Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 6°C Még több cikk.

Még egyszer a Virágról

Szeged - A Kipakolták a Virágot című cikkel kapcsolatban György Sándor hangsúlyozza, a tulajdonát képező ingóságokat szállítja el a cukrászdákból.
A lapban megjelent, „Kipakolták a Virágot" című cikkel kapcsolatban az alábbiakat szeretném hangsúlyozni. A Kis és Nagy Virág Cukrászdák teljes, mobilizálható berendezése és felszerelése nem az önkormányzat, hanem György Sándor tulajdonát képezi. Ezt a tényt az ingatlan tulajdonosa, az önkormányzat sem vitatja. Ez egyértelmű tény, hiszen a felszámolás tárgyát sem képezték ezen ingóságok, így azokat az önkormányzat nem vette meg!
György Sándor megbízásából került tehát sor arra, hogy a tulajdonát képező ingókat részben a cukrászdákból elszállítja.

Tette ezt úgy, hogy az önkormányzat több alkalommal kifejezte György Sándor kifejezett kérdésére, hogy nem kívánja a cukrászdák tulajdonjoga mellett az ingóságok tulajdonjogát is megszerezni, annak ellenére, hogy a kifejezetten jelentős értékű berendezés kifejezetten a cukrászdák működtetéséhez került beszerzésre, és teljes egészében harmonizál a cukrászda jelenlegi beltéri kivitelezésével.

Természetesen György Sándor hozzájárult volna, sőt kifejezetten azt kívánta, hogy az ingóságok a cukrászdákban kerüljenek felhasználásra, ennek érdekében több alkalommal is levélben fordult az önkormányzathoz, amely azonban választ nem adott. Ennek következtében volt kénytelen ingóságainak elszállítása érdekében intézkedni, azonban semmiféle rongálás nem történt és a berendezésnek csak egy része került elszállításra. Ez az önkormányzat hozzájárulását semmilyen formában nem kellett kérnie, hiszen az ingóságok felett az önkormányzat nem rendelkezik. Azonban a mobil ingóságokon túlmenően az immobil, állagsérelem nélkül nem mozdítható ingóságok egy jelentős része is György Sándor tulajdonát képezi.

A Fővárosi Törvényszéken peres eljárás folyik György Sándor és Szeged önkormányzata, valamint a felszámolás alatt álló cég között, amelyben György Sándor az ingatlanra fordított beruházásaira figyelemmel tulajdonjogi igényt érvényesít, vitatja Szeged önkormányzatának tulajdonszerzését, miután a vételárat az önkormányzat nem felszámolás alatt álló cég részére, hanem egy ügyvédi letéti számlára fizette ki. A pénz a mai napig ügyvédi letétben, a peres eljárás pedig folyamatban van.

Hangsúlyozzuk - amint azt már többször is tettük - hogy György Sándor célja a jogi helyzet mielőbbi, békés rendezése, annak érdekében, hogy a cukrászdák mielőbb kinyithassanak. Sajnálatos, hogy az ehhez beszerzett ingóságokra az önkormányzat nem tart igényt. Azonban ez nem György Sándoron múlt.

Visszautasítjuk azonban, hogy bármely sajtóorgánum úgy állítsa be György Sándort, mint aki jogtalan lépéseket tesz az egyébként tulajdonát képező ingóságokkal kapcsolatban, olyan személynek beállítva őt, aki nem a cukrászdák működését kívánja, a szegediek érdekét tartva szem előtt. Közel három éve próbál egyezséget kötni az önkormányzattal, aki azonban őt még csak válaszra sem méltatta. Sőt, György Sándor segített egy befektetőt találni az önkormányzatnak, aki ugyanúgy az ezzel kapcsolatos személyes tárgyalási igényre még csak nem is reagált, pedig ez azonnal a vitát és a problémás kérdéseket megoldotta volna, és a cukrászdák régen üzemelnének az önkormányzat érdekeinek csorbulása nélkül, sőt éppen az önkormányzat és a város érdekeinek megfelelően.

György Sándor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A férfit lábon szúrták, feleségét is bántalmazták

24 órán belül elfogta a Szegedi Rendőrkapitányság azt a három támadót, akik egy házaspárt raboltak ki otthonukban november 28-án éjszaka. Tovább olvasom