Délmagyar logó

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos -2°C | 7°C Még több cikk.

Martonyi János még bizakodik

Martonyi János ügyvéd, a Szegedi Tudományegyetem professzora cáfolja, hogy neve felmerült a polgári oldal miniszterelnök-jelöltjeként. Az Orbán-kormány volt külügyminisztere sajnálja, hogy az MDF elutasította a Fidesz elnökének együttműködési ajánlatát.
– Két napja több hírben is az szerepelt, hogy Orbán Viktor mások mellett önt is miniszterelnök-jelöltnek ajánlotta. Igaz?

– Nem, ezeknek a híreknek semmi valóságalapja nem volt.

– Hogyan értékeli az első forduló után a jobboldalon kialakult helyzetet? Lát még arra lehetőséget, hogy a Fidesz és az MDF közösen vágjon neki a második fordulónak?
– Már nem sokat. Sajnálom nagyon, hogy az MDF előbb elutasította a Fidesz-MPSZ tárgyalási ajánlatát, majd később azt sem fogadta el, hogy a két párt Bod Péter Ákos személyében közös miniszterelnök-jelöltet állítson. Ez azért is érthetetlen, mert az Antall-kormány volt miniszterének, a nemzetközi hírű közgazdásznak a demokrata fórum iránti lojalitása megkérdőjelezhetetlen.

– Szokatlannak mondható, hogy a legnagyobb ellenzéki pártnak néhány napja nincs miniszterelnök-jelöltje.
– A Fidesz elnökének javaslata egyértelművé tette, hogy számára a miniszterelnökségnél fontosabb a nemzeti-polgári összefogás. Alaptalanul vádolták meg azzal, hogy mindenáron ragaszkodik a hatalomhoz. Őt nem érdekli, ki a főnök. Több polgári egyesület, köztük a Professzorok Batthyány Köre számos szegedi tudós aláírásával és a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület, amelynek az elnöke vagyok, nyílt levelet tett közzé az együttműködés szükségességéről, mert véleményünk szerint a jobboldalnak össze kell fogni.

– Még lát esélyt jobboldali győzelemre?
– Igen. Április 23-án összefogással sikert érhet el a polgári oldal.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tulajdonos perlekedne a plakátragasztókkal

A szegedi Dél-Kandeláber Kft. pert fontolgat azok ellen, akik a cég előzetes hozzájárulása nélkül… Tovább olvasom