Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Márta vagyok, jössz velem Krétára?

Szeged - Ma reggel utazott Krétára Márta és Anita, akik a Bumeráng című rádiós show-műsor szegedi állomásán megnyerték a két idegen, egy utazás játékot. A makói adminisztrátor még sosem repült, és nem látott tengert, a szegedi gyerekápoló viszont, akit az utcán leszólítva választott ki útitársnak, egyszer már nyert Bochkoréktól utazást.
Szegedről jelentkezett tegnap a Bumeráng: Bochkor Gábor, Boros Lajos és Voga János a Széchenyi téren felállított üvegstúdióból vezényelte le a reggeli show-műsort, amely egyben az őszi mosolyturné utolsó állomása volt. A rádiósok hozták magukkal a rossz időt: ahogy a turné előző állomásain, itt is szakadó eső fogadta őket, ami azonban a leglelkesebb rajongóknak nem tudta kedvét szegni: esernyőkkel, esőkabátokkal felszerelkezve állták körül a helyszínt.

Persze nem csak bámészkodók voltak a tömegben, volt, aki a krétai nyaralás reményében várakozott ott kora reggel óta. „Ki akar az utazásos játékban részt venni?" – hangzott el a kérdés 7 óra körül, mire több tucat kéz lendült a magasba. Gyors regisztrációt követően a nevek a műsorvezetők asztalára kerültek, akik végül a 33 éves makói Tóth Mártát választották ki arra a feladatra, hogy nekiinduljon, és találjon egy vadidegent, aki másnap reggel felszáll vele a repülőre, és egy hétig együtt nyaral vele.

Tegnap nyertek, ma már utaznak. Fotó: Karnok Csaba
Tegnap nyertek, ma már utaznak.
Fotó: Karnok Csaba

A fiatal nő úgy döntött, a Mars téren próbál szerencsét, hiszen ott a rossz idő ellenére is sokan fordulnak meg. – Nem akarok az idősebb korosztályból választani, mert ott lehet gyerek, akit nem szívesen hagynak itthon – vázolta stratégiáját, amely azért volt fontos, mert ha nem talál partnert, ő sem utazhat. A helyszínt mindenesetre jól kitalálta, hiszen amint megjelent a rádió logójával díszített esőkabátot viselő stábbal, máris egy csoport gyűlt a közelbe – mindnyájan utazni szerettek volna. Márta azonban mégsem hozzájuk lépett oda, amikor élő adásban megkezdhette a játékot, hanem Maja Anitához, aki egyedül álldogált, viszont szintén azért, hogy megszólítsák.

– Kifejezetten lenne kedvem veled utazni – válaszolt a még szinte fel sem tett kérdésre a 28 éves szegedi lány, bár utóbb kiderült, nem így tervezte a ma reggelt.

Boros Lajos a közönséget fotózta a Széchenyi téren. Fotók: Karnok Csaba
Boros Lajos a közönséget fotózta a Széchenyi téren.
Fotó: Karnok Csaba

– Igazából a párom akart részt venni a játékban, de ő kicsit hátrébb állt meg, mert azt hitte, Márta majd sétálgat egy kicsit. Nem tudtuk, hol keresgél majd párt a kisorsolt játékos, de arra tippeltünk, hogy ebben az időben sok helyszín nem jöhet számításba ezen kívül – mesélte a boldog nyertes, akiről a bumerángosok azt is gyorsan kiderítették, hogy notórius játékos – vagy ahogy Bochkor fogalmazott, „médiavámpír". Anita ugyanis a rádiósokkal egyszer már utazott, akkor Botswanába. Talán nem csoda, hogy amikor felhívták a gyermekklinikán a főnökét, ő is egyből azt kérdezte: „megint nyert egy utat?"

A lányok, miután a rádiósokkal megbeszélték a részleteket, még beültek egy teára, hogy egyeztessenek. Márta még soha nem ült repülőn, és nem látta a tengert, ezért Anita ellátta néhány jó tanáccsal. Megbeszélték, ki mit visz az útra, aztán hazamentek csomagolni, hiszen ma reggel már indult is a gépük Krétára.

