Délmagyar logó

2017. 03. 22. szerda - Beáta, Izolda 9°C | 21°C Még több cikk.

Marokkói migránsokat vertek át - felismerték a csalókat

Több marokkói migránst is becsaptak azok a szegedi férfiak, akiket a sértettek később felismertek Szegeden. Üzletszerűen elkövetett csalás megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás.
Dulakodásról érkezett bejelentés a Kossuth Lajos sugárútról a rendőrségre 2016. február 24-én 17 óra 20 perc körüli időben. A kiérkező járőrök az adatgyűjtés során megállapították, hogy a konfliktus három marokkói és két magyar állampolgár között zajlott le.

A meghallgatások során megállapítást nyert, hogy a marokkói állampolgárok jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, a személyek a BÁH által menekültek részére kiállított ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkeznek. Tanúkihallgatásuk során elmondták, hogy néhány nappal korábban érkeztek Magyarországra és illegálisan lépték át a határt Ásotthalomnál. Az őket segítő embercsempészek azt mondták, hogy a magyar oldalon várják majd őket azok, akik Ausztriába szállítják. A csoport három férfival találkozott, akiknek mintegy 1000 eurót adtak át az útért cserébe. A férfiak azt mondták, nem azonnal viszik őket tovább, kicsit várakozniuk kell. Ahogy a magyar férfiak elhagyták a helyszínt, a Készenléti Rendőrség járőrei elfogták a migránsokat. A marokkóiak végül a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal nagyfai létesítményébe kerültek. Onnan szerdán vásárolni érkeztek be Szegedre, ahol az utcán megláttak az őket becsapó három férfiből, kettőt. Ekkor a pénzüket kérték tőlük vissza és szóváltás alakult ki köztük. A rendőrök ennek során értek a helyszínre.

A két férfit a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki. Ellenük 4 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új nevekkel bővült a Szegedi Ifjúsági Napok fellépőinek sora

Új nevekkel bővült a Szegedi Ifjúsági Napok fellépőinek sora
A korábban bejelentett nemzetközi sorhoz ezúttal magyar nevek csatlakoztak. Tovább olvasom