Délmagyar logó

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 19°C | 29°C Még több cikk.

Még az időjárás is szerencsétlen péntek 13-án, de összefoglalónkat a melltartómentes világnapon is olvashatja

Őket köszöntse fel sebtében: Ede, Kálmán, Ében, Edgár, Eduárd, Edvárd, Edvarda, Fatima, Fatime, Jagelló, Jakab, Jákó, Jákob, Jakus, Káleb, Romulusz, Teofil
Gyengén vagy közepesen felhős területek és időszakok egyaránt lesznek. Csapadék nem valószínű. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. Hajnalban a délnyugati határ közelében ködfoltok képződhetnek. A késő esti 12, 17 fokról hajnalra 8 és 13 fok közé csökken a hőmérséklet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése.

A legfontosabb, hogy újra van mammográfia az SZTK-ban: a betegellátás folyamatos, és az elmaradt vizsgálatok pótlásáról is gondoskodik a diagnosztikát végző Affidea Diagnosztika.

Amíg rákészül a hidegre elmondjuk, hogy igen sűrű nap volt a tegnap: Vásárhelyen például csak a boltosok és az ott lakók közlekedhetnek a vásárhelyi Bajcsy-Zsilinszky utcán, ahol hétfőn megkezdődtek a tramtrainhez kötődő közműkiváltások. Ez másfél hónapig lesz így. Ráadásul sorozatban szenvednek balesetet a bringások Vásárhelyen az Ady Endre út 68. szám előtt. A házzal szembeni hatalmas platán gyökerei megemelték, szétroncsolták a kerékpárutat. A tramtrain vonalának építése jelenthet megoldást. Viszont már letölthető a vásárhelyi önkormányzat új mobilapplikációja: a lakosság bejelentéseket is tehet az önkormányzat illetékeseinek, de a város is küldhet üzeneteket a felhasználóknak. A reformáció 500. évfordulója alkalmából a Szőnyi-iskolától az ótemplomig futott félezer ember csütörtök délután. És még a Szentháromság-templom előtt felavatták Szent László szobrát is.

Csongrádon nem nagyon akarnak a szülők menzadíjat fizetni, már 3 milliót hitelezett az önkormányzat.

Szentesen 68 család vehette át Szirbik Imre polgármestertől a babafákat és emléklapokat - az önkormányzat évek óta egy-egy facsemetével ajándékozza meg a csecsemőket.

Szegeden utána eredtünk, miért felemás a Kelemen utca:  szépen felújított épületek, gondosan takarított járda az egyik oldalon, málló vakolatú házak, galambürülék-halmok, tollak, mocskos kirakatok a másikon.

És ha már közeledik a hideg: több száz forinttal emelkedett a tűzifa mázsánkénti ára. Aki most vesz tűzrevalót, 3500 forint alatt már nem nagyon kap. Vannak, akiknek elegük lett a beszerzési nehézségekből és a drágulásból. Visszatérnek a gázra.

De a legjobb, ma indul a Szegedi PaprikaShow és Chili Weekend, ha valami tüzesre vágyna a hétvégén. Előtte azért olvassa el kollégánk repitoll-gyűjtő akcióját is.

És íme cikkünk péntek 13-án a szerencsejáték-függőségről is.

Néhány érdekesség a történelemből:

1235 – Megkoronázzák II. Endre magyar király fiát IV. Bélát
1399 – IV. Henrik angol király megkoronázása.
1860 – Bostonban egy ballonról elkészítik az első légi felvételt.
1917 – Fátimában megjelenik Szűz Mária kb. 70 000 ember előtt.
1972 – Az Andokban lezuhan egy repülőgép, fedélzetén egy rögbi csapattal, útban egy nemzetközi mérkőzésre Santiago de Chilébe. Felkutatásuk csak december 20-án sikerül. Az életben maradottak, túlélésük érdekében halott társaik húsát ették. (Az esetről játékfilm is készült: „Életben maradtak" címmel).
1976 – Első alkalommal látják meg elektronmikroszkópon át az „Ebola-vírust".
1987 – Az USA először vet be delfineket háborús célokra, a Perzsa-öbölben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Péntek 13.: Sokan kísértik meg szerencséjüket a szerencsétlenséget hozó napon

A szerencsejáték veszélyes üzem is lehet, ha az ember függővé válik. Ma péntek 13-a van, amely egy felmérés szerint a szerencsétlenséget hozó babonák közül mindent visz nálunk. Tovább olvasom