Délmagyar logó

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő 0°C | 7°C Még több cikk.

Másfél év börtönt kapott a járókeretes kifosztója

Szeged - A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen bűnösnek mondta ki K. I. vádlottat kifosztás bűntette miatt, ezért 1 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.
A vádlott a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra. A vádlott június 30-án este 9 óra körül beszélgetett Szeged-Kiskundorozsmán barátaival az utcán. Az utca túloldaláról segítséget kért tőlük a gurulós járókerettel közlekedő sértett, mivel elesett, és egyedül nem tudott felállni, a vele lévő társa szintén mozgáskorlátozott volt, így nem tudott segíteni neki.

A vádlott barátaival a sértettnek a felálláshoz segítséget nyújtott, azonban a vádlott eközben a járókereten lévő csomagtartóból eltulajdonította a sértett pénztárcáját a benne lévő készpénzzel és személyi okmányokkal együtt. A sértett az eltulajdonítást nyomban észlelte, és a vádlott után kiabált, aki a helyszínről elfutott. A vádlott az értékeket a bűncselekmény elhárítására – mozgáskorlátozottságból fakadó fogyatékosságánál fogva – korlátozottan képes sértettől vette el. Az ügyész, a vádlott és védője is 3 nap gondolkodási időt tartott fenn az esetleges fellebbezés bejelentésére, így az nem emelkedett jogerőre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húszfős Sagemcom kutatási központ jön

A Sagemcom és partnerei által ,,okos város" koncepciója azt célozza, hogy tudatosan alkalmazzák a megújuló energiaforrásokat a helyi igényeknek megfelelően, megteremtve a termelés és felhasználás egyensúlyát. Tovább olvasom