Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Maszek tó az algyői hídnál

Algyő - Tavasszal már vizet is ráengednek arra a területre, amelyet most még csak mélyítenek, rézsűznek az algyői híd lábánál. Juhász Sándor magánterületén újra tavat alakítanak ki, plusz egy szabadidőparkot. A beruházás következő fejezeteit egyelőre csak írják, minden attól függ, az önkormányzat beszáll-e a nagyszabású tervek megvalósításába.
Horgásztó, strand, vízisíközpont, étterem, lovarda, kerékpárkölcsönző szerepel az algyői maszek szabadidőpark terveiben. A közúti Tisza-híd Szeged felé eső lábánál ezen az őszön terepet rendeznek, tavat mélyítenek, rézsűznek – hatalmas földkupacokat, erőgépeket látni a hídról, ha Vásárhely felé megyünk –, a mederbe azonban majd csak tavasszal engednek vizet.

Értéknövelő beruházás

Amikor a meder mélységét latolgatjuk a Szüret utca felőli fronton fotóriporter kollégámmal, arra leszünk figyelmesek, hogy az ott élők elégedetten figyelik a nem kevés zajjal és száraz időben porral is járó munkát. Rózsa Szilveszter szerint szebb lesz a környék, rendezettebbé válik a terület. És az ingatlanok értéke is emelkedik, ha egy horgász- és szabadidő-paradicsom található majd a közelben – gondolják.

A tó kialakításával a beruházás első üteme be is fejeződik – mondta az algyői Juhász Sándor útépítési vállalkozó, a mintegy 12-13 hektár tulajdonosa, mellesleg önkormányzati képviselő. Ezt követően minden azon múlik, sikerül-e pályázaton pénzt nyerni, közösen indulnak-e az önkormányzattal, avagy teljesen maszek fejlesztésben valósul meg a szabadidőközpont, valamennyi létesítményével együtt, legkésőbb három év múlva.

A terület korábban a közlekedési felügyeleté volt, az algyői híd építésének éveiben az akkori Hídépítő Vállalat innen irányította a munkát, majd a privatizációs korszakban az önkormányzat vásárolta meg. A telket öt évvel ezelőtt a falutól 15 millió forintért vette meg a Juhász család, Juhász Sándor és fiai, az övék volt a szegediek által is kedvelt Kócsag szórakozóhajó. Jelenleg a Délút Kft. tulajdonosai. Most körülbelül ugyanekkora összeget költenek arra, hogy itt újra egybefüggő víztükör uralja a tájat. A maszek tó továbbfejlesztéséhez azonban összesen 300-500 millió forint kellene, de ma még nem látni a projekt végét, azt, hogy mivé fejlődhet a terület. Ahol – mondják a helyiek – korábban is tó volt, s áll még a kiszáradt hajdani meder partján a vendéglő szebb napokat megélt épülete.

Juhász Sándor arra a kérdésre, mikor térülhet meg egy ekkora beruházás, csak annyit mondott: évtizedek múlva. A maszek tavat ezért már nem is magának, hanem fiainak, unokáinak építi, hosszú távú befektetésként.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hadüzenet az unió bagósainak

Szeged - Az Európai Parlament szerdán nagy többséggel megszavazta azt a javaslatot, amely… Tovább olvasom