Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Még mindig titkos, honnan telefonált a bombával riogató

Szeged - Továbbra is titokban tartja a rendőrség, honnan telefonált kedden kora délután az az ismeretlen nő, aki a Széchenyi téri CIB Bank, a városháza és a nagyposta levegőbe repítésével fenyegetőzött.
Több száz ember: postai dolgozó, banki alkalmazott, városházi tisztviselő munkáját zavarta meg kedden délután az az eddig ismeretlen nő, aki telefonált a rendőrségre, hogy bomba fog robbanni a szegedi Széchenyi téren.

A hatóság már aznap délután tudta a telefonálás helyszínét, de a nyomozás érdekeire hivatkozva ezt nem akarják nyilvánosságra hozni. A ismeretlen telefonáló beazonosítása jelenleg is folyamatban van.

Harnos Csaba, a szegedi nagyposta vezetője elmondta: fel vannak készülve a bombariadókra, rendelkeznek kiürítési tervvel. – Miután kijött a rendőrség, lementünk a vezetőkkel az ügyféltérbe, és megkértük a várakozókat, hogy hagyják el az épületet. Akinek éppen függőben volt a tranzakciója, azt még befejeztük. A bombariadó 160 munkatársunkat érintette, a délelőttösök nem tudták letenni, a délutánosok felvenni a munkát – mesélte a postavezető.

A rendőrök mindenkit kitereltek a kordon mögé. Fotó: Schmidt Andrea
A rendőrök mindenkit kitereltek a kordon mögé. Fotó: Schmidt Andrea

A dolgozók este negyed hét után mehettek vissza az épületbe, de a nagypostát már nem nyitották ki. – Mivel pénz és küldemény nem maradhat kint a kézbesítőknél, így őket még ezután kellett elszámoltatnunk – tudtuk meg Harnos Csabától.
– A délutáni tárgyalások egy, fél kettőkor kezdődtek, így aki ezekre kapott idézést, még ideért. Tárgyalást elnapolni, felfüggeszteni tudtommal nem kellett. Három óra után azonban – a bíróság környékét csak két órával a bombariadó kezdete után zárták le – már nem lehetett megközelíteni az épületet, így vélhetően jó néhány ügyfelünk dolgavégezetlenül távozott a környékről – beszélt Cseh Attila, a Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese, sajtószóvivője.

Elítélt riogató

Bűnösnek találta, és a cselekmény társadalmi veszélyességére tekintettel 1 év 8 hónap időtartamra próbára bocsátotta a szegedi bíróság a maroslelei általános iskolás, fiatalkorú Gajda Ádámot április 8-án. A fiú két héttel korábban a rendőrség segélyhívó számán bejelentette, hogy egy makói iskolában bombát fog robbantani. Beismerte tettét, amit akkor diákcsínynek gondolt.

– Három bankfiókunkat, a Kiss Menyhért utcait, a Vár utcait és a Tisza Szálló mellett működőt érintette a keddi bombariadó. A Mérey utcában is van egy kirendeltségünk, így az ügyfeleket, illetve dolgozóink egy részét oda tudtuk irányítani. A forgalom itt jelentősen megnövekedett, ám valamennyi megbízást, tranzakciót teljesíteni tudtunk – közölte lapunkkal Bodnár Zoltán, a CIB Bank délkelet-magyarországi régiójának vezetője. A bankfiókok alkalmazottainak többsége egyébként néhány órát várakozott a rendőrségi kordonok mögött, de miután látták, hogy a bombakutatás jóval a bank nyitvatartási ideje után ér majd véget, hazaküldték őket.

A városházáról szintén hazamehettek a tisztviselők. – Közgyűlési előterjesztési hét van, előterjesztések írását akasztotta meg a bombariadó. Ezt túlórával kell majd bepótolnunk – beszélt Mózes Ervin főjegyző. Azok is bosszankodtak, akik éppen a bombariadó pillanatában szerették volna elkölteni ebédjüket az épület konyhájában.

Álriadók a belvárosban

A szegedi bíróságon tavaly május 9-én volt bombariadó. Több tárgyalást is fel kellett függeszteni, mert egy ismeretlen férfi délelőtt 10 órakor hívta fel az egyik alkalmazottat: levegőbe repül az épület. A rendőrök három és fél órán át kutattak robbanószerkezet után: semmit sem találtak. A Kiss Menyhért utcai CIB Bankban nem is olyan régen, július 18-án volt bombariadó. Egy férfi szintén délelőtt tíz órakor telefonált ide: a bankban bomba robban. A rendőrök öt órán át kutattak, de itt sem találtak semmit.

