Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Média és Pszichológia

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Forum Humanum- Szegedi Pszichológiai Napokat.
A média világának pszichológiai vonatkozásait vizsgálta az idei Forum Humanum – Szegedi Pszichológiai Napok. A két napos rendezvényen több szaktekintély is előadást tartott.

Idén rendezte meg tizenegyedik alkalommal a Forum Humanum – Szegedi Pszichológiai Napokat a Szegedi Pszichológus Hallgatók Egyesülete és a Szegedi Tudományegyetem Pszichológiai Intézete. A pénteken és szombaton, a Bölcsészettudományi Karon tartott rendezvény a média világára koncentrált. – Nagyon aktuális ez a téma. Nagy befolyással van az emberek életére a média – magyarázza a Mácsai Villő, az előadás sorozat főszervezője a választást. – Túl sok információ ér minket egyszerre. Úgy gondoljuk, érdemes beszélni róla, hogy mi miért jó vagy rossz. Szerettünk volna az érdeklődőknek átfogó képet nyújtani a média világáról, hatásairól – teszi hozzá.

A hagyományokhoz híven nem csak pszichológushallgatók és szakemberek vehettek részt a rendezvényen, hanem bárki, akit érdekelt a téma. Nem is kellett csalódnia a „laikus" látogatónak: az előadások egytől-egyig közérthetőnek bizonyultak. A két nap alatt olyan szakmai tekintélyek is tartottak előadást a konferencián, mint Czigler István, a Magyar Tudományos Akadémia Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézetének igazgatója, aki az észleléssel kapcsolatban végez kiemelkedő kutatásokat. De hallhattuk Sas István, reklámpszichológus prezentációját is a közösségi terek elmevírusairól, Szokolszky Ágnes, a Szegedi Tudományegyetem Pszichológiai Intézet vezetőjének megfigyeléseit a robotok szép, új világáról és Almási Kitti, klinikai szakpszichológus előadását a bizalmatlanságról.

Az érdeklődők műhelyprogramokon is részt vehettek. Önismereti tréning, test-tudat műhely és többek között művészetterápia is várta a bátor látogatókat. Idén megközelítőleg háromszázan vettek részt az előadássorozaton, amelynek szervezése majd egy évet vesz igénybe. – Az idei, vagyis a XI. Forum Humanumot nagyjából tavaly november-december környékén kezdtük el tervezni. Utánajártunk, hogy a választott témákat ki kutatja, ki lehet bennük otthon és felkértük az előadókat – mondja a főszervező, aki csapatával – a szokásokhoz híven – lazításként záró estet is rendezett a résztvevőknek. Szombat este a Gin tonic várja díjmentesen a Pszichológiai Napok közönségét, salsa bemutatóval és ital akcióval.

Olvasóink írták

 • 1. papsajt 2012. október 20. 15:57
  „"Torz híradókkal támad az RTL és a TV2"
  http://www.hir24.hu/belfold/2012/10/20/torz-hiradokkal-tamad-az-rtl-es-a-tv2/
  *
  így lehet a népet manipulálni,
  ezért hozták létre a fideszes vezetésű MTI Hírcentrumot.
  MTI teljes egészében megőrizte a közszolgálati hírterületen a szolgáltatás tartalmának megválasztása, annak összeállítása, szerkesztése, ellenőrzése és jóváhagyása kapcsán fennálló összes jogosítványát és felelősségét - közölte a hírügynökség. "”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botka László: Szegedet ismét újjá kell majd építeni

A konszenzust a fejlesztésekhez lehet legkönnyebben megteremteni – vallja Botka László, akit ma 10 éve választottak először polgármesterré a szegediek. Tovább olvasom