Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Más adataival próbálkozott a szegedi szórakozóhelyen

Szeged - Más személyi adatait diktáltba be ellenőrzésre egy férfi szombaton este egy szegedi szórakozóhelyen, de a rendőröknek feltűnt a turpisság.
Mint kiderült, a férfi tudta, hogy a bíróság körözi pénzbüntetés meg nem fizetése miatt, ezért amikor a rendőrök igazoltatták, azt állította, hogy nincs nála semmilyen irat. Az általa bediktált adatok valósak voltak, azonban a rendőröknek gyanússá vált a férfi, ezért lekérték a személyhez tartozó fényképet is, így derült ki a csalás.

A Szegedi Rendőrkapitányság körözési csoportjának munkatársai ezután a férfit a szórakozóhelyről a büntetés-végrehajtási intézetbe szállították, mivel a bíróság a rá kiszabott pénzbüntetést meg nem fizetése miatt szabadságvesztésre változtatta át.

A hétvégén Szegeden összesen 7 körözött személyt fogtak el a rendőrök.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. flower 2009. február 24. 08:08
  „Tudod - az baj van, ha nem fizette be. Én a bűnösségében nem hiszek.
  Az, hogy jogerősen megállapítottak valamilyen szabálysértést, az ebben az országban nem az igazságot tükrözi.
  NEM HISZEK AZ IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁSBAN, A RENDŐRSÉGBEN, ezáltal azt sem tudom elhinni, hogy az az ember bűnös.Nem hiszek a jogszabályainkban. A biztonsági öv nem becsatolása, a sebesség 10 %-os túllépése, az izzókészlet hiánya... és még sorolhatnám, - NEM LEHETNE SZABÁLYSÉRTÉS. Mert nem lehetne szabály.
  Ha adott esetben a rendőrség ezt a " nagy " bűntettet lefülelte, akkor kurva nagy baj van , mert a bajok forrása nem itt van. Amikor a szórakozóhelyre bemegy az ipse, nem erre kellene figyelni..
  A szabálysértés be nem fizetésével nem rövidít meg senkit. Egy plussz bevételtől esik csak el az állam.
  Amikor meg lecsukják, ilyen faszság miatt, akkor meg már a mi költségünk, az állam kapzsisága miatt.”
 • 22. LukSzusz 2009. február 24. 06:47
  „Horton,az APEH is fél tőlük,illetve azok is lehajolnak a pénzért,ez egy cig.ny vállalkozó mondta..............”
 • 21. flexsnake 2009. február 23. 18:47
  „Ha olyan eset jut tudomásodra hogy egy rendőr arra hivatkozva nem intézkedett hogy a személy cigány akkor talán nem nekem kellene írogatnod hanem bejelentened a kapitányságon, idő és hely megjelölésével.
  Az ellenőröket én nem hibáztatom, félnek.”
 • 20. Horton 2009. február 23. 15:56
  „Szó sincs arrol, hogy el kellene engedni a pénzbüntetést...
  De a zsaru ne tegyen különbséget egy igazoltatás során egy " magyar " és egy " cigány " között, azzal, hogy a " cigányt " tovább engedi azzal az ürüggyel, hogy " őt " nem lehet büntetni....
  De pontosan ugyan ezt csinálják a trolin, villamoson, buszon is az ellenőrök....a kissebbséget lezarvja, a " parasztot " meg simán büntetni ugyan azért.
  Én erről beszélek, és még sorolhatnám...
  Rajtam egy bírságot mindenképp behajtanak, de egy szociális segélyen tengödő, 10 milliós autóval és fukszokkal megpakolt kissebbségen, hogy is hajtják be a bírságot..?
  Várom válaszod!”
 • 19. flexsnake 2009. február 23. 14:59
  „18. hozzászólás Horton 2009.02.23. 14:36
  Kíváncsian várom az emberi normákkal megfogalmazott kérdést.
  Például abból a tekintetből megvizsgálva hogy egy be nem fizetett pénzbüntetést miért kellene elengedni olyan megfontolásból hogy a leülése több pénzbe van...
  Még mielőtt nekiállsz megfogalmazni: felháborít az hogy áramdíjat be nem fizető, áramtolvajok egymillió forintot és új villanyórákat kapnak. A két dolog nem függ össze. Ha kék akkor kékről legyen szó ha piros akkor a piros kapcsán essen szó róla.”
 • 18. Horton 2009. február 23. 14:36
  „Flexi !
  És mi a véleményed a " kreolbőrű " barátaid felelősségéről ?
  Tudud, akik nem tudnak írni, olvasni, de jogosítványuk az van???
  És akiket a rendőr messeze el kerül, csak ne keljen büntetni?
  Ismerős?
  Kiváncsian várom ésszerű véleményed....”
 • 17. flexsnake 2009. február 23. 14:11
  „Odaát. Akkor ne is legyen büntetés ugye? Ha egy rendőr meg akar fogni akkor megtud, mert mindig lesz olyan amivel meg tudnak fogni. Bárkit. Kocsidat megállítja, nem ég a lámpa, mocskos a rendszám, vagy bármi.
  De ne ezzel gyere mikor valaki kivonja magát a felelőségre vonás alól. Addig lehet nagy szájjal lenni amíg a bíróság meg nem állapította hogy mi a büntije. Aztán ki kell fizetni, vagy leüli. Ha szerinted nem jogos egy bünti akkor van fórum ahol panasszal élhetsz, van rá lehetőség. A bujkálás már más kategória.”
 • 16. Mathiasking 2009. február 23. 13:52
  „15. hozzászólás flexsnake 2009.02.23. 13:19