Olvasóink írták

 • 15. flexsnake 2008. október 30. 20:00
  „Na a sok barom hozzáértő.Ne egy kukabúvár ugassa már meg hogyan dolgozzon a rendőrség.Persze hogy nem adnak ki információt folyamatban levő ügyről.Egyébként ha tudod hogy az annakuti nyilvánosból jött akkor tudod hogy kilehetett? Gondolkodj már el a hülyeségeiden hamár ahoz is hülye voltál hogy rendőr legyél :D”
 • 14. maci52 2008. október 30. 16:43
  „Mi van elvtársak,fostok? Jön a rendszerváltás.”
 • 13. lakme 2008. október 30. 13:32
  „na mostvagy beazonositjak vagy nem, minek ez a titokzatoskodas, nem tudom mi az hogy "folyamatban"
  Szoljanak Colombonak :)”
 • 12. belabacsi 2008. október 30. 11:17
  „malomipar,inkabb dolgozz!! agyatlan”
 • 11. picuri 2008. október 30. 11:05
  „Olyan titkos hogy meg a rendorseg se tudja!”
 • 10. Malomipar Balogipar 2008. október 30. 09:57
  „Lehet, hogy azért nem árulják még el mert egy közismert ellenzéki párt, közismert irodájából telefonált egy túlbuzgó pánikkeltő?”
 • 9. mai 2008. október 30. 09:50
  „Lásdd a kollektívan hülyének nézett társadalom esetére az alábbit: """Lásd a bombát sétakocsikázásra vivő jó ember esetét.A végén ott is kiderül,hogy az orvos írta fel a bombáknak a friss levegőt!""" A Nemzetbiztonsági Hivatal emberei tudtak a sétáltatás tervezetéről, de megvárták az ünnepnapi sétáltatást a jobboldali indíttatású felforgató, nép és nemzetellenes ordenáré banda egymásbafonódása leleplezésére. Agyament birka mód el is hiszi a baloldal, hogy ilyen gaz, gyalád, mindenre képes banda néz szembe velük, a tisztességes, Gyurcsányhoz ragaszkodó talpig becsületes részével a társadalomnak.”
 • 8. mai 2008. október 30. 09:26
  „Most, ha tudnánk, honnan telefonált az illető, nem kellene gyanusan méregetni egész Szeged lakosságát, mint potenciális analfabétát! Hülyeségből fenntartani egy kollektív bizalmatlanságot...?”
 • 7. egy szegedi 2008. október 30. 08:46
  „Most ha tudnátok,hogy honnan telefonált az illető akkor mi lenne? Lerohannátok oda és elkezdenétek nyomozni? Szvsz teljesen mindegy,hogy honnan,mikor és ki telefonált,csak kapják el jól rúgják seggbe. Persze ha addigra egy pár "jogvédő" már nem fog beleavatkozni az ügybe,mert úgyis kiderül ,csak végsö elkeseredésében tette ezt,mert nem mond le a Gyurcsány.
  Lásd a bombát sétakocsikázásra vivő jó ember esetét.A végén ott is kiderül,hogy az orvos írta fel a bombáknak a friss levegőt!”
 • 6. Duda Gyuri 2008. október 30. 07:51
  „N a, csak keressétek a bombát meg természetesen magatoknak a túlórát.A polgár meg áll mint a birka a kordon mögött.Egyre több fenyegetés lesz mert egyre nagyobb a médiatámogatottsága és egyes abnormális emberek ezt élvezettel veszik tudomásul és egyre többször riogatnak.A cikkíró is gondolom felveszi járandóságát a napi egy bombás cikkért.A bomba keresés lezárások és hírverés nélkül is végezhető,főleg így hogy tudják hogy nincs bomba.(bejelentett bomba még nem robbant az országban).Az viszont a mai világban "óriási" erdemény hogy megvan a helyszín ahonnan telefonáltak.Az is világos számomra hogy én is már bevagyok azonosítva(hozzászólásaim hangneme végett),de ezt talán mégsem verik nagydobra,remélem.”
 • 5. ruslan 2008. október 30. 06:38
  „Csak joy hiszi, hogy ez a rendőrség bármire is képes az oszaltásokon kívül. Szánalmas vagy jox, ahogy véded a komcsi elv-társaidat.”
 • 4. mai 2008. október 30. 06:05
  „Az a tévedés, hogy a rendőrség azt hiszi, hogy ha ő az általa idegen környezetben keres-kutat, előrébb jut, ha kizárja abból a keresett személy környezetét. Vannak oly társadalomra veszélyes közügyek, amikor ésszerűtlen, logikátlan a titkolózás, s vannak ügyek, amelyeknél az ésszerűen szükséges. Amikor a környezetnek érdeke a cinkos összejátszás az elkövetővel.”
 • 3. joy 2008. október 30. 05:55
  „Tévedés.
  Ha nem jár el a szájuk, mint a kácsa..csa, akkor hamarabb beazonosítható a hívó személye, míg szószátyárkodással megkönnyítik elrejtőzését, elrejtését.

  A bűnöző akkor is bűnöző, ha fiatalkorú!
  Az ítélet után már nyílvánosságra hozandó a neve.”
 • 2. netuddki 2008. október 30. 05:39
  „Ezen megdöbentem.Fiatalkorú nevét kiirni?Még csak nem is a Munkatársunk volt!”
 • 1. mai 2008. október 30. 05:21
  „Szerintem téves logikával titkolja a rendőrség a hívás helyszínét, hiszen ezzel a hívó fél környezetét zárja ki az esetleges segítés, beazonosítás lehetősége folyamatából. Sokszor tapasztaltam már életem során, hogy rendőrségünk alkalmatlannak, sőt a bűnös cinkosának hiszi az állampolgárt, ha az észrevesz, megfigyel, megjegyez valami rendellenest a környezetében történtekből. Így kerültem magam is a rendőrség máig tartó megfigyelése körébe még 1983-ban. Ezen szervezetünk szocializmusban kialakult rövidlátósága máig nem múlt el.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tulajdonos lesz az SZTE

Szeged - Tulajdonba kapják az egyetemek az általuk használt ingatlanokat és más vagyontárgyakat, ami… Tovább olvasom