Délmagyar logó

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 19°C | 29°C Még több cikk.

Még erőlködik egy utolsót a meleg - ehhez adjuk tegnapi híreinket!

Ma a coming out napja van, ráadásul a Brigitták mellett ma ünnepelnek a Birgitek, Brúnók, Celinák, Cettinák, Csákok, Galinák, Germánok, Hontok, Lajosok, Máriák, Pintyőkék, Placidák, Platinák, Sándorok, Szelinák, Szendikék, Taszilók, Tódorok, Zelinák, Zinák, Zinaidák, és a Zinajdák.
Szerdán a Dunántúlon és délen lehetnek hosszabb napos időszakok, máshol viszont erősen felhős, borongós idő lesz a jellemző, kezdetben néhol északkeleten gyenge eső is előfordulhat. A nyugati-délnyugati szelet elsősorban keleten, északkeleten és nyugaton kísérhetik élénk lökések. Reggelre nyugaton, délnyugaton és délen pára, köd kialakulhat. Hajnalban 5-10, délután 16-21 fok között alakul a hőmérséklet. Kettősfronti hatás - foglalja össze tömören napi előrejelzését az Időkép.

A tegnaphoz képest szerencsére jobb napot zártunk kedden: például kiderült, hogy lesz Starbucks Szegeden. Az amerikai óriáscég Budapest után itt nyitja meg első vidéki kávézóját. A tervek szerint még idén lehet menni majd a neves poharakért.

Bűnben viszont nem volt hiány tegnap: Szegedi Járásbíróság nem jogerősen bűnösnek mondta ki H. N. és K. T. G. vádlottakat társtettesként elkövetett rablás és kábítószer birtoklása miatt. Elkábították és kirabolták: nyugtatót kevertek a férfi italába, két mobil és 400 euró volt a zsákmány.

A szegedi rendőrök a lakosság segítségét kérik a tolvaj azonosításában. A feltételezett elkövető egy szegedi lakóház udvari tárolóhelyiségének ajtaját felfeszítette, majd onnan két kerékpárt és egy olajfestményt vitt el. (íme egy kép a festményről>>)

Jogerősen tíz év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék kedden egy férfit, aki eltulajdonította a szentesi kórház idős - magatehetetlen és öntudatlan - betegeinek értékeit. A bíróság rablás és kifosztás bűntettében, valamint más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek az 55 éves szabadkai férfit, és a szabadságvesztés kiszabása mellett végleges hatállyal eltiltotta az egészségügyi végzettséghez kötött foglalkozás  gyakorlásától.  

Ehhez kapcsolódik, hogy soha ennyi hírt nem kaptunk a mentőkről egy nap. Kezdődött azzal, hogy puskával tűnt el otthonról egy miskolci mentős. A 43 éves, mentős-betegápolóként dolgozó Kovács Zsolt Béla október 5-én műszakból még hazatért Miskolc-Görömbölyön található családi házába, de rövid időn belül ismeretlen helyre távozott. Ugyancsak Miskolcon vérlázító hazugság miatt riasztottak több mentőegységet: Egy nő - csak "viccből" - azt hazudta, hogy nyilvános vécén szült, mentőhelikopter és két mentőautó indult el feleslegesen. A fővárosban pedig hiába csengettek a mentők, senki sem akarta őket beengedni: Eszméletlenül fekvő idős nőhöz kérték a mentők segítségét, akire egy ház VIII. emeleti folyosóján talált rá a bejelentő, de a bizalmatlan lakók nem engedték be a segítséget.

Jedik, figyelem! Rian Johnson rendező a Twitterén osztott meg egy videót, konkrétan a Star Wars: Az utolsó Jedik trailerét.

Végezetül pedig nézze meg a vásárhelyi köcsögfát, amit diploaajándékként készített egy vásárhelyi család.

Legyen ma is szép napjuk, és ha nem tudná, ma van a coming out napja!

De ez történt még ezen a napon a történelemben:
1648 – II. Rákóczi György elfoglalja trónját, mint Erdély fejedelme.
1811 – Vízre bocsátják az első gőzhajtású kompot, a Juliannát. Útja New Yorkból Hobokenbe és vissza vezet.
1878 – I. Ferenc József király ismét Tisza Kálmánt nevezi ki magyar miniszterelnökké.
1881 – David Henderson Houston feltalálja a tekercsfilmes fényképezőgépet.
1886 – Thomas A. Edison 19 évesen szabadalmaztatja első találmányát, a szavazatok számlálására tervezett elektromos készüléket, de az Egyesült Államok Kongresszusa nem vásárolja meg az ötletet.
1887 – A. Miles feltalálja a liftet.
1944 – A 2. Ukrán Front egységei bevonulnak Szegedre, a 3. Ukrán Front Kolozsvárra.
1945 – A kínai polgárháború kezdete (Csang Kaj-sek és Mao Ce-tung erői között).
1962 – XXIII. János pápa megnyitja a II. vatikáni zsinatot, a katolikus egyház 21. egyetemes zsinatát.
1968 - Az Apollo-program emberes főpróbájaként kétnapos föld körüli útjára indul az Apollo–7 űrhajó.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cigányok segítenek a magyaroknak: Rácz László ma már maga főzi a rászorulóknak a paprikás krumplit

Rácz László saját maga viszi el az adományokat a szegény családoknak. A Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat alelnöke szerint az utóbbi években egyre több magyar család igényli a segítséget. Tovább olvasom