Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Mars tér: nincs megegyezés

Szeged - A szegedi városvezetés tegnap egyeztetésre hívta a még álló Mars téri pavilonok tulajdonosait. A zárt ajtók mögötti tárgyalásról egyik fél sem nyilatkozott – úgy tudjuk, nem született megállapodás.
Tegnap délelőtt tárgyalás kezdődött a szegedi városvezetés és a Mars téri kereskedők között. Az önkormányzatot Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester képviselte; partnerei, a még le nem bontott 18 pavilon tulajdonosai azt kérték, hogy zárt ülést tartsanak.

A körülbelül 2 órás megbeszélés után egyik fél sem nyilatkozott. Úgy tudjuk, hogy a megbeszélésen elhangzott: a Mars tériek csak akkor folytatják a tárgyalást, ha a városvezetés sem tesz „barátságtalan lépést". Ezen azt értik: nem tájékoztatja a közvéleményt a zárt ajtók mögött tegnap elhangzottakról. Információnk szerint nem született semmilyen megállapodás.

Az egyezkedést a városvezetés kezdeményezte, miután hétfőn a Csongrád Megyei Bíróság eljárási hibák miatt új eljárás lefolytatására kötelezte a Szegedi Városi Bíróságot a pavilonok bontása ügyében. Ez azt jelenti: hiába mondta ki a Szegedi Városi Bíróság első fokú ítélete, hogy le lehet bontani a pavilonokat, most kezdődhet minden elölről.
Mint megírtuk: az önkormányzat azt akarta tegnap előterjeszteni, egyezzenek bele a kereskedők a bontásba, hogy ne csússzon a nagycsarnok építése, ne vesszen el 500 millió forint uniós támogatás. Hiszen az újrakezdődő per biztosan elhúzódna jövő őszig, amikorra pedig már át kellene adni a beruházást. Cserébe hajlandó lenne letétbe helyezni a kereskedők számára egy akkora összeget, amekkorát a
bíróság megállapíthat számukra.

Mi lesz az uniós pályázattal?

Nagy kérdés, mi történik a 3 milliárd forintos városrehabilitációs uniós pályázattal abban az esetben, ha a kereskedők nem fogadják el az ajánlatot. Az interneten találtunk olyan eseteket, amelyeknél az Unió engedélyezte a támogatási szerződés módosítását. Tehát a város elvben kérheti, hogy új határidővel épüljön fel a nagycsarnok – 2010 ősze helyett 2011-ben –, amikorra vélhetően befejeződik a per.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. flexsnake 2009. október 30. 15:07
  „le kell dózerolni és kész. a terület az önkormányzaté!”
 • 27. torjozs 2009. október 29. 17:43
  „18. hozzászoló N.P.!
  Meajdnem igazad van! Az I. fokon eljáró Városi Bíróság bizny úgy tűnik pocsék munkát végzettT De azért több is történt! Ha kezedbe jut a Megyei Bíróság írásos Végzésének indoklása meglepődsz, hogy mennyi mennyi hibát követte el eljárásilag! Felesleges volt a Délmagyarnak 1-2-t és még nem is a lényegeset iemelnie. Az is furcsa, hogy Fekete Klára honnan szerezte az információit, mert nem volt jelen a kihirdetésnél! Szilágyi ügyvéd sem mert részletekbe menni az írásos magyarázat ismerete nélkül?”
 • 26. hazaffy 2009. október 29. 17:40
  „Milyen érdekes, hogy a bírósági újrázási döntés után, amikor a zsarolási potenciál megnövekszik, már nem kívánják a nyilvánosságot a kereskedők. Most már "kibicnek kuss legyen".

