Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Még a klinikán ápolják a meglőtt vadászt

Szeged - Még a klinikán ápolják, de kielégítő az állapota annak a férfinak, aki múlt szombaton megsérült egy vadászaton. Megszólalt a helyszínen lévő öt ember egyike: azt mondta, minden szabályos volt, a balesetet nem lehetett volna elkerülni.
Megírtuk, egy öttagú társaság múlt szombaton Klárafalva és Kübekháza között apróvadra ment, amikor egy nyúlra leadott lövés után a sörétek megpattantak egy fűben lapuló traktorgumin, és eltaláltak egy vadászt. Az 58 éves kübekházi férfit súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, több sörétet műtéttel kellett eltávolítani a testéből. Továbbra is a szegedi traumatológiai klinikán ápolják. Úgy tudjuk, állapota kielégítő. Kerestük a klinikát, de a férfi nem járult hozzá, hogy felvilágosítást adjanak állapotáról.

A helyszínen lévő egyik vadász, Bagi Ádám megerősítette, amit már korábban is írtunk: szerencsétlen baleset történt, ami ellen semmit nem lehetett volna tenni.

– Egy fás-cserjés területen hajtottunk, egy belvizes árok két oldalán – mesélte a férfi. – Én a másik oldalon voltam, így csak azt vettem észre, hogy egy lövés után a vadászatvezető leállított mindenkit. Amikor összegyűltünk, akkor láttam, hogy az egyik barátunk több helyen vérzik.

A sérült vadászba számtalan sörét fúródott, de csak egy vérzett komolyabban: amelyik a homlokát találta el, éppen a két szeme között. – A nálunk lévő elsősegélyládából tudásunk szerint elláttuk, és persze hívtuk a mentőket és a rendőröket. A sérült társunk egyébként magánál volt végig, és hősiesen tartotta magát. Először úgy volt, hogy ki is engedik a klinikáról még aznap, csak aztán kiderült, hogy meg kell műteni – mesélte Bagi Ádám. Mint mondta, a sörétek egy része le is pattant a vadászról. – Ha vastagabb kabát lett volna rajta, talán a feje kivételével máshol nem is sérül meg. De „sajnos" aznap jó idő volt. A rendőrség a helyszínen valamennyi vadászt megszondáztatta – senki nem fogyasztott alkoholt. És bár a vizsgálat még tart, a helyszínen lévő vadásztárs is azt mondja, amit korábban a többiek is: minden szabályosan zajlott.

– Még mindig a hatása alatt vagyunk mindannyian. Több mint 10 éve vadászunk együtt, de ilyen még nem történt – mondta Bagi Ádám, aki társaival mindennap meglátogatja a szerencsétlenül járt férfit.

Olvasóink írták

  • 1. Leleplez 2011. november 11. 20:08
    „jó hogy már nem golyóálló mellényben meg roham sisakban kell vadászni !!!!! mi ez háború ?? elesettek mindig vannak ?? arról még nem hallottak hogy befele nem lövünk!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kártérítésre kötelezték a Szegedi Városi Televíziót

Jogellenesen bocsátotta el Farkas Máriát a Szegedi Városi Televízió decemberben kinevezett új vezetője. A volt felelős szerkesztő perelt, és nyert. Tovább olvasom