Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Másodfokú árvízvédelmi készültség Szegednél

Másodfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el az Alsó-Tisza vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (ATIKÖVIZIG) szombat reggel a Tisza bal partján a szerb országhatártól a Maros torkolatáig, illetve a jobb parton szintén a határtól az algyői vasúti hídig.
Másodfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el az Alsó-Tisza vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (ATIKÖVIZIG) szombat reggel a Tisza bal partján a szerb országhatártól a Maros torkolatáig, illetve a jobb parton szintén a határtól az algyői vasúti hídig - közölte az igazgatóság ügyeletese az MTI-vel.

Kemény László elmondta: Szegednél 752 centiméteres vízállás mellett rendelték el a másodfokot. A Tisza Csongrád megyei teljes szakaszán ezzel másodfokú készültség van, a Maroson csak az alsó két őrjáratban van első fokozat a Tisza hatása miatt, máshol fokozatmentes.

Az igazgatóság korábbi közlése szerint a Tiszaroffi tározó megnyitása miatt az áradás intenzitása a következő napokban kissé mérsékeltebb lehet. A tározónyitás a tetőzések magasságát valószínűleg számottevően nem csökkenti, de a tetőzések időpontja 1-2 nappal későbbre tolódhat. Így a szakemberek a tetőzéseket a jövő hét közepén, végén, Mindszentnél harmadfok azaz 850 centiméter fölötti, Szegednél másodfokfok azaz 750 centiméter fölötti vízállással várják.

Olvasóink írták

 • 13. na_mit_talaltam 2010. június 13. 20:55
  „"Az igazgatóság korábbi közlése szerint a Tiszaroffi tározó"
  Szeged - szegedi
  Szolnok - szolnoki
  Tiszaroff -tiszarofii
  Max akkor helyes, ha Tiszaroffi Tározó.
  Kéretik az MTI-t nem szó szerint becopyzni. Ez még elmegy, de durvább is szokott lenni
  Kösz: az Olvasó Lektor”
 • 12. Mike3 2010. június 13. 19:22
  „nem úgy volt, hogy 15 cm-t csökkent? vagy az egy másik folyó? :)”
 • 11. web 2010. június 13. 15:15
  „1. hozzászólás 620829 2010.06.12. 21:44 ---------------HA NEM TUDSZ KALÁCSOT ADNI NE ADJ TANÁCSOT!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 10. béla13 2010. június 13. 10:01
  „igazság alap is...”
 • 9. béla13 2010. június 13. 09:59
  „Az első kommentárból kiindulva: nem értem, hogy miért másra mutogattok, ha dolgozni kell menni. Én ugyan nem vagyok még 18, de már én is dolgozni akarok, mert elegem van a pénztelenségből.
  Makón minden boltba bementem, még abba a meg nem becsülendő szar tesco-ba is, hogy van e diákmunka , és mindenki röhögve elküldött.
  Szóval ezzel csak azt akartam mondani, hogy akik segélyen élnek (mint jó apám is, édesanyám anyaságin van) nem tehetnek róla, hogy a segélyre vannak szorulva. Egyszerűen nincs munka.
  Mit gondoltok?
  Ha egy diákot elküldenek a picsába, akkor egy felnőttel mit csinálnak ugyan?
  Mi is küzdünk, hogy megélhessünk, de ha nincs munka , akkor a szüleim hogy dolgozzanak, mint ahogyan fogalmazott 1-2 ember, hogy a segélyért meg kell dolgozni.
  Szerintetek jó ez mindenkinek, hogy segélyen kell élnie?
  Én nem szegeden lakom, nem látom, hogy ott mi a helyzet, én csak az én településem környéki viszonyokat tudom leírni.
  Most lehet engem szapulni, hogy 17 évesen még menjek vissza az iskolapadba. Éppen azt teszem, jövőre fogok érettségizni.
  De gondoljatok bele, lehet hogy a sok hablaty szöveg mellett amit leírtam, lehet benne valami.”
 • 8. timi38 2010. június 13. 09:42
  „A Szociális segély munka után jár annak aki nem tud elhelyezkedni az az azoknak az embereknek is volt munkájuk csak elvesztették tőlük is vonták az adót a tb-tsb...nem ezen kell felakadni hanem azon miért is vesztették el a munkát nem szaros 28500ft-on mert az a rezsire nem elég havonta.Nekem van munkám de ha kell én kimegyek és pakolok nem azt mondogatom kit küldenék ki ezek szerint olyan ember vagy te magad ugy állsz a munkához ,hogy más is odaférjen és csak az észt tudod osztani.FOGD BE INKÁBB!!!!”
 • 7. .suhym. 2010. június 13. 09:01
  „Bajban ismerszik meg az ember.

  Igaz mondás, megszívlelendő.”
 • 6. vmagdi 2010. június 13. 08:14
  „hihetetlen, hogy ha munkarol van szo azonnal masra mutogattok, igen ertekes emberek lehettek ti is a sajat teruleteteken. En nem vagyok szajkarates, ha baj van eszembe sincs masra mutatogatni, egysezruen en csak mennek segiteni, es nem szamolnam meg hagy zsakot toltok en, meg hanyat a szomszedom.”
 • 5. vmagdi 2010. június 13. 08:11
  „lehet, hogy sokuk abba rokkant bele, attol lett nyomorult es munakkeptelen, hogy ilyen rondapofaju infantilis es ostoba embert nevelt fel, lehet ezekbol tobbet is...
  De az emberi elet torekeny, bizony bizony ehettek meg ti is "ingyenkajat´, ami nem ingyenes , csak ennek utana kellett volna nezned baratom , de szajkaratezni egyszerubb”
 • 4. .suhym. 2010. június 13. 06:41
  „Jó olvasni ezeket a kommenteket, mert az ember rájön, hogy a nem cigány az mind totál becsületes, nem eszik ingyen kaját, nem lop, nem csal még adót sem, mert annyira becsületes, hogy mindenkinek ad blokkot/számlát, valamint az éjszakánként kukákat borogató, villamos/buszmegállókat összetörő tök részeg fiatal is mind-mind egytől egyig a cigányság soraiból kerül ki, mert ugyebár akik nem abba a népcsoportba tartoznak, azok mind makulátlan emberek!

  Csak tudnám, hogy az teljesen fehér bőrű, kék szemű, tiszta magyarsággal beszélő fiatalember vajon ki is lehetett, aki a 88. éves anyámat pár hónappal ezelőtt, fényes nappal az utcán kirabolta?

  Talán mégsem kéne úgy tenni, hogy a nem cigány az mind totál becsületes ember!”
 • 3. szilléri 2010. június 13. 06:30
  „1-nek igaza van !

  Nézd meg a ,,Béke" előtt tobzódó rászorulókat ! 10 - 11 órától csapatostul mennek az ingyen kajáért.
  Igen is , aki fizikailag alkalmas - kötelessége valamit visszatermelni a társadalomnak !”
 • 2. Parttalan 2010. június 13. 01:46
  „1. 620829 2010.06.12. 21:44

  Remélem egyszer még te is rá fogsz szorulni az ilyen adományokra.

  Tudod, jöhet még kutyára úthenger.”
 • 1. 620829 2010. június 12. 21:44
  „Ha munkás kéz kell ki lehet vezényelni a sok szociális és munkanélküli segélyest.........legalább nem feketéznek-hanem megdolgoznak a pénzért amit adományként napnak a még dolgozóktól!!!---egy jó tanács-mely megszívlelendő!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszaállt a forgalmi rend Szegeden

Szeged - Megnyitották a tranzitforgalom előtt a Kossuth Lajos sugárutat tegnap. Tovább olvasom