Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Meddig él még a szegedi Bartók Művelődési Központ?

Szeged - Nincs hír a januári programokról a szegedi Bartók Béla Művelődési Központ honlapján. A civilek aggódnak, nem szeretnék elveszíteni ezt a bázisukat.
A városszerte terjedő szóbeszéd szerint ugyanis az önkormányzat más funkciót szán az 1896-ban a Kereskedelmi és Iparkamara testülete által fölhúzott belvárosi palotának, ha erre áldását adja a februári közgyűlés. Az igazgató azonban nem kívánt válaszolni egyetlen kérdésünkre se.

Honlapja szerint a Bartókban számos klub és kör biztosít tartalmas programot. Ilyen – például – a kertbarát kör, a madarászklub, a rekreációs klub, a díszítőművész kör, a foltvarrók klubja, a Reiki kör, a fotóklub, az S8-as filmklub, az SF klub, a rejtvényfejtők köre, a meditációsklub vagy a tarokk kártya klub. De itt talált otthonra a Bartók Kórustól kezdve a Molnár Dixielanden át a Flamenco Tánciskoláig több nevesebb közösség is.

A belvárosi művelődési ház funkcióját Botka László szerint is át kell gondolni. A Bartóknak – amely a polgármester szerint „terembérletből él" – egyetlen megmaradt funkciója, hogy néhány civil szervezet székhelye. Ezek otthonra találhatnának a felújított ifjúsági házban.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a másnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

Olvasóink írták

  • 2. ivkovica 2008. január 10. 23:04
    „No, erre is megért az idő. 15 évvel ezelőtt már egyszer majdnem bezárták. A weboldalukat elnézve (a szervezetet belülről ismertem, mert dolgoztam ott, de fiatal és lázadó voltam, 5 év után el is jöttem), szóval ott 15-20 éve megállt az idő, semmi nem változott...
    Ez a mai hír már nem is döbbent meg annyira, mint az, amit a weboldaluk vendégkönyvében lehet látni.... Nézzétek meg ti is, az utolsó százvalahány bejegyzés nem más, mint szex és pornó tartalmú oldalak népszerűsítése. Nem igaz, hogy valakinek nem tűnik föl!!!! Miért hagyják, hogy így legyen?? Vagy senkinek nem olvassa a kollegák közül mit írnak a látogatók??”
  • 1. Baba 2008. január 10. 16:16
    „No, én úgy tudom megszületett a döntés, bezár a Bartók, költségvetése legalábbis már nincs. Mindenki mehet amerre lát. Még márciusig talán kihúzhatják helyben. Ezvan.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiraboltak egy szegedi postahivatalt

Szeged - Rablás történt az egyik szegedi postahivatalban szerdán délután. A tettes a rablás után a… Tovább olvasom