Tóth Márta próbálja Anitát rábeszélni, hogy tartson vele a nagy útra.
Tóth Márta próbálja Anitát rábeszélni, hogy tartson vele a nagy útra.
Fotó: Karnok Csaba

Senki nem állt a nyaralás útjában

Miután a lányok „egymásra találtak", élő műsorban mindkettőjük párját és főnökeit is felhívták. Anita barátjának, Attilának elég volt csak bólintania a stúdió előtt. Később megjegyezte: azért, ha pasival ment volna, „rezegne a léc". Főnöknője már értesült a lány szerencséjéről, mire Bochkorék felhívták, és – bár a gyerekápolóként dolgozó Anita mára be volt osztva – elrendezte, hogy kollégája el tudjon utazni. Márta élettársával a bumerángosok megpróbálták elhitetni, hogy szerelme egy Chippendale-fiúval utazik, de Viktort nem tudták átverni, és ő is áldását adta az útra. Főnökét adásban nem tudták elérni, de később jött az SMS: mehet.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. pityesz76 2010. szeptember 12. 11:59
  „egyébként milyen kényszert érzetek rá hogy ilyeneket le írjatok?
  igenis jó műsor rengeteg dologban segítettek már
  pl árvíz idején nyaraltak gyereket(összehozták a nyaraltatókat a gerekekkel), meg ellpoot hintát szerezek egy családnak , meg uaztatták a fél orszáot
  írifgy banda vagytok csak szapulni tudtk meg írjátok fos zene...
  de ha nem hallgatjátok honnan tudjátok
  egyébként meg gratulálok a lányoknak
  mert ez a cikk erről szól.........”
 • 22. THE 2010. szeptember 12. 09:05
  „Balázs műsora klasszisokkal jobb ennél. Sajnos a zenék, amik ott mennek nem különbek a többi rádiótól. Esetleg radio1, az neten is hallgatható, akinek van rá lehetősége.”
 • 21. SWIFTMAN 2010. szeptember 12. 03:24
  „Na szerencséje a csajnak hogy nem engem választott az utazásra. asszem egy hétig lett volna része az összebarátkozásban. Adtam volna az élvezetnek. emlékezetes utazása lett volna.”
 • 20. Tóthimi 2010. szeptember 11. 22:36
  „babar, mit hallgatsz?
  és mit olvasol?”
 • 19. babar 2010. szeptember 11. 20:59
  „Én fordulok ki az olyan nyílvános helyről ahol ezt .... hallgatják...
  Primitív műsor hasonlóknak..”
 • 18. Titanilla 2010. szeptember 11. 19:41
  „Istenem! Ennyi okos kritikus! Szar a műsor, de mindenki hallgatja.! Egyébként honnan tudná? Én egyikről sem tudok véleményt mondani, nem hallgatom. A hölgyeknek meg jó utat kivánok, érezzék jól magukat, lehet hogy kezdetét veszi egy nagyon jó barátság is. A cikk különben erről szó/ mármint az utazásról, / nem a rádiók jó- vagy rossz műsoráról.”
 • 17. Szilágyi_Zsolt 2010. szeptember 11. 19:34
  „Ha nagy ritkán rá is szánom magam, hogy valami zenés rádiót hallgassak, legföljebb a Petőfire vagyok hajlandó tekerni. Azon azért néha ZENÉT is lehet hallani, nem pedig tingli-tangli "egyen-gagyit" (amivel amúgy totál egymást másolják a kereskedelmi rádiók), és onnét az ilyen nagy arcú Bochkor- meg Sebestyén Balázs-féle paprikajancsik is jótékonyan hiányoznak. De a legjobb, ha az ember kiír magának egy DVD-t vagy feltölti az MP3-lejátszóját kedvenc zenékkel, és akkor tényleg csak azt kell hallgatnia, amit szeret. Én szívből gyűlölöm ezeket a "reggeli showműsorokat", és valahol sajnálom azokat, akiknek ez a szellemi moslék jelenti a mindennapi kulturális betevő nagy részét.”
 • 16. m.bzs 2010. szeptember 11. 14:52
  „7hsz!(pardon) és 9hsz (T9)!Teljesen egyetértek veletek!!Ráadásul az egyik szegedi rádióban ül egy volt kollega,aki anno slágeres volt,büszkén vállalja,hogy valaha közéjük tartozott,ódákat zeng erről a korszakáról,érdekes mikor rákérdeztek mi a véleménye a rádios botrányról,csak annyit mondott leszarja az egészet és nem érdekli,hogy a Bochkor műsor nélkül marad.Az idiótának nem jutott el az agyáig ,ez nem a munkahely megszűnéséről szólt.Mint kiderült utóbb,nem véletlen ez a vélemény nyilvánítás mivel nem önszántából jött el,mennie kellett.Vajon miért?!Érdekes még az egészben,hogy egyfolytában a Bochkor fizetésével volt elfoglalva,nagyon fáj neki,hogy ő nem annyit keres.Könyörgöm,ott volt elötte a lehetőség,de vmit nagyon elszúrt az idiótája,kitudja,lehet hogy ma 4en vezetnék a bumerángot!:))”
 • 15. h65535 2010. szeptember 11. 13:59
  „Legalább a nevét írnád le helyesen!!!!!
  Malya és nem Maja.....