  Mesélnék egy megtörtént esetet: Algyő, este, kocsma, hazamenni. Kerékpárral ment az illető haza, néhány sör után a néhány sarokra lévő házához. KMB-s megállít, feljelent és később szabálysértési eljárásban büntet a hatóság. Ugyan ekkor szintén ittasan megállítanak egy gépjárművet, szintén feljelentés és szintén bírság. A bírság összege ugyan akkora volt mind két esetben. Csak egy különbséggel. A szabálysértési tétel az egyik esetben 1.000 Ft/nap, míg a másik esetben 10.000 Ft/nap. Tudod ki volt az 1.000 Ft/napos? A kerékpáros, mert az a szomszédja volt a KMB-snek és a rendőr nem tudott pihenni, mivel a szomszéd mindig dolgozott a műhelyben és a kertben a gépeivel. Szerinted hol itt az igazság?”
 • 15. flexsnake 2009. február 23. 13:19
  „Jó, akkor javaslom hogy aki nem fizet azt tüntessék ki egyenesen azért mert az olcsóbb. Itt nem a pénzen van a hangsúly hanem a szabályokon. A vétkes viselje a következményeket. Fizesse be, ha nem akkor ülje le.
  Az én adómból nyugodtan ücsöröghet és gondolkodhat mert addig a többi majd befizeti a bírságot, mert azért sokan nem szeretnének ülni...”
 • 14. Mathiasking 2009. február 23. 13:00
  „Tudjátok mi a siralmas ebben? A bíróság pénzbüntetésre ítélte. Ezt mivel nem fizette be, átváltoztatta szabadságvesztésre. Nem tudom mekkora volt a bírság, de mondjuk 2000Ft/nap tételt állapítottak meg. Ezt nem fizette be. Mondjuk 60 nap esetén ez 120.000.-Ft. Ezzel szemben 1 fogvatartott a börtönben, olyan mint a fent nevezett személy, kb.8.700 Ft/nap. Qrvára megéri az államnak ugye, hogy bent üdültetjük a faszkalapot, sőt kiépítheti az alvilággal a kapcsolatrendszerét, sőt tovább képzésen vesz részt büntetés végrehajtási szakon. Ezt aztán az elrettentő. Lehet, hogy én is a pihenést választanám egy befizetés esetén!”
 • 13. imna 2009. február 23. 11:27
  „Szégyen, nem szégyen nekem is volt egy pár szabálysértési ügyem (közlekedési), egyet sem fizettem be és hát igen volt egyfajta következménye. Amikor csöngettek csendben maradni, figyelni, elkerülni őket nagy ívben...stb. nem kívánom senkinek. A kiszabott bírságok összegét mérhetetlenül magas összegben határozta meg a hatóság, még a részletfizetés sem jöhetett szóba. Persze most sokan mondják (meg akkor is) az én hibám. Ez még rendben is van, de az ügykezelés mintha vmi bűnöző kategóriába lenne sorolva. Pedig nem,szabálysértés....aztán ugye jött az átváltoztatás 1000.