Marika fantasztikus, lélegzetelállító brutálmegaszupercsodás lefogyása.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Réz András Szegeden keresi az elveszett frigyládát

Szeged - "Az elveszett frigyládától a Szent Grálig" - címmel rendeznek vitaestet pénteken a szegedi… Tovább olvasom