Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Marinko miatt lett rendőr Karolina

Szeged - A legtöbb kisgyerek rendőr, tűzoltó, katona vagy éppen mozdonyvezető szeretne lenni. Valaki kitart elhatározása mellett, míg más az élet teljesen más területén helyezkedik el.
„Tűzoltó leszel s katona! Vadakat terelő juhász!"– írta József Attila Altató című versében 1935-ben. Ma is sok kisgyerek álma, hogy tűzoltó vagy éppen rendőr legyen, ám az érvényben lévő szabályok szerint 18 éves kor alatt nem lehet elhelyezkedni ezekben a szakmákban.
Ezért is tanult először állategészségügy-állattenyésztő szakon az orosházi mezőgazdasági szakközépiskolában Ficsor Karolina, a Szegedi Rendőrkapitányság bűnügyi-technikai osztály helyszínelő alosztályának vezetője.

– 10 évig versenyszerűen lovagoltam, nagyon szeretem a lovakat; ezért akartam állatorvos lenni – mondta a százados. – A gyakorlati órákon azzal szembesültem, hogy nemcsak lovakat és kutyákat, hanem például szarvasmarhákat is kellene gyógyítani. Rájöttem, hogy ez mégsem való nekem. Ráadásul ekkor követett el Orosházán Magda Marinko egy gyilkosságot, egy nőt fojtott meg. Ez adta meg a végső lökést a rendőri pályához – emlékezett vissza Karolina.

– Én is átestem azon a korszakon, amikor katona, tűzoltó vagy nyomozó akartam lenni. Nyolcadik osztály végére viszont a jogászpálya kezdett vonzani. Gimnáziumban teljesen elbizonytalanodtam a jövőmmel kapcsolatban, és nem tudtam, mi akarok lenni – mesélte Gyimesi László. A Fidesz szegedi elnöke az egyetemi felvételi előtt mégis visszatért a 14 éves korában eldöntöttekhez, és a jogra jelentkezett.

Ficsor Karolina rendőrként is nyeregben érzi magát. Fotó: DM/DV
Ficsor Karolina rendőrként is nyeregben érzi magát.
Fotó: DM/DV

Az ügyvéd elmondása szerint operaénekes szülei – Gyimesi Kálmán és Bajtay Horváth Ágota – szerették volna megtudni, milyen énekhangja van, de erre a mai napig nem került sor. – Még soha nem énekeltem előttük, és egyszer sem akartam operaénekes lenni – magyarázta Gyimesi, aki énektudását csak barátai előtt mutatta meg egy karaoke-partin. Elmondása szerint pozitívan nyilatkoztak a hangjáról.

Grafikusból színész, vegyészből humorista

A hazai sztárvilágban is sok érdekes pályaváltás történt. Baby Gabi énekesnő eredeti szakmája például szociális asszisztens, Szabó Győző színész pedig grafikusnak tanult. Maksa Zoltán humorista végzettsége vegyészlaboráns, és sokáig a Kőbányai Gyógyszergyárban dolgozott. Fekete László, a világ legerősebb embere először vadőr szeretett volna lenni, végül a hegesztőszakmát tanulta ki. A szórakoztatóiparban dolgozó Fásy Ádám végzettsége tükörkészítő-csiszoló, de hosszú időn át a vendéglátásban is tevékenykedett.

Olvasóink írták

 • 13. gróf 2010. június 15. 09:27
  „Én meg a Petrocelli miatt lettem kőműves!”
 • 12. favágó 2010. június 14. 11:45
  „Ez a Fási visszamehetne a tükreihez!:-(”
 • 11. ferike75 2010. június 13. 22:25
  „ki a f...m ez a karolina,hogy errol cikket kell irni hihetetlen.”
 • 10. mucu 2010. június 13. 15:42
  „Lóvá tesz az ember, emberré tesz a ló!”
 • 9. jozko 2010. június 12. 15:57
  „Ismertem egy fazont, aki valamilyen tükrös szakmában dolgozott, de ma már emlékezetből borotválkozik, semmilyen tükröt nem tűr meg maga kötül....méghogy az Ő páratlan egyéniségét e gy tükör megdulázza...sőt több tükör egyenesen megsokszorozza ! Lehet, hogy a cikkben szereplő tükörcsiszoló t is valami hasonló idíték késztette pályaelhagyásra....”
 • 8. klj_54 2010. június 12. 15:10
  „Én pedig a lovakról várnék el több képet és cikket!
  Gyermekkorom megismételhetetlen élménye volt megboldogult keresztapám lova, és a megélt élmények, melynek az a paci is részese volt.
  A ló amúgy is hálás téma, hisz nem hazudik, nem lop és szereti a kockacukrot:)”
 • 7. Desmond 2010. június 12. 14:54
  „Tisztelt Délmagyar Szerkesztőség! Ha lehetséges, legyenek szívesek több ilyen pozitív cikket közölni, a botrány, váratlan fordulat és döbbenet kezdetű bulvár selejt helyett... Szerintem még rengeteg érdekes ember van a környezetünkben... Tök jó sorozatot lehetne csinalni ...”
 • 6. atomboy 2010. június 12. 14:37
  „Volt szerencsem a rendornovel es lovaval osszefutni nemreg, amikor Dom ter elott vartak a nasznepre. :)
  (Az a kep nincs meg, amikor a lo viselte a rendorsapkat? :D )”
 • 5. CID 2010. június 12. 12:59
  „Még most is lovagolhatna a drága :)”
 • 4. asztenoszsz 2010. június 12. 12:58
  „Mit irigykedtek? Sok ilyen pozitív cikket kérünk. Céltudatos, sikeres fiatalok, tessék minél többet írni hasonlókról. A fanyalgók is kössék fel a gatyamadzagot, ne rosszmájuskodjanak.”
 • 3. deszkás 2010. június 12. 12:49
  „Ez aztán a fordulat. Londonban feleannyi jogász van mint nálunk.”
 • 2. klj_54 2010. június 12. 12:01
  „És a lónak kifejezetten intelligens arca van:)”
 • 1. mucu 2010. június 12. 10:30
  „Jaj de jó érdekes cikk!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választmányi elnök lehet Botka?

A Népszabadság információi szerint az MSZP országos választmányának elnöke lehet Botka László. Tovább olvasom