Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Mától az IKV szolgáltatja a távhőt és a meleg vizet

A szegedi hőszolgáltató helyett mától az energiahivatal által kijelölt IKV látja el a panellakásokat távfűtéssel és használati meleg vízzel. Az ügyfélszolgálat címe és telefonja változatlan.
Az IKV Zrt. látja el ma hajnali 6 órától a 28 ezer szegedi panellakást és az intézményeket távfűtéssel és használati meleg vízzel a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal döntése értelmében.

– A fogyasztók számára a szolgáltatóváltás ellenére zökkenőmentes és folytatólagos lesz az ellátás. Társaságunk ugyanazt a meleg vizet szolgáltatja, mint korábban a Szegedi Hőszolgáltató Kft. (Szehő) tette. Élő szerződésünk van a közműszolgáltatókkal, így a gázszolgáltatóval is (a GDF SUEZ-zel – a szerk.). Annyi változott, hogy a szerződésekben megemeltük a szerződött mennyiségeket – tájékoztatott a váltásról Kardos Kálmán, az IKV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

– A szolgáltatóváltás nem jelenti azt, hogy a Szehő Vág utcai központja kiürülne. A szakmai tevékenységet változatlanul onnan irányítják, azaz a bankszámlakezelés, a pénzügyi és számviteli feladatok, valamint a pénzügyi és munkáltatói döntések kivételével minden a helyén marad. Az irodai és fizikai munkatársak is a korábbi munkakörükben dolgoznak, csak immár az IKV a munkáltatójuk.

A Szehő eddigi ügyfélszolgálatán tehát zavartalanul folyik tovább az ügyintézés. A már ismert embereket találják a helyükön az ügyfelek, és az eddigi telefonszámokon elérhetők. Ők átmenetileg nemcsak az eddigi szolgáltató, a Szehő, hanem az új ellátó, az IKV ügyfélszolgálatát is ellátják távfűtési és használati meleg vízzel kapcsolatos ügyekben. A Szehőnek a korábbi szolgáltatásból eredően még van követelése a fogyasztóktól. Az, hogy a fogyasztó mikor kinek fizeti meg a szolgáltatás díját, attól függ, hogy a Szehőtől vagy az IKV-tól kapta a számlát. A Szehő gazdasági társaságként működik tovább a két eddigi ügyvezetővel, szintén a Vág utcában. A helyet az IKV-tól bérli.

Mint többször megírtuk, a hatóság április 2-án visszavonta a Szehő működési engedélyeit, és mától a vezetékeket és berendezéseket birtokló ingatlankezelőt jelölte ki a szolgáltatások ellátására. Az energetikai hivatal álláspontja szerint a 49 százalékos kisebbségi magántulajdonos Alfa-Nova Kft. jogsértő módon ruházta át a tulajdonrészét az ugyanahhoz az érdekeltségi körhöz tartozó Energott Kft.-nek.

Az is bizonytalanná tette a Szehő működését, hogy a magántulajdonos érdekeltségébe tartozó gázszállító felmondta a szerződését a céggel. A társaság pedig az egész fűtési szezonban nem tudott gázt beszerezni, hiába pályáztatott. A pénteki rendkívüli közgyűlés megszavazta a jogi és anyagi kereteket az ellátás biztonságos folytatásához. Az IKV-nak év végéig 800 milliós működési hitelkeretet biztosított a költségvetésből 3,5 százalékos kamatra. A több mint 150 volt Szehő-dolgozó a májusi bérfizetési napon az április első felére esedékes bérét a Szehőtől kapja meg, a másik felét az IKV utalja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most birkák legelnek a lehetséges börtön helyszínén

Legalább 125 új munkahelyet adna egy újonnan felépülő börtön a Tiszaszigeten és a környéken élőknek. Tovább olvasom