Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Még egyszer a Mars téri piacról

Solymos László alpolgármester csütörtökön tartott sajtótájékoztatót a Mars téri piac ügyében. Az általa említett két külsős tag, Kereszty Ágnes és Görög Tibor levélben reagált.
Tisztelt Solymos László Alpolgármester Úr!

„Önálló költségelem 2012-ben a tanácsadási díj megjelenése, melynek összege 3,6 MFt. A beszállítók között van a közgyűlés pénzügyi bizottságának két tagja is." Ez olvasható a város hivatalos honlapján nyilvánosságra hozott, a Szegedi Vásár és Piac Kft. gazdálkodásával kapcsolatos előterjesztésében – politikai támadásában –, míg sajtótájékoztatóján (DM, április 5.) már néven is nevezett minket, Kereszty Ágnest és Görög Tibort. „A controlling tanácsadó a pénzügyi bizottság Fidesz által delegált külsős tagjának, Kereszty Ágnesnek a cége … és azóta is dolgozik a Szegedi Vásár és Piac Kft.-nek." Ezt is közölte a sajtóval, mint ahogy azt is megosztotta a nyilvánossággal, hogy „korábban az ISO minősítési rendszert a pénzügyi bizottság Fidesz által delegált másik külsős tagjának Görög Tibornak a cége alakította ki".

Kikérjük magunknak a méltatlan és kicsinyes politikai indíttatású támadást, ami felháborító és aljas az alpolgármester részéről. Különösen azért, mert erre személyünkhöz méltatlan környezetben került sor. Mert lehetnek jogos és kevésbé megalapozott kritikái a Szegedi Vásár és Piac Kft. gazdálkodásával kapcsolatban, de higgye el, nem öröm a „Jutalom a Fidesz közelieknek" alcím alatt szerepelni Szeged hírportáljain, közvetlenül a „Jutalom a barátnőnek" bekezdés után. Nézzük inkább szigorúan a tényeket, amelyeket Ön nem igazán vett figyelembe.

Kereszty Ágnes 2011-ben csupán néhány hónapos munkára szerződött a Szegedi Vásár és Piac Kft.-vel. Ehhez megfelelő végzettsége van, szakmájában régóta elismerik, a munkát, amire felkérték, rendben elvégezte, s tette mindezt a szektorban teljesen normálisnak számító díjazás ellenében. Ennek semmi köze a 2012-es beszámolóhoz és 2013. évi tervhez, Ön mégis összemossa vele. Ez egy aljas politikai támadás, amihez eszközként használta fel Kereszty Ágnes munkáját. Különösen megdöbbentő ez annak tükrében, hogy a pénzügyi bizottságban, amelynek ülésein Ön is részt vesz, annak idején Kereszty Ágnes jegyzőkönyvbe mondta, hogy dolgozik a Szegedi Vásár és Piac Kft.-nek és ezért bizonyos kérdésekben nem szavaz. Az alpolgármester ezt tudta, mint ahogy azzal is tisztába kellett lennie, mivel ezt is elmondta, jegyzőkönyvbe lett véve, hogy 2012 óta semmilyen városi céggel nincs kapcsolata – hogy az összeférhetetlenségnek még a gyanúját is elkerülje.

Görög Tibor 2011-ben valóban részt vett a Szegedi Vásár és Piac Kft. ISO9001 minősítésének előkészítő munkájában, melyet a Certop akkreditált. Épp úgy, mint több tíz másik cégnél, mert hogy ezzel is foglalkozik a vállalkozása. Tette ezt több más cégnek végzett munkájával párhuzamosan, ami azért mutatja, hogy szakterületén egy elismert és foglalkoztatott vállalkozásról van szó, amely méltatlanul csöppen egy gazdasági mázzal bevont politikai támadás közepébe. Fontos leszögezni, hogy Görög Tibor 2012 óta semmilyen önkormányzati cégnek nem dolgozik Szegeden, így egyszerűen és most már duplán nem igaz, hogy „Önálló költségelem 2012-ben a tanácsadási díj megjelenése, melynek összege 3,6 MFt. A beszállítók között van a közgyűlés pénzügyi bizottságának két tagja is."

Valóban mindketten tagjai vagyunk a pénzügyi bizottságnak, és az is igaz, hogy a Fidesz delegált minket. Végzettségünk, eddigi és jelenlegi munkánk során szerzett szakmai tapasztalatunk alapján ott a helyünk, értünk az ott felmerülő feladatok megoldásához. Alpolgármester Úr! Kérjük, amennyiben munkánkkal, szakmai hozzáértésünkkel kapcsolatban kifogása van, keressen meg minket, továbbiakban pedig tartózkodjon valótlan állításoktól.

Kereszty Ágnes
Görög Tibor

Olvasóink írták

 • 12. mogyor 2013. április 10. 05:37
  „Nekem is van olyan végzettségem mint ennek a két személynek és szuper is vagyok, szép is vagyok na meg okos is.
  Büdös lett a hal és savanyú a bor, és a csúnya nénik és bácsik rájöttek, akkor most már politikai a támadás. hehe.”
 • 11. tokyotwist 2013. április 09. 16:48
  „Görög meg Kereszti, Egyáltalán kik vagytok , hogy ilyen nélkülözhetetlennek tartjátok magatokat és miféle tanácsokat adtok közpénzből a piacosoknak??!”
 • 10. RowarAtkinson 2013. április 09. 15:30
  „Hazug szocik...”
 • 9. Jozsoci 2013. április 09. 10:30
  „Az igazság ismertetése miért volna politikai támadás?
  Az átkosban ezt tényleg így minősítették. A fidesz jelenlegi diktatúrája egy az egyben egyenlő az ún, népi demokráciával.”
 • 8. margot 2013. április 09. 07:21
  „<moderálva> tagok.”
 • 7. Bruhh 2013. április 09. 05:49
  „Ez a habiszti duma,terelgetünk,hossuk magunkat,de ez nem jogosit fel arra,hogy nélkülünk,akik eltartjuk a piacot igyátok meg az "ócsó" bort,nélkülünk egyétek meg a halat.Ezt elkurtátok,mert nem hivtatok meg.”
 • 6. kipkop 2013. április 08. 20:23
  „Az alpolgármester kiválóan helyettesíti Botka elvtársat, annak összes negatív jegyeit hordozza magában.”
 • 5. Zotya100 2013. április 08. 18:24
  „Öndicséret büdös!!!!”
 • 4. szatyi 2013. április 08. 18:20
  „"Végzettségünk, eddigi és jelenlegi munkánk során szerzett szakmai tapasztalatunk alapján ott a helyünk, értünk az ott felmerülő feladatok megoldásához."

  Éljen! Akkor kitüntetést nekik, és természetesen jár jutalom is!”
 • 3. margot 2013. április 08. 17:57
  „<moderálva>”
 • 2. pachakuti 2013. április 08. 17:01
  „"Valóban mindketten tagjai vagyunk a pénzügyi bizottságnak, és az is igaz, hogy a Fidesz delegált minket. Végzettségünk, eddigi és jelenlegi munkánk során szerzett szakmai tapasztalatunk alapján ott a helyünk, értünk az ott felmerülő feladatok megoldásához."
  Ez igazán szép volt, gyerekek!”
 • 1. Qllancs 2013. április 08. 16:59
  „a szegedi fidesz már egypárszor leszerepelt !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmentettük a kutyamentőket - így szabadult meg Buksi a Sárgáról

Stábunk indián kenut ragadott a vízitelepen, segítségével körbementünk a Sárgán. Nézze meg videóinkat, képgalériánkat! Tovább olvasom