Délmagyar logó

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -2°C | 7°C

Márkus Judit nyerte a Nádasdy-sanzonversenyt

Szeged - Miután Szegeden nem hosszabbították meg szerződését, a kassai színház társulatának tagja lett Márkus Judit színművész, aki most győzött a Nádasdy Kálmán-sanzonversenyen.
A kassai Thália Színház színésznője, Márkus Judit egy héttel ezelőtt első helyezést ért el az ország egyik legrangosabb szakmai megmérettetésén, a Nádasdy Kálmán versmondó és sanzonversenyen. Budapesten, a Kogart Ház egyik termében, kis közönség és a zsűritagok – Molnár Piroska színésznő, Kulka János színész, Hegedűs D. Géza színész és rendező, illetve Körmendi Vilmos zeneszerző, karmester – előtt mutatták meg tudásukat a művészek.

Márkus Judit már nem először vett rész a versenyen, tavaly második helyen végzett. – Titkos vágyam volt, hogy az idén engem találjon a zsűri a legjobbnak. József Attila Szépség koldusa című versének Sugár Rezső által megzenésített változatával, valamint egy Kaláka által feldolgozott Ady-verssel sikerült is lenyűgöznie a „bírákat".

Márkus Judit. Fotó: Frank Yvette
Márkus Judit.
Fotó: Frank Yvette

A 35 év alatti színészek versenyének győztese nemcsak az ezzel járó pénzjutalmat és az ajándékot kapta meg, március 27-én, a színházi világnapon a Madách Színház MASZK-díjátadó gáláján bemutathatja a győztes produkciókat.

Folytatódik az apácashow

Az érdeklődők az idén még két alkalommal – december 8-án és 10-én láthatják Márkus Judit színésznőt az Apáca-pác című, nagy sikerű zenés darabban a szegedi IH Rendezvényközpontban. A jegyek a Kárász utcai OTP Travelben és a Kelemen utcai Brnói Étteremben 2100 forintért megvásárolhatók. A december 10-i karácsonyi előadásra meglepetéssel is készülnek a rendezők: a show-ban Szilágyi Annamária színésznő helyett Janik László színművész szerepel majd. Az előadás után pedig Márkus Judit önálló dzsesszestjét hallgathatják meg a szórakozni vágyók, az IH Rendezvényközpont kávézójában.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öngyilkos lett a meztelen gyerekeket fotózó szegedi férfi

Szeged - Öngyilkos lett az az ötvenéves szegedi férfi, aki ellen – mint írtuk – a… Tovább olvasom