Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Masa Ricsi saját tubára vágyik

Mórahalom - A mórahalmi fúvószenekar felnőttcsapatában a 13 éves Masa Richárd Bence fújja a tubát. 5 éve muzsikál, korosztályában az ország egyik legjobbja. Egyetlen dologra vágyik: saját tubára, amelyet használhat egy életen át.
– A megyei versenyeken egy ideje nem indulunk, nem igazságos a többiekkel szemben – mondja Szalai Krisztián, a mórahalmi Móra Ferenc ÁMK zenetanára diákjáról, Masa Richárd Bencéről. A 13 éves Ricsi az ország egyik legjobb tubása a saját korosztályában. Tavasszal második lett az országos mélyrézfúvós versenyen – első díjat nem osztottak ki. Újvidéken egy nemzetközi megmérettetésen szerzett első helyet. A hetedikes zenész 5 éve fújja a tubát.

– Elsőben szolfézsóráim voltak, és furulyázni tanultam. A tanár úr ekkor javasolta, hogy kezdjek ezen a hangszeren játszani – meséli Ricsi, miközben Bogár István Karaktervariációk egy régi népdalhoz című művéhez készül elő. Szalai Krisztián szerint ezt zenei szakközépiskolákban tanítják, igen nehéz eljátszani – Ricsi már készen áll rá.

Tanára szerint Ricsinek nagy kitartása mellett kiváló fizikai adottságai is vannak a tubához. Fotó: Frank Yvette
Tanára szerint Ricsinek nagy kitartása mellett kiváló fizikai adottságai is vannak a tubához. Fotó: Frank Yvette

Tanára szerint nagy kitartása mellett kiváló fizikai adottságai is vannak a tubához. A heti 2–3 zeneórán kívül Ricsi otthon is gyakorol mindennap. Szülei támogatják, sőt azt mondja: a szomszédokat sem zavarja az egyébként elég hangos tuba.

A 13 éves fiú zenei pályára készül, egész életében tubázni szeretne. Álmához már csak egyetlen dolog hiányzik: egy saját hangszer. Mostani tubája ugyanis kölcsönben van nála, a zeneiskola tulajdona. Idén már pályáztak tanárával a Mol Tehetségtámogató programján, de sikertelenül. Mindketten bíznak benne, hogy jövőre már összejön. Akár használt tubával is beérnék, egy új ára ugyanis 2 millió forint körül van.

Olvasóink írták

  • 1. info 2011. október 13. 07:18
    „Ahhoz, hogy gyermeket hangszeren taníttathassam én kölcsönt vettem fel, hogy megvásároljam számára az ideális hangszert, ezt más szülő is megteheti......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kistelek élt legjobban a lehetőségeivel

Kistelek és környéke használta fel legnagyobb arányban az elérhető fejlesztési támogatásokat az 5 leghátrányosabb dél-alföldi kistérség közül. Tovább olvasom