- Ft/nap, és onnantól van a kategorizálás, jön a körözés, az elfogatóparancs, vicc!!! Hiszen a BV-intézetekben egy napi ellátás 6-8.000,- Ft körüli, akkor kinek éri meg valójában...nem tudom...a lényeg hogy egyetlen-egyet sem fizettem be ezeknek a rohadékoknak és hát ugye 2 év után elévül...javaslom mindenkinek ha esetleg tényleg vmi irreálisan magas összeggel próbálnák levenni, nyugodtan jelentesse be magát más lakcímre és aztán ott kereshetik....de persze így utólag van más megoldás is szabályosan közlekedni!”
 • 12. keletaru 2009. február 23. 10:19
  „Néha olyan érzésem van mintha "pénzbehajtósdi" lenne az egész , nem szól másról ! Mikor már a médiából is haljuk , ugy küldik ki dolgozni mennyivel kell bejönni . Ez lenne a híres bűnmegelőzés ! Röhej ! Gazdasági büközők meg nyaralnak vígan ....... vagy osztják a lapokat .... azokkal mi van . Üdv Kuci
  Ui.ez csak egy magán vélemény nem kell vele egyet érteni .”
 • 11. SP 2009. február 23. 09:50
  „9. hozzászólás Horton 2009.02.23. 09:44
  Való igaz,
  de az túlzás, hogy a legkisebb gyanú esetén is rabosítják a személyt. Már a dinnyecsősznek lassan hatósági jogköre lesz, pedig még felső iskolája sincs.”
 • 10. morci 2009. február 23. 09:49
  „nem csak opeljük van,hanem lacsettijük is ááám..:) fehér is,kék is,meg skoda felícia kék,meg fehér asztra,és talán még 1 aszt- paszta is....;)”
 • 9. Horton 2009. február 23. 09:44
  „Ma már azokat is körözik, akik a szabálysértési büntetést nem fizetik be .......
  Azért van különbség körözött és körözött személy között is......erről ennyit......”
 • 8. flexsnake 2009. február 23. 09:37
  „elkezdett hazaárulózni és akkor már a körmére néztek. Őt sem látjuk jó ideig...
  ha minden hétvégén csak 7et fognának el, nem is volna baj. Na majd az ünnepen, lesz még aki előbújik.”
 • 7. Zsoltee0716 2009. február 23. 09:34
  „+1 ráadás a hatóság félre vezetése!Másképpen hazudozásnak mondjuk a köznyelvben!”
 • 6. SP 2009. február 23. 09:32
  „Nem azért lett gyanús, mert kínainak adta ki magát? és karika volt az orrában, mintha lengyel lenne?”
 • 5. Iggy 2009. február 23. 09:20
  „Sötétkék Opeljük is van.”
 • 4. flexsnake 2009. február 23. 09:12
  „Megy ez :)”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerülgessük a nőt, mint a forró kását!

Szeged - Elszegényedett a hódítani szándékozó férfiak nyelvi repertoárja – így fogalmazza meg a protokollszakember a jelenséget. Tovább olvasom