Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 19°C | 30°C Még több cikk.

Mécsest gyújtottak ,,a magyar kultúra gyásznapján"

Mécsest gyújtottak ,,a magyar kultúra gyásznapján
A könyvtárosokat, levéltárosokat, muzeológusokat, állat- és növénykerti dolgozókat képviselő szervezet flashmobján megjelent 50-60 résztvevő mécseseket gyújtott.
„Ami a magyar kultúra területén jelenleg folyik, az nem méltó Klebelsberg nevéhez. Forog a sírjában, mert nap mint nap visszaélnek a nevével" – mondta Kiss Ernő, a Közművelődési és Közgyűjteményi Dolgozó Szakszervezetének megyei elnöke tegnap este Szegeden, a Klebelsberg-szobornál tartott demonstráción.
Közművelődési dolgozók béremelésért demonstráltak Szegeden. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA


A könyvtárosokat, levéltárosokat, muzeológusokat, állat- és növénykerti dolgozókat képviselő szervezet flashmobján megjelent 50-60 résztvevő mécseseket gyújtott – ahogy az elnök fogalmazott – a „magyar kultúra gyásznapjának" előestéjén, majd Kölcsey Husztjának meghallgatása után Kiss Ernő felolvasta bérrendezést követelő petíciójukat. Hangsúlyozta, a tegnap és egy éve is átadott követeléseikből semmi sem valósult meg, az EMMI érdemben nem tárgyalt velük. A demonstráció a Himnusz eléneklésével zárult. „Az EMMI együtt dolgozik a szakterületen dolgozókkal lehetőségeik és munkakörülményeik jobbá tételéért" – fogalmazott a kultúráért felelős államtitkárság lapunknak szerda este eljuttatott nyilatkozatában.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Tömörkény, a Fodor, a Csonka és a Tarjáni iskola is csatlakozott a tanárlázadáshoz

A Tömörkény, a Fodor, a Csonka és a Tarjáni iskola is csatlakozott a tanárlázadáshoz
Újabb iskolák álltak a miskolci tanárok mellé a megyéből. A csatlakozók száma szerda este 6-kor már… Tovább olvasom