  Amugy a bumeráng egy nagy rakás ...!”
 • 14. Tóthimi 2010. szeptember 11. 13:38
  „Visszajöttem, mint a Bumeráng!
  T2, jasztudio :-) egyetértünk!
  A láyoknak, Mártának és Anitának jó utat, remélem, majd mesélnek, ha újra itthon lesznek!”
 • 13. trillarom 2010. szeptember 11. 11:59
  „Jellemzi a fórumos mentalitást, hogy eddig csak egy gratuláló bejegyzés érkezett a lányoknak. Én gratulálok így ismeretlenül is nekik, érezzék jól magukat Krétán!”
 • 12. dodó 2010. szeptember 11. 11:22
  „Derék hitsorsos ez a Bocskor.”
 • 11. Amati 2010. szeptember 11. 10:34
  „"ezzel én is így vagyok. sírtak mint a fürdősk..va. jajaj most hol keres lajos meg bocsi 12milliót."

  jaja,"csináljunk forradalmat", meg köpködték a nyerteseket, aztán minden zokszó nélkül folytatták náluk...”
 • 10. baloghkatica 2010. szeptember 11. 10:17
  „Boros - Bocskor bizonyított: arra megy, amerre a szél fúj :D

  Bárcsak visszajönne a régi slágerrádió :) Gondolom akkor a régi csapat felé húznának :D”
 • 9. T2 2010. szeptember 11. 09:52
  „A sok itt a nagyon okos, mindenhez értő ember. Bárkinek ki lehet próbálni hogy van egy mikrofon meg 4 óra adásidő, mit tudnak kihozni belőle. Van rá egy-két borzasztó (szegedi) példa.”
 • 8. tuningfine 2010. szeptember 11. 09:46
  „Gratulálok Mártinak !!
  Tamás Skóciából”
 • 7. pardon 2010. szeptember 11. 09:31
  „hát amikor a sövény meg a pati egymás hülyeségén röhögnek...borzasztó!”
 • 6. papsajt 2010. szeptember 11. 08:50
  „"4. hozzászólás Amati 2010.09.11. 07:03

  amit műveltek a rádióváltáskor....

  na azóta nem bírom hallgatni őket, egy percre sem."

  ezzel én is így vagyok. sírtak mint a fürdősk..va. jajaj most hol keres lajos meg bocsi 12milliót.”
 • 5. jastudio 2010. szeptember 11. 07:49
  „Akkor ti csak hallgassátok ezeket a helyi hallgathatatlan reggeli műsorokat ....
  mi meg "Tóthimi"-vel maradunk a Bumerángnál!”
 • 4. Amati 2010. szeptember 11. 07:03
  „amit műveltek a rádióváltáskor....

  na azóta nem bírom hallgatni őket, egy percre sem.”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forgalomváltozás a 3-as villamos vonalán

Újabb forgalmi változás várható a 3-as villamosvonal rekonstrukciója miatt Szegeden hétfő este. A Kálvária sugárút Moszkvai körúti kereszteződésében fokozatosan visszaáll a forgalmi rend a csomópontépítés előtti állapotba. Tovább olvasom