Délmagyar logó

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 19°C | 30°C Még több cikk.

Még mindig nem tudni, mikor nyit ki a sportuszoda, de már kell majd a sátortető

Harmadik hete nem tudni semmit a késésről, jövő hétre ígér információt a beruházó. Láthatóan nőtt a munkások létszáma. Mégis, mire kinyit az uszoda, már sátortető kell rá.
Harmadik hete nem tudni, mikor és mennyit késik a szegedi sportuszoda felújítása. Legutóbb – megírtuk – annyit már lehetett tudni, hogy október 12-ére nem készül el, amire a beruházó Szegedi Vízipóló Suli a kivitelező Ferroép Zrt.-vel szerződött (2017. augusztus 25.: Csúszik a sportuszoda felújítása).

Akkor a műszaki ellenőrtől azt az információt kaptuk, hogy a kivitelező azt közölte: nem tudja tartani a határidőt. Az okát nem ismertette, mint ahogy azt sem, mikorra készül el. Ezekről a következő napokban egyeztettek.
 
Nem tudni, mennyit csúszik a sportuszoda átadása - így áll az építkezés - GALÉRIA. Fotó: Karnok Csaba

A hivatalos eljárás során ugyanis a kivitelező írásban meg kell, hogy indokolja a késést és javaslatot tesz a befejezési határidőre. Ezt a műszaki ellenőr véleményezi a beruházó egyesület nevében, amelynek a tao-támogatásával megvalósul a korszerűsítés.
 

Háromféle döntést hozhat az egyesület. Visszautasítja a javaslatot, és kötbért szab ki a csúszás miatt a kivitelezőre. Vagy a késedelem egy részét indokoltnak minősítik és jóváírják. Vagy az is lehet, hogy a teljes késést elfogadják, és szerződést módosítanak a felek.


A városi pletykák szerint november elejére, sőt akár a közepére is csúszhat az átadás. Kerestük a Szegedi Vízipóló Sulit, amely a 285 millió forintos felújításhoz a tao-támogatását adja. Az önkormányzatnál is érdeklődtünk, amely 30 százalékos önrészt biztosít a fejlesztéshez. Nem kaptunk információt, csak egy ígéretet: az egyesület a kivitelezővel együtt nyilatkozik a jövő héten.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikításparádé volt Zubaiéknál - imádják a sztárok a szegedi Hudi Dániel karikatúráit

Santiago Segura, a Torrente-filmek főszereplője egy róla készült karikatúrát kapott Hudi Dánieltől a születésnapjára. Dani most sorra veszi a szegedi kézilabdásokat. Tovább olvasom