  Azért jó a dologban, hogy egyetlen szegedi sem kibic, hiszen amit a kereskedők kapni akarnak - mert ugye erről szól az egész történet - azt nem valami megfoghatatlan kincstárból, hanem minden egyes szegedi zsebéből szeretnék kivenni.”
 • 25. delvers 2009. október 29. 17:23
  „Elnézést kérek az elütésekért! Küldés előtt, nem ellenőriztem, de remélem azért érthető amit írtam!”
 • 24. delvers 2009. október 29. 17:20
  „Logaritmus és a többi...
  A sem városvezetés részéről, sem a kereskedők részéről a tárgyalást megelőzően semmilyen összeg megnevezése nem történt meg! A Nyilvánosság kizárása azt a célt szolgálja, hogy amig a két fél megegyezik, vagy nem egyezik meg, külsős "kibiciknek kuss legyen" - elnézést a vulgáris kifejezésekért! A tárgyaláson megegyezett mind két fél, hogy annak lezárásáig a nyilvánosság előtt semmit nem kommentál! Amint megszületik a végleges döntés, azonnal tájékoztatni fogjuk a közvéleményt. Egyet jegyezzetek meg: nem ellenségként, hanem ellenfélként ültünk le tárgyalni. Nagy Sánodor alpolgármesterrel megyeztünk, hogy a multbani sérelmeket mindkét fél félreteszi! Egyébként bármit fantáziálok, nehéz lesz igazolonotok, hiszen a tárgyalásokról hangfelvételt készítünk, tehát mindenkit óvok hogy hamis állításokat tegyen közre, mert lehetséges, hogy a városvezetéssel közösen fogjuk őt perbe fogni! És még valami: a jelen tárgyalásokhoz a Fidesznek semmi köze, a politikának semmi köze.”
 • 23. Logaritmus 2009. október 29. 15:50
  „"az önkormányzat minden bódésnak felajánlotta, hogy letétbe helyez 5-10 millát, csak kezdjék már el a bontást! És ha a bódésok megnyerik a pert, vihetik a pénzt! Ök ezt (se) fogadták el! Vajon miért?"

  Erről nem tudtam. Ne, ennyit a "szegény" vásározók jóhiszeműségéről....”
 • 22. szatyi 2009. október 29. 15:49
  „-valoperes_zugügyved- valószínű azért, mert ő az egyik hivatalban levő illetékes - a következő választásig. Ilyen egyszerű az egész.”
 • 21. klj_54 2009. október 29. 15:08
  „16. hozzászólás Ebgondolat 2009.10.29. 12:40
  Sajnos valszeg igazad van:(
  Van ismerősöm a mars téri kereskedők között, és vele is sokat vitatkoztam. El kell végre fogadni azt a szerződést (nem elfogadni, végrehajtani!), amit anno Kádár Jani bátyánk alatt kötöttek.
  Aszerint ugyanis a város TÉRÍTÉS nélkül felbonthatja a szerződésüket.
  Én emlékszem még a helyükön álló 42-es AKIG-es autókra és a csupasz térre. Ma túl nagy flanc lenne egy üres, parkosított tér Szegeden?
  A jelenlegi állapot, finoman fogalmazva is hajmeresztő:(”
 • 20. hamankato 2009. október 29. 14:59
  „Nógrádi!

  Neked mi a közöd a Mars térhez???Semmi!Inkább a focihoz hozzad a milliárdos befektetőt!

  Wazze!!Semmit nem csinálsz,csak állandóan károgsz!!!!

