Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Még egy hétig ingyenes a dóm látogatóközpontja

Még egy hétig ingyenes a dóm látogatóközpontja
Szeged - Péntek délig közel ötezren voltak kíváncsiak a dóm ingyenesen látogatható altemplomára, az új látogatóközpontra és a fogadalmi templom belsejére.
A majdnem kéthetes próbaüzem alatt hétköznap főként általános iskolai osztályok, valamint nyugdíjasok éltek a lehetőséggel, hétvégén pedig családok. Érkeztek érdeklődők a helybeliek mellett Budapestről, Békéscsabáról, sőt Sopronból is. A próbaüzemet egy héttel, vagyis február 7-éig meghosszabbítják – tájékoztatott a Szeged–Csanádi Egyházmegye.

A székesegyház látogatóközpontja hivatalosan február 9-én, kedden 9 órakor nyílik meg. A belváros felőli torony akkortól lesz látogatható; a 46 méter magasan lévő kilátóteraszra 287 lépcsőn lehet feljutni. Nyitáskor a kegytárgybolt már üzemel, ám a büfé egy későbbi időponttól várja a vendégeket. Az első ideiglenes kiállítás várhatóan március közepétől nézhető meg. Az altemplom és a látogatóközpont – hasonlóan a mostanihoz – keddtől vasárnapig 9-től 17 óráig tart nyitva.
A próbaüzem alatt főként iskolás csoportok látogatták a dómot. Fotók: Schmidt Andrea
A próbaüzem alatt főként iskolás csoportok látogatták a dómot. Fotók: Schmidt Andrea

Az altemplomba és toronyba szóló kombinált jegy felnőtteknek 1000, nyugdíjasoknak és diákoknak 600, családoknak (két felnőtt két gyerekkel) 2600, nagycsaládoknak (két felnőtt legalább három gyerekkel) 3200 forintba kerül. Csak a torony felnőtteknek 600, nyugdíjasoknak, diákoknak 400, családoknak 1600, nagycsaládoknak 2000 forintért látogatható. Csak az altemplomba felnőtteknek 400, nyugdíjasoknak, diákoknak 200, családoknak 1000, nagycsaládoknak 1200 forint a belépő. 20 fősnél nagyobb csoportok 10 százalékos kedvezményt kapnak. A dóm nyitvatartási időben továbbra is díjmentesen látogatható.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szekrény vagy láda? Tudja, hogyan spóroljunk a hűtők használatával?

Szekrény vagy láda? Tudja, hogyan spóroljunk a hűtők használatával?
Energiatakarékossági szempontból is fontos a megfelelő hűtő- és fagyasztószekrények, vagy -ládák vásárlása. Tovább olvasom