  A város valószínű jobban járna,ha eltüntetné a bódékat,és majd évek múlva,a bírósági herce-hurca után,3-4 ÉV múlva fizetne valamennyit!!!!/Úgy is bontási határozat van,csak az idő a kérdés/”
 • 19. Ebgondolat 2009. október 29. 14:19
  „pille,
  az önkormányzat minden bódésnak felajánlotta, hogy letétbe helyez 5-10 millát, csak kezdjék már el a bontást! És ha a bódésok megnyerik a pert, vihetik a pénzt! Ök ezt (se) fogadták el! Vajon miért?”
 • 18. N.P. 2009. október 29. 13:58
  „Amitől az én eszem megáll az a következő: a bíróság eljárási hibái miatt nem születhetett döntés!!!! Tehát nem arról van szó, hogy a kereskedőknek, vagy a városnak van igaza, hanem arról: a bíróság végzett pocsék munkát!!! Ha ezt egy lakatos, sofőr vagy cukrász tenné azonnal kirúgnák - bíráink pedig mossák kezeiket és az egész baromira nem érdekli őket.”
 • 17. pille 2009. október 29. 13:15
  „Ebgondolat
  Úgy gondolom, ha a Tied lenne ott az egyik bódé,nem biztos,hogy ezeket a sületlenségeket beszélnéd.Az éremnek mindig két oldala van.”
 • 16. Ebgondolat 2009. október 29. 12:40
  „Számomra ebből az egészből az világlik ki, hogy ez ez a pár nyomorult minél több pénzt akar a szaros bódéikért és tesznek a fejlesztésekre! Azon se csodálkoznék, ha a mutyi-trutyi fidesz állna mögöttük, nehogy már Szeged újabb fejlesztést tudjon felmutatni! A bódékat pedig úgy kellene eltüntetni, ahogy a ké rádióval tették! Elvégre Mo már régen nem jog- hanem pártállam!!”
 • 15. Logaritmus 2009. október 29. 12:30
  „14. hozzászólás rekontra: önmagaddal keveredsz ellentmondásba. :D Ha Botkáék arról lennének meggyőződve, hogy mindenkin keresztül kell gyalogolni és nem vonatkoznak rájuk a törvények, nos csak akkor dúrták volna le azokat a bódékat már réges régen.”
 • 14. rekontra 2009. október 29. 12:20
  „Ha egy icipicit is igaza lenne Botkáéknak már rég ledúrták volna azokat a bódékat.
  Ezek meg vannak győződve róla,hogy rájuk nem vonatkoznak a törvények ,keresztül akarnak gyalogolni mindenkin azért a kis zsebpénzért.
  Ezek köztörvényes bűnözők,csak még nem kezdték meg a büntetésüket.”
 • 13. Logaritmus 2009. október 29. 12:05
  „"elég sok adót fizetnek a kereskedök"

  A Mars tériek?”
 • 12. valoperes_zugugyved 2009. október 29. 11:46
  „nagy sandor egy bukott politika képviselöje,miért ö tárgyal még?”
 • 11. valoperes_zugugyved 2009. október 29. 11:44
  „makáko ,de rosz indulatu vagy,azért elég sok adót fizetnek a kereskedök,a városatyák meg mit dolgoznak?Bent üldögélnek a meleg házban.”
 • 10. valoperes_zugugyved 2009. október 29. 11:43
  „szatyi.lapátra a másik féllel inkább.”
 • 9. csonakos 2009. október 29. 11:24
  „"8. antikos 2009.10.29. 11:19
  Megértem a kereskedőket! De a városvezetőket is basszus a 20% mitából (cigányul részesedés) amit kapnak a bizniszelő városatyáink, nagyon rossz elesni...
  Itt nem a városunkról van szó, hanem a mocskos kis zsebek teletöltéséről.
  No meg a városvezetés önérzetéről. A csakazértis!!!! Na erről..."
  Ha a mocskolódáson kívül mást is tudsz irány a rendőrség! Ha van bizonyítékod komoly sikerdíjban részesülsz! Meg is védenek a törvények! Nosza rajta! De ha csak szövegelsz minden bizonyíték nélkül, csak magad minősíted.
  A város és 170 ezer ember érdeke sokunk szerint más diktál! Egy korszerű, emberi Mars teret!”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kis fogyás - kegyetlen kezdetek

Cikksorozatunkban a szerző nem várja meg Szilveszter éjszakáját a fogadalmakkal, sőt még csak fogadalmat sem tesz, egyszerűen leszámol tohonya életmódjával. Tovább olvasom